Choď na obsah Choď na menu
 


Cezhraničná spolupráca už aj na SOŠ technickej v Rimavskej Sobote

24. 3. 2010
Stredná odborná škola technická v Rimavskej Sobote začína rozbiehať cezhraničnú spoluprácu so školou rovnakého typu v Maďarskom meste Miskolc. Keďže Európska únia podporuje najmä projekty zamerané na stmelenie a zbližovanie národov, tak im nič nebráni v ceste začať sa uberať novými smermi, ktoré môžu byť prospešné pre zdokonalenie vedomostí a zručností žiakov.

Zo Strednej odbornej školy technickej v Miskolci prišiel riaditeľ Dr. Gyula Kavecsánszki, ako aj ďalší zástupcovia školy Gábor Kiss, László Hadházy. Na stretnutí nechýbal Peter Tóth z Úradu práce sociálnych veci a rodiny i Július Szabó z Komisie mestského a regionálneho rozvoja.
skola1
Všetci sa jednoznačne zhodli na tom, že spolupráca medzi oboma školami prinesie pre žiakov niečo nové a užitočné pre ich budúcnosť. Po získaní nových skúsenosti a zručností, ktoré žiaci nadobudnú počas pobytu v „bratskej škole” je vyššia pravdepodobnosť, že sa o niečo ľahšie uplatnia na trhu práce.
skola2
„Som rád, že sme mohli prísť na Vašu školu, s ktorou by sme veľmi radi spolupracovali. Moje pocity sú príjemné a pozitívne. Ku nám do Miskolca dochádzajú i žiaci z Gemera, ktorých berieme ako našich. Nerobíme rozdiely”, takto zhodnotil pobyt na SOŠ technickej Dr. Kavecsánszki.
skola3
A čo očakáva od cezhraničnej spolupráce?
„V prvom rade to robíme kvôli deťom, našim i vašim žiakom. Doba a trendy v technike sa menia a dnešná generácia sa potrebuje neustále vzdelávať. Žiaci budú mať trošku zmenu. A podľa mňa im to pomôže nie len po odbornej stránke, ale aj v súkromnom živote. Už teraz sa veľmi tešíme,” vyjadril sa Dr. Kavecsánszki.
skola4
Stredná odborná škola v Miskolci zamestnáva 210 pracovníkov. Z nich je 108 pedagogických zamestnancov a 102 administratívnych. Škola ponúka nielen odbory technického, ale aj grafického či umeleckého zamerania. Škola Szemere Bertalan szakközépiskola Miskolc už spolupracuje so školami v Košiciach, Komárne, Kasse, v zahraničí v Rumunsku a Mníchove. Informácie o škole v Miskolci nájdete na webovej stránke www.szemere.miskolc.hu a o projekte www.inter-studium.hu


| Autor: Miro Trenka | Vydané dňa 24. 03. 2010 | 110 prečítaní | Počet komentárov: 0 | Pridaj komentár | Informační
e-mailVytisknout článek | Zdroj: autor