Choď na obsah Choď na menu
 


Na talentových skúškach prekvapujúce výkony

12. 4. 2010
Jedenásty ročník talentových skúšok na Strednej odbornej škole technickej v Rimavskej Sobote sa niesol v znamení prekvapení a zmien. Skúšky absolvovalo 33 deviatakov základných škôl. Na "talentovky" prišli žiaci nielen z okresu Rimavská Sobota, ale aj z Rožňavy. Tréner Milan Špaček a Štefan Szőke preverili fyzickú zdatnosť žiakov, ktorí majú záujem najmä o futbal. Samotný test pozostával z disciplín: sed-ľah, vytrvalostného behu na 2000 m, vedenia lopty a skoku do diaľky.

„Úlohou talentových skúšok je získať informácie o fyzickej zdatnosti žiakov a hernom prejave vo futbale. Prostredníctvom športových tried chceme dosiahnuť, aby talentovaní žiaci nesedeli doma pri počítačoch či televízii, ale venovali sa športovej činnosti. V mnohých prípadoch tak môžeme predchádzať i drogovým závislostiam,“ povedal riaditeľ Strednej odbornej školy technickej Karol Kisantal.
sost1
Cieľ určite nie je zbytočný. Za jedenásť rokov učitelia a tréneri vychovali mnoho skvelých futbalistov, ktorí hrajú nielen v rimavskosobotskom klube, ale aj v kluboch vo Fiľakove, Tornali, Jesenskom a iných obciach.
sost2
„Každým rokom sa na skúškach objaví niekoľko talentov. Z roka na rok je ich však menej. Tento krát nás niektorí chalani doslova prekvapili. V disciplíne skok do diaľky žiak doskočil až 240 cm, alebo vo vytrvalostnom behu naši budúci borci zabehli vyše 2000 m,“ vyjadril sa tréner Milan Špaček, ktorý sa v januári stal manažérom mládeže Mestského futbalového klubu. Budúcich športovcov prišli pozrieť aj tréneri Marián Kudlík, Stano Morháč a konateľ MŠK Ladislav Danyi.
sost3
Príjemnou zmenou bolo miesto konania talentových skúšok, ktoré prebiehali na štadióne MFK Rimavská Sobota. So žiakmi prišli aj rodičia, ktorí ich povzbudzovali a podporovali. Každopádne triedy so zameraním na šport sú ideálnym spôsobom na to, ako deti užitočne trávia voľný čas. Ak budú na sebe tvrdo pracovať, určite z nich vyrastú úspešní futbalisti.
sost4


| Autor: Miro Trenka | Vydané dňa 12. 04. 2010 | 164 prečítaní | Počet komentárov: 5 | Pridaj komentár | Informační
e-mailVytisknout článek | Zdroj: autor