Choď na obsah Choď na menu
 


Schôdza

3. 4. 2010

Pripomienky k "novinkám":

  • dátum - ostáva, zmysel je vysvetlený v podnadpise,
  • klik na najnovšiu galériu v novinkách - OK, budem písať, kde sa nachádza najnovšia novinka;  zadanie/nezadanie odkazového kliku súvisí s nemožnosťou zasahovať do programového kódu stránky,
  • kde je najnovšia fotogaléria? - vľavo pribudla sekcia MENU, kde sa chronologicky zotriedené galérie (bez ohľadu na zaradenie do rubrík) zobrazia po kliknutí na odkaz Fotoalbum - v časti Najnovšie fotogalérie.

 

 Fotosúťaž

  

SuperPetrov SuperNávrh: SuperFotosúťaž so SuperHlasovaním ...

 

Nohejbal

Kedy prídem fotiť nohejbal? Hocikedy. Len aby všetci súhlasili ...

 

Uhlík

Karborundum je zmes karbidu kremíka, ktorá sa vyrába žiarovým lisovaním, reakčným spekaním, alebo spekaním bez použitia tlaku.

Karbón môže byť:

  • zriedkavé synonymum pre uhlík,
  • geologické obdobie,
  • nespáliteľné zvyšky spáleného paliva a mastiaceho oleja na stenách pracovného priestoru spaľovacieho motora,
  • hovorové označenie pre druh kopírovacieho papiera.

Carboneum - latinsky uhlík, značka C

Karbónové vlákno - uhlíkové vlákno - je materiál z extrémne tenkých vlákien priemeru 0,005 - 0,010 mm skladajúci sa prevažne z atómov uhlíka. Atómy uhlíka sú spojené do mikroskopických kryštálov, ktoré sú viac či menej orientované paralelne k pozdĺžnej osi vlákna. Niekoľko tisíc uhlíkových vlákien je spojených do formy priadze, ktorá môže byť použitá samostatne alebo tkaná do tkaniny. Existuje veľa rozličných spôsobov tkania, kombinácií s rôznymi materiálmi a tvarovania.  Napr.ako karbónové vlákno je zvyčajne uvádzané uhlíkové vlákno vystužené plastom. Hustota uhlíkových vlákien je výrazne nižšia než hustota ocele, takže sú ideálne pre aplikácie vyžadujúce nízku hmotnosť. Ďalšie vlastnosti uhlíkových vlákien - vysoká pevnosť v ťahu a nízka tepelná rozťažnosť - zvýšili ich popularitu v leteckom priemysle, stavebníctve, armáde a súťažnom športe. Samozrejme, je to v porovnaní s podobnými materiálmi, ako sú laminátové alebo plastové, relatívne drahá záležitosť.

 

Prezident

Prezident konečne videl svojich členov (a seba) v akciách na nete ... a keď to zlacnie, tak si kufríkový kúpi tiež! 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.