Choď na obsah Choď na menu
 


Povolanie: Pretekár F1
Vek: 23
Dátum narodenia: 3.07.1987
Miesto narodenia: Heppenheim, Nemecko
Znamenie: Rak

Životopis

Sebastian Vettel je jedným z favoritov blížiaceho sa ročníka. Po testoch je síce ťažké niečo predpovedať, avšak mnoho odborníkov má jasno v tom, že tím Red Bull Racing ako jediný zo špičky vsadil na stabilitu. A vraj práve to by malo pomôcť mladému nemeckému pretekárovi.

"Vo svojom živote mám jasné ciele," povedal Sebastian Vettel. "Po minulom roku viem, že chcem byť majstrom sveta. Ale nemyslím si, že by som mal potom motivačné problémy a nezaujímali by ma ďalšie tituly. To nie. Pretekanie je môj život."

Dvadsaťdvaročný pilot si získava čoraz viac fanúšikov - a to nielen pre svoju rýchlosť, ale aj pre svoju povahu a príjemné vystupovanie. Rodák z Heppenheimu pokračoval: "Vo výkonnostnom športe je potrebné byť v správny čas na správnom mieste. A okrem šťastia sa ráta aj pripravenosť makať a učiť sa."

"Určitú časť z toho všetkého dostanete do vienka, väčšinu si však musíte odpracovať. Mne osobne nikdy nešlo len o účasť, od začiatku som chcel byť najlepší. Človek musí úspechu podriadiť všetko," konštatoval Vettel, ktorý aj v tomto veľmi pripomína Michaela Schumachera. Obaja sú to nemeckí perfekcionisti.

Vettel je stále jediným pilotom z dorasteneckého kádra Red Bullu, ktorý už vystúpil na najvyšší stupienok formulového pódia. Cíti, že ľudia od neho čakajú čoraz viac a viac. "Je to tak, očakávajú, že ma uvidia na špici," pousmial sa mladík. "Páči sa mi to. Zároveň však musím pozdraviť všetkých mechanikov v menších tímoch, ktorí mi pomáhali pri mojich začiatkoch. Niekedy sa na to zabúda."

Vettelovi pomohol aj Michael Schumacher. "Ešte ako maličký chlapec som ho na motokárovej dráhe v Kerpene viackrát žiadal o autogramy - a stále ich mám. Vtedy som si pripravil viac jeho fotiek," zaspomínal si krajan sedemnásobného majstra sveta. "Pochádzam z normálnej rodiny. Môj otec je tesár, robí strechy. Vždy sme boli radi, ak sme mohli spoločne navštíviť preteky. Nikdy sme nešli na dovolenku, stále sme sa venovali motokáram a ešte aj moju staršiu sestru to bavilo."

"Môžete mať manažérov, ktorí vám budú hovoriť, akí ste skvelí. Rodina je však k vám podstatne úprimnejšia a nám to takto funguje. Niektorí ľudia mi hovoria, že potrebujem manažéra, ktorý mi pomôže zarobiť. Ja som však spokojný, chcem sa rozhodovať sám. Až doposiaľ neľutujem žiadny krok, ktorý som spravil," tvrdí Vettel, ktorý postupuje podobne ako Lewis Hamilton.

"Problémom F1 i futbalu je to, že v hre je veľmi veľa peňazí. Je to obrovský biznis a mnohí sa často zaoberajú len sami sebou a tým, koľko peňazí im potečie do vrecka. Pre mnohých je to len biznis a to je problém. Nemôžeme stále povedať, čo by sme radi povedali. Pre mňa je najdôležitejšie pretekanie a to, aby som ostal rovnakým človekom, ako som bol. Aj ako pilot som stále fanúšik športu. Motošport je môj život," zakončil Sebastian Vettel.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.