Choď na obsah Choď na menu

Slávia Chrenovec - Nitrianske Rudno 5:1 (4:0)

Na prvého mája sa v zápase stretli mužstvá bojujúce o špicu. Od začiatku to bol vyrovnaný zápas zo šancami na oboch stranách. Ako prvý pohrozili hostia ked najlepší strelec hostí Drobec nebezpečne vypálil, ale brankár Ľahký aj keď na dvakrát zlikvidoval jeho šancu. Potom ale udreli domáci, keď Gilan nedal brankárovi hostí šancu a potvrdil stúpajúcu streleckú formu z posledných zápasov. Potom hostia na chvíľu prebrali iniciativu, ale výsledkom bolo len pár rohov. Ale domáci potom znova prepli na vyššie obrátky a udreli druhýkrat. Ľahký prihral pred bránu Vojtkovi ktorý nezaváhal a upravil na 2:0 pre domácich. Domáci hrali ako z učebnice, diametrálne odlišne ako v utorok. To sa prejavilo aj na skóre, na 3:0 upravil Ľahký M. O chvíľu mali domáci výhodu priameho kopu, loptu si postavil Gilan, ale opečiatkoval len brvno. Ale domácich to mrzieť nemuselo kedže o chvíľu Uličný upravil už na 4:0 pre domácich. Takýmto stavom sa skončil aj prvý polčas. Do druhého vybehli hostia aktívne, snažili sa dať niaky ten gól, ale to sa im cez pozornú obranu domácich nedarilo. Práve naopak, znovu udreli domáci keď Gilan našiel M. Ľahkého a ten druhým gólom v zápase upravil na 5:0 pre domácich. V tom momente už bolo jasné, že domáci dovedú zápas do víťazného konca, aj keď hosťom sa podarilo po nedorozumení v obrane domácich skorigovať stav na 5:1. Dlhú loptu do šestnástky zle odkopol inak bezchybný Dubský a pre hostí nebol problém dopraviť loptu z 11 m do odkrytej brány. Hostia potom ešte párkrat nebezpečne zaútočili, ale niaku gólovu šancu si už nevypracovali aj keď šance na to mali. A tak sa tento kvalitný zápas skončil zaslúženým víťazstvom domácich, ktorý potleskom ocenila aj hŕstka domácich skalných fanúšikov. Výborny zápas odohralo celé mužstvo Slávie a ukázalo, že keď hrajú ako kolektív bez zbytočných rečí môžu poraziť hocikoho.

Zostava Slávie: Ľahký P. - Horár - Gilan - Šovčík - Dubský - Uličný (Mrkva) - Lacko - Ondrisek (Podolec) - Trgiňa - Ľahký M. - Vojtko(Kán)

Povedali po zápase:

Ján Gilan (hráč Slávie): Z našej strany to bol po nevydarenom zápase zpred dvoch dní úplne iný zápas. Dnes sme ukázali že naša sila je v kolektíve a keď sa chce, vedia sa aj premienať šance. Ja osobne sa musím preznať že do zápasu som išiel istou dávkou rešpektu, pretože Rudno patrí k veľmi dobrým týmom z našej súťaže. Som veľmi rád že som sa dokázal presadiť v dôležitejšom zápase, ako bol "iba" zápas s Rudnianskoku Lehotou. Tiež ma teší, že pri ostatných góloch som pomohol mužstvu finálnou alebo predfinálnou prihrávkou. Konečne sa dostávam do formy, ktorú som počas zimy stratil, už zasa mi začínajú vychádzať prihrávky. Musím sa priznať že dobrá prihrávka z mojej strany ma teší tak ako keby som aj strelil gól. Na druhej strane ma však mrzí nepremenený priamy kop, ktorý skončil iba na brne brankára hostí. Ale aj napriek tomu ma teší že sme ukázali pekný futbal, kolektívny výkon a samozrejme získané tri body. Boli sme lepším mužstvom ako Rudno, naše víťazstvo je zaslúžené.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

pistik - zabudol som

1. 5. 2008 22:44

Z dôveryhodných zdrojov vedenie našej stránky zistilo prečo dnes chýbal strelec Martin "Miloš" Ondrejovič. Bohužiaľ nebol ráno v kostole, a tak ho oco nepustil na futbal.