Choď na obsah Choď na menu
 


Druhé tajomstvo radostné

26. 11. 2023

 

2.tajomstvo radostného ruženca

Panna Mária navštevuje príbuznú Alžbetu.

 

Pannu Máriu sprevádzal svätý Jozef. Bola pred ňou dlhá cesta. Mala prechádzať hornatým krajom, aby sa dostala do JUDEY, kde bývala jej príbuzná Alžbeta. Alžbeta bola v pokročilom veku, keď počala dieťa ZÁZRAKOM.

Panna Mária šla k Alžbete nie preto, aby ju len navštívila, aby to bola taká bežná návšteva, ako si možeme my návštevu predstaviť. 

Šla k Alžbete preto, že v nej horela TÚŽBA priniesť jej milosť Ježiša, ktorého nosila vo svojom lone.

O počatom Božom Dieťatu ešte ani sv.Jozef nevedel. Môžeme vidieť tu Božie riadenie, Božiu vôľu. Až po odchode od Alžbety po troch mesiacoch sv.Jozef soznával, že Mária nosí dieťa pod srdcom. A až potom prišla chváľa, kedy sa mal rozhodovať, čo robiť a kedy mu sám Boh poslal odpoveď na jeho trápenie.

Veľkosť milosti, lásky a svetla, ktorú Panna Mária pociťovala, boli pre ňu hnacou silou. Túžila rozmnožiť milosť - život počatého Božieho dieťata pre iných.

Lásku MATKY, ktorú Panna Mária pociťovala pre každého človeka, bola taká veľká, že prežívala extrémnu potrebu duchovne dávať Ježiša každému.

Hneď po počatí túžila, aby ho každý mohol prijať a aby ho každý miloval.

Právo Matky, dané Panne Márii po jej FIAT, ju obohatilo MOCOU toto uskutočňovať. Toto bol najväčší zázrak, ktorý mohla Panna Mária vykonávať: každému, kto túžil po Ježišovi, mohla mu ho dať. Bola šťastná!

A tak, každý, kto prijal Božiu lásku, vždy, keď stretne niekoho, vždy može evanjelizovať, ak ten druhý ešte Ježiša nepozná, je schopný o ňom hovoriť a môže túžiť, aby Ježiša zahrňovali láskou.

BOŽIA VOĽA koná VEĽKÉ a ešte nevídané skutky, skutky,  o ktorých človek ešte nikdy nepočul, kdekoľvek BUDE VLÁDNUŤ!

Ak Panna Márie vykonala mnoho, a mala k tomu milosť, bolo to preto, že  BOŽIA VOĽA mala v JEJ DUŠI KRÁĽOVSKÝ PALÁC.

Ak necháme, aby Ježiš vládol v našej duši, potom budeme tými, ktorí prinášajú Ježiša stvoreniam. Aj my budeme  pociťovať neodolateľnú POTREBU dávať ho všetkým.

Spracované podľa inšpirácie pre Lujzu Picarettu z diela: Panna Mária v Kráľovstve Božej Vole, Meditácia 1.