Choď na obsah Choď na menu

Expozícia umeleckých diel pod holým nebom

Leto končí, CVČ frčí ďalej...

Centrum voľného času v Šaštíne-Strážach aj napriek určitým obmedzeniam, ale s veľkým nadšením, pripravilo a zrealizovalo zopár letných aktivít.
Prvotnou náplňou letnej činnosti boli tábory denné aj jeden pobytový.  Deti a my s nimi sme zažili kopec zážitkov na Dancecampe, Sportcampe a počas Indiánskeho leta. Prišli deti nielen zo Šaštína-Stráží, ale aj z okolia a nebolo ich málo. Výlety, hry, súťaže športové aj zábavné, tvorivé dielne, tancovanie aj angličtina upútali pozornosť táborníkov. Na tábor sme sa vydali na Králiky spolu s Centrom voľného času Klokan z Bratislavy. Spolu sme navštívili hrad v Slovenskej Ľupči, spoznávali okolie, Banskú Bystricu a vrch Urpín spolu s návštevou hvezdárne. Spanie v stane a stráženie táborovej vlajky sa stalo obľúbenou atrakciou ako aj návšteva lanového parku v Tajove. Nádherné prostredie, hľadanie a objavovanie tajomnej tajovskej kopy ako aj mnohé hry, či karneval boli súčasťou nášho programu. Tábory skončili a nám sa podarilo medzitým v spolupráci s mestom a kultúrnou referentkou Zdenkou zorganizovať v RO Gazárka Letný blšák a historicky prvú výstavu Expozíciu umeleckých diel pod holým nebom, ktorej sa zúčastnilo viacero miestnych vystavovateľov. Na výstave návštevníci mohli vidieť a obdivovať obrazy maľované rôznymi technikami, fotografie a dekorácie. Svoje práce predstavili aj deti zo Základnej umeleckej školy v Šaštíne-Strážach ako nádejní umelci v meste.
Leto končí a my pokračujeme v novom školskom roku. Záujmová činnosť aj príležitostná v podobe rozmanitých podujatí sa plánuje, aby deti efektívne a zmysluplne využívali svoje voľné chvíle. V ponuke budeme mať aj nové záujmové útvary. Turistika a výlety nielen do okolia s poznávaním a dobrodružstvom v lete aj v zime bude náplňou turistického krúžku Beťárik na cestách pod vedením riaditeľky CVČ Hanky ako aj Fitjoga, Florbal, Veda hrou, ktoré nie sú nové, ale za to veľmi navštevované a obľúbené.
Čítanie zábavou ako nový záujmový útvar, ktorý vznikov v spolupráci s Mestskou knižnicou zameraný na knižné novinky, súťaže, čítanie, stretnutia so zaujímavými osobnosťami v literatúre, strašidelné príbehy a mnohé iné, na ktoré sa môžu tešiť všetky detské vekové kategórie, ktoré obľubujú knihy. V oblasti tvorivosti tu máme tiež nový krúžok Ozdob seba a vyzdob okolie. Šperky, amulety z hliny, náramky, batikovanie, modelovanie, aranžovanie a rozmanité techniky, ktoré skrášlia teba a vyzdobia tvoju izbu si vyrobíš na tomto krúžku. Tieto novinky ako aj tvorivý ateliér aj pre deti od 3 rokov s tanečnou prípravkou povedie Eva.
V oblasti športu sme tiež rozšírili ponuku o Pohybové hry pre deti od 3 rokov, Loptové hry 13 plus, Stolný tenis a bedminton, ktoré povedie vedúca Veronika. Veronika bude sa starať aj o náš Klub detí a mamičiek a ako nová posila veríme, že aj s novými nápadmi zaujme mamičky s detičkami od 1 roka. Tiež bude učiť a baviť deti v predškolskom a školskom veku Angličtinou hrou.
V CVČ nepracujú len interní pedagogickí zamestnanci, ale máme aj odborníkov externistov v rôznych oblastiach. Patrí k ním Dušan, ktorý vedie mladých rybárov, Roman, ktorý vedie Cykloturistický, Ľubka, ktorá sa stará o Šikovné ručičky a najnovšie Nikolka, ktorá bude mladých učiť fotografovaniu a  Erika s Maťkou ako dobrovoľníčkou povedú Karate. Tiež nesmiem zabudnúť na futbalistov z prípravky a žiakov, ktorým sa veľmi dobre darí pod vedením trénerov Jožka K. a Jožka S.
Teším sa, že mám okolo seba tvorivých a šikovných ľudí, ktorí s nadšením pripravujú aktivity pre deti.
Milí rodičia neváhajte svoje deti prihlásiť na niektorý z krúžkov, kde bude o vaše deti postarané a budete vedieť, že svoj čase po škole zmysluplne trávi.
Tiež chcem osloviť mladých teenegerov od 13 rokov prihláste sa ako dobrovoľníci do CVČ a získate nielen skúsenosti, ale aj možnosť ako si presadiť a realizovať vlastný záujem.

Mgr. Hana Komorná, riaditeľka CVČ