Choď na obsah Choď na menu
 


12. 3. 2012

OM SR Západ 4.3.2012 v Bratislave

Áno, prvý krát sme mali tu česť postaviť juniorské družstvo. Som rád, že sa podarila aj fáza 2, a to je zúčastniť sa. Rozpaky z konfrontácie síce u niektorých dosahovali "apogea", ale väčšina prezentovala skôr bojovnú náladu.

Ako šestka nasadená sme hrali stretnutie 3-6, číže v rozdeľovacom kole sme vyfasovali CEVU, ktorá v časti chlapcov možno zdolateľná bola, ale v prvoligovom obsadení dievčat v podobe Machunkovej, Grenčíkovej a Knappovej, určite nie. Zato Katka Zakopalová, ktorá nič nevedela o rebríčkovom postavení Lenky Knappovej sa ničím nestresovala a svojou žoviálnou prezentáciou hry favoritke pripravila zaujímavé momenty. Z vystúpení našich bolo jasne vidno, že nácvik taktiky štvorhier u nás má dobrý základ a štvorhra Paťa s Mišom proti Repiarovi so Šidlom, ale aj dievčat proti Machunkovej s Kanppovou bola toho dôkazom. Chlapci prehrali tesne v troch setoch v peknom súboji, dievčatá účinne vzdorovali prvoligovej dvojici len v prvom sete. S Cevou sme prehrali a hrali sme o 5-7 miesto.

Tu sme sa stretli so Spojmi B a BK MI Trenčín. Na Spoje B sme postavili zostavu orientovanú v maximálnej sile na dvojhry. Paťo, ktorý sa ledva rozohrial vo štvorhre, tentokrát vo dvojhre iba vychladol pri výsledku  21:7 a 21:4 so Szabóm, zato Mišo na jednotke musel vytiahnuť iný kompas aby sa zorientoval v zápase s Kubíčkom. Hráč druhej ligy vysosal zo seba maximum aby nakoniec Miška zdolal (20, -22, 16). To, čo Miško predvádzal, však v niektorých momentoch vyrážalo dych a musím priznať, že tak dobre som ho ešte hrať nevidel (možno s Baricsom na lige???). Za ten výkon si zaslúži uznanie.

Zaujímavý zápas zviedla Rika s Katkou Kejstovou vo dvojhre a až sa mi zdá, že Rika potrebuje proste vyhrávať o 15 bodov, ináč sa rozloží na súčiastky s polčasom rozpadu kratším, ako jogurt pri 33 stupňoch. Vyhrala (15,-21,14). Ten tretí set už mal hlavu aj pätu a psychicky posilnená za tepla nastúpila do švorhry, kde v konsolidovanom výkone s Aďou rozdrvili pár Kejstová-Kováčová, podobne ako Mišo s Paťom sfúkli dvojicu Bokes-Szabó. Zaujímavý priebeh mal prvý set mixu, kde Maťo s Katkou prehrali len tesne na 22 s párom Kubíček, Krakovská a to je ťažký súper, ale v druhom sete sa Maťo psychicky rozsypal a doslova odstrieľal košíky bez rozmyslu. Nevadí, aj to sú skúsenosti. Naši predvedli pekný výkon a zaslúžene vyhrali v pomere 4:3.  

V treťom stretnuti proti BK MI Trenčín, aj napriek prehrám sa zase potvrdilo, že vo štvrohrách si naši nezadajú ani s prvoligovými hráčmi či Paťo s Mišom proti Kožárovi s Jariabkom (14,-16,-17) ale hlavne Rika s Aďou proti Škultétyovej s Liškovou (-19,-17). Osobitnou kapitolou bola dvojhra Aďi proti Liškovej. Odovzdaný pohľad, opustené telo a štyri body na konte prvého setu. Už chýbal len nejaký requiem. Musel prísť zásah z mojej strany a to nie len vo forme povzbudzujúceho couchingu. Je mi to ľúto, ale ináč to nešlo. Aďa to ale zobrala správne, bojovne sa nafúkla, zaťala zuby a verím, že keby jej neušla koncovka druhého setu (keď viedla 17:16 a nakoniec prehrala na 18) bola by schopná šiestu hráčku rebríčka v troch setoch poraziť. Paťo zohral pekný trojseťák s erudovaným Talčíkom a pokiaľ mu to dovolí los, bude mu môcť, podľa posledných informácii, prehru oplatiť na turnaji v Martine. Účet sme uzavreli v pomere 1:6, ale za výkon sa chlapci a dievčatá určite hambiť nemusia.

Celkovo na tak náročnom podujatí plnom kvalitných hráčov naši nesklamali, neboli sme poslední a potvrdili sme teoretické predpoklady. Myslim si, že tá prehrá s CEVOU v rozdeľovacom kole nás mrzieť nemusí. Možno by postup do prvej štvorky bol formálny úspechom, ale hra s mužstvami M-Šport, Spoje A a  BK Šurany, to by bolo, podľa toho čo som videl, iné Waterloo. Takto si chlapci a dievčatá zahrali s vyrovnanými súpermi a zaslúžene si vybojovali miesto, na ktoré právom patria.

Všetkým gratulujem a fotky sú v galérii.

BH 

 

 

Náhľad fotografií zo zložky OM Západ juniori 4.3.2012

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.