Pokiaľ sa nemôžete pochváliť úplne bezproblémovou pleťou, ala čerstvá broskyňa, vašim základným stavebným kameňom by mal byť vždy tónovací krém: "Jeho odtieň sa vždy musí zhodovať s odtieňom pleti, maximálne si môžete dovoliť o odtieň tmavší. S akýmkoľvek iným bude vaša tvár pôsobiť ako umelá maska," varuje kozmetička Marta Vazačová.
Naň potom môžete nanášať make-up, ale i uňho platí pravidlo radšej menej ako viac. Pokiaľ opäť nechcete pôsobiť ako so škraboškou, rozotrite ho do stratena v oblasti vlasových partií, za ušné laloky a pod bradu. Pamätajte si však, že make-upom sa nikdy nelíči krk!
Oči a obočie
Dokonalé nalíčenie očí sa vám nikdy nepodarí dosiahnuť bez dobre vytrhaného obočia. Od koreňa nosu odstráňte pinzetou prebytočné chĺpky, pri strede oka nechajte vždy oblúk obočia širší a smerom k vonkajšiemu kútiku ho zužujte. "Pokiaľ si obočie dokresľujete pomocou tieňov alebo ceruzky, rozhodne sa vyhnite čiernej farbe, ktorá pôsobí príliš tvrdo a umelo," radí Marta Vazačová. Očné linky vám preukážu skvelú službu, pokiaľ túžite po výraznejších očiach a prenikavom pohľade. Nakreslite ich bezprostredne za riasami, pretože čím väčší "odstup" medzi nimi a líniou rias bude, tým neprirodzenejšie budú pôsobiť.
Ak máte nevýrazné a malé oči, neodporúča sa kresliť horná a spodná linka až do očných kútikov, pretože tým oko ešte viac opticky "zavriete" a zmenšíte. Radšej zvoľte umne nakreslenú linku len na hornom viečku: "Malým trikom na optické zväčšenie očí je použitie očných liniek v rovnakej farbe ako je riasenka. Oči tým získajú väčší a jasnejší vzhľad," podotýka kozmetička.
Osudové pery
Pri líčení pier by ste mali mať na pamäti skutočnosť, na ktorú upozorňujú profesionálni vizážisti, a totiž, že len úplne výnimočne sa nájde človek, ktorý by sa mohol pochváliť súmernými perami. Líčenie preto vedie predovšetkým k tomu, aby sa obe strany pier vyrovnali. Stretávate sa s tým, že vám rúž nikdy dlho nevydrží? Marta Vazačová vám ponúka riešenie: "Naneste na ústa najprv trochu pleťového podkladu, ktorý vám zaručí, že rúž bude mať výrazne dlhšiu trvanlivosť."
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.