Toto leto vykročilo asi mierne nesprávnym smerom. Najskôr v obchodoch nájdeme neúrekom ružových šortiek, ktoré nám pripomínajú začiatok a polovicu 90. rokov, no dizajnéri zašli ešte ďalej – toto leto sa ich novým fetišom stali plastové topánky so srdiečkami. No tak toto tu ešte naozaj nebolo… teda, ak nerátame naše obľúbene crocsy

Lodičky s otvorenou špičkou a nahnutými srdiečkami pochádzajú z diele Vivienne Westwood – pre ňu prakticky typické provokatérstvo. Viem si predstaviť, že taká Carrie zo seriálu Sex v meste by za nimi skríkla a s radosťou na ne minula tých 100 €, čo stoja, otázka však znie: kto okrem nej by urbil to isté?

Srdiečkové žabky Yves Saint Laurent sa mi javia trochu použiteľnejšie, ale stále si búcham hlavu o stenu, ako na takéto topánky za $200 mohla táto francúzka značka prísť. Viem si niečo podobné predstaviť v “miletičkovských” obchodoch ako New Yorker alebo Terranova, ale Yves Saint Laurent?! Toto je ozaj tvrdá káva.

Mimochdom, topánky Vivienne Westwood sa vyrábajú vo viacerých farbách (ružová, modrá, žltá). Jasné, je to lepšie ako crocsy, ale kvôli môjmu šoku sa stále neviem rozhodnúť, či tento (krátkodobý?) trend je len jeden obrovský gýč alebo niečo, po čom by malo moje srdce biť aspoň najbližšie dva mesiace leta. Tak teda: gýč alebo super trend? Rozhodnite vy!