Choď na obsah Choď na menu

Leto a jeseň u nás v "cévéčku"

Centrum voľného času Beťárik tento školský rok otvorilo až 20 krúžkov pre deti a mládež, 3 “krúžky” pre dospelých a jeden klub: Klub detí, mamičiek a oteckov. Medzi novinky pre deti a mládež patria Atletika, Modelársky krúžok a Nový cirkus, kde sa venujeme aj vzdušnej akrobacii. Novinkou je aj parkour, ktorý obohotail krúžok Street workoutu. Učíme sa tam s deťmi bezpečne skákať, liezť, padať, jednoducho pohybovať sa priamo v teréne mesta. Po dvoch rokoch sme obnovili aj cykloturistický krúžok. Najbližší cyklovýlet sa bude niesť v mikulášskom duchu – 3.12. sa chystáme z Gazárky na Tomky a späť. Pridať sa môžete aj teraz - krúžok je určený pre deti od 9 rokov a dospelých. Od januára chceme navyše rozbehnúť aj futbal pre dievčatá a krúžok keramiky! Máte sa na čo tešiť!

Dospelí sa od začiatku školského roka stretávajú v CVČ na Jóge a Turistike s Hankou Komornou a na Divadelnej improvizácii s Jurajom Mitrom. Ak by vás zaujímalo, ako vyzerá divadelná improvizácia, zaujíma vás ako v sebe naštartovať kreativitu, spontánne a s ľahkosťou sa prejavovať či jednoducho len na chvíľku vypnúť, pozývame vás na otvorenú hodinu divadelnej improvizácie, ktorá bude 17.1. 2024 o 17:30 v CVČ Beťárik. Prihlásiť sa môžete na mitrocvcbetarik@gmail.com

Pracovný tím uzatvára naša čerstvá posila Miška Nesnadná, mamička dvoch detí a skvelá cukrárka Miška sa rozhodla splniť svoj sen z detstva: stať sa učiteľkou. A vskutku, s deťmi jej to ide výborne! V CVČ ju môžete stretnúť na krúžkoch Tanečnej prípravky, Pohybových hier, Angličtiny hrou, Tvorivého ateliéru a Volejbalu.

Od leta až do konca jesene sa nám podarilo v CVČ zorganizovať vyše desať podujatí a šesť táborov. Letné prázdniny mohli deti stráviť aj na prímestských táboroch “Nový cirkus”, “Vodné hry”, “Lietajúci čarovný autobus” a “Sportcamp”. Pre starších sme prichystali pobytový tábor v Tatrách a novinkou bol putovný tábor, kde sme sa s deťmi vydali vlakom objavovať krásy východného Slovenska. Počas piatich dní sme nazreli do Popradu, kúpali sme sa v Aquacity, boli sme v Tatrách, prešli sme prírodným bludiskom a vyšli sme na hrad v Starej Ľubovni a nakoniec sme si užili Mission: Impossible v letnom kine v Košiciach.

Jeseň sme odštartovali tradičným blšákom, ďalej sme vysádzali prírodnú záhradu vo dvore CVČ s permakultúrnou dizajnérkou a spolu s pátermi z Baziliky sme zorganizovali Šarkaniádu na Zváčke v Strážoch. Športovci si prišli na svoje v nočných bežeckých pretekoch Nightrun. Na svetový deň stromov sa v CVČ deti dozvedeli, prečo listy menia na jeseň farbu a na dušičky sme s deťmi a dospelými plietli prírodné vence. Pre tých, čo sa radi boja, sme prichystali na halloween cestu strašidelným lesom. Báť sa prišlo až tisíc ľudí! Tí, čo si radšej doma zostali maľovať sa mohli zapojiť do výtvarnej súťaže Farby jesene, v ktorej sme tento rok mali obzvlášť kvalitné práce. S materskou školou Šaštín a Stráže sme na svätého Martina organizovali lampiónový sprievod – Svetielko nádeje pre Filípka. Naše baletky boli vystupovať pre seniorov v domove dôchodcov v Šaštíne. Boli sme aj na základnej škole Šaštín - Stráže, kde sme s deťmi bubnovali a rozprávali sa o agresii a čo s ňou môže každý z nás robiť. Toto podujatie každoročne iniciuje nezisková organizácia Locika, ktorá sa venuje práve práci s deťmi ohrozených násilím.

Všetky naše aktivity môžete sledovať na našom facebooku “Cvč Beťárik” alebo na našich stránkach www.cvcbetarik.estranky.sk

Za CVČ Beťárik,
MgA. Juraj Mitro