Choď na obsah Choď na menu
 


Obrázok

Rhodesian ridgeback

 

Pôvod:Ridgeback pochádza s Afriky,kde bol šľachtený na lov levov.Nazývali ho leví pes.No nebol schopný zabiť leva.On ho len nalákal zviera smerom k lovcovi.

Popis:Je to vyvážený a silný pes s krátkou srsťou.Na chrbte má takzvaný "ridge".Je to vlastne pás tmavšej srsti tiahnuci sa po chrbte smerom k hlave,kdežto ostatná srsť rastie smerom k chvostu.Čiže "ridge"rastie opačným smerom ako väčšina srsti.Hlavu má typickú duričskú,no a srsť má farbu bledej hnedej alebo cervenkastej.No sú aj jedince,ktoré majú biele papučky alebo majú biely fľak na hrudi.

Povaha:Pri neznámych ľudoch je opatrný a je výborný a účinný strážca svojej rodiny,ktorej je oddaný a verný.Je inteligentný a ľahko cvičiteľný.Hodí sa aj na agility a iné psie športy.No uplatní sa aj ako výborný rodinný spoločník,ale potrebuje veľa pohybu,zamestnanie a dobrý výcvik.

Využitie:Je vhodný rodinný pes a spoločník avšak zároveň aj účinný strážca.Potom sa hodí aj na pohybové aktiviti a psie športy ako agility.No a aj ako poľovný pes sa už uplatnil.

Výška a váha: Psy:63-69 cm

                       Fenky:61-66 cm

Váha: 32-36 kg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.