Choď na obsah Choď na menu
 


O Z N A M Y pre rok -2020 - 2024

                    Uznesenie č.1/2022

 zo zasadnutia Členskej schôdzi DHZ konanej dňa 19.marca 2022 v zasadačke  DHZ Banská Štiavnica

                       Členská schôdza prerokovala dňa 19.marca 2022 : 

 

A. Prerokovala

  1. Zahájenie, voľba zapisovateľky
  2. Odber členských známok a stav členskej základne.
  3.  Povýšenie a udelenie vyznamenaní.
  4. Zásahy v požiaroch za päťročné obdobie  od r.2018 do marca 2022
  5.  Rôzne : 6. Diskusia.

7. Návrh na uznesenie a záver.

 

Výročná členská schôdza DHZ 28.augusta 2021 o 16:00 hod. za rok 2020  v zasadačke DHZ Banská Štiavnica, A.Sládkoviča č. 15. 

Schôdzu otvoril Vladimír Poprac, predseda DHZ.  Privítal členky a členov DHZ, za hygienických opatrení ako je prikázané.  

Pani Soňu Ivaničovú, kontrolórku DHZ . Poverená robiť zápis.

 

Ostatné členky a členovia výboru:

Dana Ozanková – organizačný referent  

Júlia Popracová referentka mládeže a žien DHZ  

Prítomná  Katarína Bábiková -  členka DHZ od r. 2020 

Členovia výboru: I

Ing. Vladimír Kotilla, podpredseda DHZ .

Miroslav Krkoška, veliteľ DHZ a vodič 

Miroslava Varecová -tajomníčka DHZ 

Martin Výboch – člen výboru DHZ a vodić

Kooptovanie členov DHZ do výboru:

 Bábik Martin - za člena  do výboru DHZ. 

Miloš Zábudllý za člena výboru DHZ.

Renáta Taligová za  členku výboru DHZ a predsedníčka MO Živena.

Tomáš Zábudlý - za člena výboru DHZ

Ľuba Koledová za členku revíznej komisie DHZ

Schválenie programu.

Polročné hlásenie o činnosti DHZ zaslané na ÚzV DPO V Žiari nad Hronom ako aj týždenné hlásenia o postrekoch členov DHZ  pre Corona v19 írusu . 

Spracovaný plán práce na rok 2020. Informácia o členských známkach. 

V roku 2020 sme prijali 2 členov a to Pukšu Romana a Uhnáka Milana, hasiča s povolania v Leviciach a presťahovaný do Banskej Štiavnici.

Informácia  z konania Predsedníctva a Preventívnej komisie pri ÚzV DPO v Žiari nad Hronom. 

Ing. Vladimír Kotilla. Informácia zásahového družstva DHZM.

Telefonické jednanie s pani primátorkou mesta Banská Štiavnica Mgr. Nadeždou Babiakovou.

Odvolanie Patrika Dobrotu z výboru a chválenie Martina Výbocha  do výboru DHZ. Utvorené ženské hasičské družstvo s členiek DHZ a nových členiek DHZ zo spolku Živena. 

 AVIU 31 spojazdniť aby sa dala využívať na vozenie detí v materských a základných školách, tak prilákať mládež do radov Plameniakov. Vozenie hasičských družstiev na cvičenie na ihrisko v Banskej Štiavnici a späť. V. Poprac  

Diskusia:  M. Krkoška: Pridelená frekvencia na vysielačky. 

M. Bábik, nespokojnosť so spoluprácu z Mestom.

M. Krkoška: požiadavka pani primátorky pri požiari zberného dvora 7.júna 2020 od 16:20 do rána 7.00 hod. hliadka celú noc. Schválené Uznesenie. Záver. 

 

Dňa 13-05.2021 v Kultúrnom dome udelenie vyznamenanie Miroslavovi Krkoškovi ako aj Čestné uznamie za aktívnu činnosť a plnenie úloh. Udelené Čestné uznanie Milošvi Zábudlému od ÚO DPO v Žiari nad Hronom za aktívnu činnosť a plnenie úloh.

Vladimírovi Slezákovi. Júlii Popracovej a Vladimírovi Popracovi bronzovú medailu Miroslava Nemáka

 

 

 

U Z N E S E N I A z mimoriadneho zasadnutia Prezídia DPO SR, konaného v dňa 23. júna 2020 v Bratislave Uznesenie 48/2020 Prezídium DPO SR N e s c h v a ľ u j e Organizovanie všetkých hasičských súťaží pod hlavičkou DPO SR – t.j. všetkých územných, krajských aj celoslovenských do odvolania, nakoľko v súčasnej situácii nie je v možnostiach ÚzO, KO a Sekretariátu DPO SR zabezpečiť dané hygienické opatrenia. O d p o r ú č a Organizovanie súťaží a akcií organizovaných jednotlivými DHZ, nie sú zo strany DPO SR pozastavené, ale prezídium odporúča - je potrebné, aby sa organizátori spojili s regionálnym úradom verejného zdravotníctva a dohodli podmienky konania akcie a ochrany - hygienické pravidlá pri ich organizovaní, aby nedošlo k ohrozeniu zdravia osôb a šíreniu respiračného ochorenia Covid 19

 

B e r i e n a v e d o m i e Informáciu generálneho sekretára DPO SR o chybných zápisoch hasičských vozidiel na polícii, kde bolo uvedených iba prvých 8 čísiel z IČO DHZ, ktoré má 12 čísiel. Tým sa do systému dostalo, že auto patrí DPO SR /nie DHZ/. V súčasnosti sme požiadali Policajný zbor o vydanie zoznamu hasičských áut, ktoré sú zaevidované pod IČO-m DPO SR a následne budú príslušné DHZ vyzvané, aby požiadali o súhlasné stanovisko k zaevidovaniu svojho vozidla do osobitnej evidencie MV SR.

Na základe rozhodnutia členov Prezídia DPO SR oznamujeme

 

Vážení funkcionári, členky a členovia DPO SR.

Doba, ktorú prežívame nie je ľahká, dotkla sa života všetkých občanov SR, členov DPO SR nevynímajúc. Prezídium DPO SR po prvý krát v histórii prijalo nepopulárne nasledujúce rozhodnutie: 

 

           Vzhľadom k epidemiologickej  situácii, rozhodnutiam Ústredného krízového štábu SR, vlády SR a hlavného hygienika SR k hromadným akciám, ale aj rozhodnutiam iných ústredných športových orgánov o zrušení súťaží všetkých vekových kategórií, Prezídium DPO SR pre rok 2020 rozhodlo o zrušení:

- pôvodných termínov okrskových, územných, krajských a republikových kôl súťaží

   detí, mládeže, dorastu a dospelých,

- zasadnutí orgánov na všetkých stupňoch organizačnej štruktúry,

- organizovania všetkých súťaží pod hlavičkou DPO SR,

- osláv DHZ, hasičských pútí a iných podujatí organizovaných DHZ,

- plánovaných cvičení DHZ,

O pokračovaní uvedených akcií, po vyriešení epidemiologickej situácie, budete včas informovaní.

Zároveň Vám chceme pri tejto príležitosti poďakovať a prostredníctvom Vás všetkým členom DPO SR za ich aktívnu prácu počas tejto krízovej situácie, pri plnení úloh v mestách a obciach a pomoci spoluobčanom. V tejto dôležitej a záslužnej činnosti Vám prajeme veľa fyzických a hlavne psychických síl. Sme presvedčení, že opäť nastanú dni pokojného života a my sa vrátime k našej činnosti.

5. mája 2020. Minister vnútra p. Mikulec Roman na ministerstve privítal predstaviteľov Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR, prezidenta Pavla Ceľucha, generálneho sekretára Vendelína Horvátha a viceprezidenta Zoltána Tánczosa. Hovorili sme spolu o práci dobrovoľných hasičov, ktorých dnes na Slovensku pôsobí viac ako 90 tisíc. Ich prácu z dlhodobého hľadiska mimoriadne oceňujem, v týchto týždňoch je však ich nasadenie ešte intenzívnejšie. Skvelú prácu odvádzajú v karanténnych centrách po celom Slovensku. Verím, že spolupráca s HaZZ bude aj naďalej pokračovať na najvyššej profesionálnej, no zároveň priateľskej úrovni. Okrem toho sa veľmi teším z informácie, že záujem o členstvo medzi dobrovoľnými hasičmi sa medzi mladými stále zvyšuje.

 

 

 

U Z N E S E N I E :

    Schvaľuje :

1/ Polročné hlásenie o činnosti DHZ zaslané na ÚzV DPO V Žiari nad Hronom  2/Týždenné hlásenia o postrekoch členov DHZ  pre Corona v19 vírusu . 

3/Spracovaný plán práce za rok 2020. Informácia o členských známkach. 

4/ Odvolanie Patrika Dobrotu z výboru a chválenie Martina Výbocha  do výboru DHZ

Berie na vedomie:

Dňa 13-05.2021 v Kultúrnom dome udelenie vyznamenanie bronzovú medailu Sv.Floriána Miroslavovi Krkoškovi ako aj Čestné uznanie za aktívnu činnosť a plnenie úloh. Udelené Čestné uznanie Milošovi Zábudlému a medailu Za príkladnú prácu od ÚO DPO v Žiari nad Hronom za aktívnu činnosť a plnenie úloh.

Vladimírovi Slezákovi. Júlii Popracovej a Vladimírovi Popracovi bronzovú medailu Miroslava Nemáka

 

Informácia  z konania Predsedníctva a Preventívnej komisie pri ÚzV DPO v Žiari nad Hronom. 

Ing. Vladimír Kotilla. Informácia zásahového družstva DHZM.

Telefonické jednanie s pani primátorkou mesta Banská Štiavnica Mgr. Nadeždou Babiakovou, ohľadne opravy 2 cm novej podlahoviny v garážoch, tak ako sa vyjadril majster Šedibok, túto tenkú podlahovinu schválil pán Jozef Borský, preventivár mesta. Je potrebné vyšramovať betónovú podlahu do hĺbky 20 cm, osadiť podlahové zberače vody  a zabetónovať do spádov. Predpokladaná suma je 4 000 Euro.

 

Ukladá  :  

1./Spojazdniť AVIU 31 na vozenie  hasičských družstiev na cvičenie na ihrisko v Banskej Štiavnici a späť.

Z: Miroslav Krkoška veliteľ DHZ                          T. Priebežne

2./ Možnosť  odkúpenia od Mesta Banská Štiavnica motorové vozidlo AVIU 31 pre Dobrovoľný hasičský zbor v Banskej Štiavnici.

T. Do konca mesiaca august 2021                    T: Vladimír Poprac – predseda DHZ

 

Uznesenie schválené na VČS dňa: 28.augusta 2021

 

Zapísala Soňa Ivaničová kontrolórka DHZ Banská Štiavnica

 

Banská Štiavnica. Hasičská zbrojnica Ul. A. Sládkoviča č.15. Výročná členská  schôdza DHZ 5.júla 2020 o 16:00 hod v zasadačke.  Schôdzu otvoril Vladimír Poprac, predseda DHZ.  Privítal členky a členov DHZ. Pani Soňu Ivaničovú, kontrolórku DHZ . Poverená robiť zápis. Členky  výboru: Dana Ozanková. Júlia Popracová.  Prítomná Bábiková  Katarína členka DHZ. Členovia výboru: Ing. Vladimír Kotilla, podpredseda ÚzV DPO V Žiari nad Hronom. Miroslav Krkoška, veliteľ DHZ.  Bábik Martin - schválený za náhradníka do výboru DHZ. Schválenie programu. Polročné hlásenie o činnosti DHZ zaslané na ÚzV DPO V Žiari nad Hronom ako aj týždenné hlásenia o postrekoch členov DHZ  pre Korona vírusu 19.  Spracovaný plán práce za rok 1019. Informácia o členských známkach.  V roku 2020 sme prijali 2 členov a to Pukšu Romana a Uhnáka Milana, hasiča s povolania v Leviciach a presťahovaný do Banskej Štiavnici. Informácia  z konania Predsedníctva a Preventívnej komisie pri ÚzV DPO v Žiari nad Hronom.  Ing. Vladimír Kotilla. Informácia zásahového družstva DHZM. Telefonické jednanie s pani primátorkou mesta Banská Štiavnica Mgr. Nadeždou Babiakovou. Odvolanie Patrika Dobrotu z výboru a chválenie Výbocha Martina do výboru DHZ. Utvorené ženské hasičské družstvo s členiek DHZ a nových členiek DHZ zo spolku Živena.  Spojazdniť AVIU 31 na vozenie  hasičských družstiev na cvičenie na ihrisko v Banskej Štiavnici a späť.  Diskusia:  M. Krkoška: Pridelená frekvencia na vysielačky.  M. Bábik, nespokojnosť so spoluprácu z Mestom. M. Krkoška: požiadavka pani primátorky pri požiari zberného dvora 7.júna 2020 od 16:20 do rána 7.00 hod. hliadka celú noc. Schválené Uznesenie. Záver. 

U Z N E S E N I A z mimoriadneho zasadnutia Prezídia DPO SR, konaného v dňa 23. júna 2020 v Bratislave Uznesenie 48/2020 Prezídium DPO SR N e s c h v a ľ u j e Organizovanie všetkých hasičských súťaží pod hlavičkou DPO SR – t.j. všetkých územných, krajských aj celoslovenských do odvolania, nakoľko v súčasnej situácii nie je v možnostiach ÚzO, KO a Sekretariátu DPO SR zabezpečiť dané hygienické opatrenia. O d p o r ú č a Organizovanie súťaží a akcií organizovaných jednotlivými DHZ, nie sú zo strany DPO SR pozastavené, ale prezídium odporúča - je potrebné, aby sa organizátori spojili s regionálnym úradom verejného zdravotníctva a dohodli podmienky konania akcie a ochrany - hygienické pravidlá pri ich organizovaní, aby nedošlo k ohrozeniu zdravia osôb a šíreniu respiračného ochorenia Covid 19

B e r i e n a v e d o m i e Informáciu generálneho sekretára DPO SR o chybných zápisoch hasičských vozidiel na polícii, kde bolo uvedených iba prvých 8 čísiel z IČO DHZ, ktoré má 12 čísiel. Tým sa do systému dostalo, že auto patrí DPO SR /nie DHZ/. V súčasnosti sme požiadali Policajný zbor o vydanie zoznamu hasičských áut, ktoré sú zaevidované pod IČO-m DPO SR a následne budú príslušné DHZ vyzvané, aby požiadali o súhlasné stanovisko k zaevidovaniu svojho vozidla do osobitnej evidencie MV SR.

Na základe rozhodnutia členov Prezídia DPO SR oznamujeme

 

Vážení funkcionári, členky a členovia DPO SR.

Doba, ktorú prežívame nie je ľahká, dotkla sa života všetkých občanov SR, členov DPO SR nevynímajúc. Prezídium DPO SR po prvý krát v histórii prijalo nepopulárne nasledujúce rozhodnutie: 

 

           Vzhľadom k epidemiologickej  situácii, rozhodnutiam Ústredného krízového štábu SR, vlády SR a hlavného hygienika SR k hromadným akciám, ale aj rozhodnutiam iných ústredných športových orgánov o zrušení súťaží všetkých vekových kategórií, Prezídium DPO SR pre rok 2020 rozhodlo o zrušení:

- pôvodných termínov okrskových, územných, krajských a republikových kôl súťaží

   detí, mládeže, dorastu a dospelých,

- zasadnutí orgánov na všetkých stupňoch organizačnej štruktúry,

- organizovania všetkých súťaží pod hlavičkou DPO SR,

- osláv DHZ, hasičských pútí a iných podujatí organizovaných DHZ,

- plánovaných cvičení DHZ,

O pokračovaní uvedených akcií, po vyriešení epidemiologickej situácie, budete včas informovaní.

Zároveň Vám chceme pri tejto príležitosti poďakovať a prostredníctvom Vás všetkým členom DPO SR za ich aktívnu prácu počas tejto krízovej situácie, pri plnení úloh v mestách a obciach a pomoci spoluobčanom. V tejto dôležitej a záslužnej činnosti Vám prajeme veľa fyzických a hlavne psychických síl. Sme presvedčení, že opäť nastanú dni pokojného života a my sa vrátime k našej činnosti.

5. mája 2020. Minister vnútra p. Mikulec Roman na ministerstve privítal predstaviteľov Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR, prezidenta Pavla Ceľucha, generálneho sekretára Vendelína Horvátha a viceprezidenta Zoltána Tánczosa. Hovorili sme spolu o práci dobrovoľných hasičov, ktorých dnes na Slovensku pôsobí viac ako 90 tisíc. Ich prácu z dlhodobého hľadiska mimoriadne oceňujem, v týchto týždňoch je však ich nasadenie ešte intenzívnejšie. Skvelú prácu odvádzajú v karanténnych centrách po celom Slovensku. Verím, že spolupráca s HaZZ bude aj naďalej pokračovať na najvyššej profesionálnej, no zároveň priateľskej úrovni. Okrem toho sa veľmi teším z informácie, že záujem o členstvo medzi dobrovoľnými hasičmi sa medzi mladými stále zvyšuje.

 

31.10.219 Služba na cintorínoch Poprac Vladimír. Popracová Júlia. Volfinau Jakub. Volfinauová Jozefa. Živeniarky si doviezli skrinku  a ostatné veci do kancelárie predsedu. 

22.10.2019 Osadenie tabule na  Mŕ HZ Ministerstvo vnútra a financie na opravu HZ. Poprac Vladimír. Tomáš Zábudlý.

19.10.2019 Brigádaa na HZ. Krkoška. Zábudlý. Bábik. Bábiková. 

11.10.2019   Od 10.00 hod do 12:30 hod. Kontrola prác na hasičskej zbrojnici  Sládkovičova 15. Banská Štiavnica. Putišová Mária tajomníčka ÚZO DPO SR Žiar nad Hronom . Slezák Vladimír za Pamiatkový úrad .

28.09.2019 Upratovanie zasadačky HZ Sládkovičova 15. Umývanie okien. Huchynskej linky a riadu. Popracová Júlia. Ozanková Dana. Volfinavová Jozefa. Členky výboru Živeny.

28.09.2019 od 9:15 hod. Exkurzia na Hasičskej zbrojnici v Banskej Štiavnici pre  členov ZO SZPB a členov ZO DHZ Prievidza v počte 55 členov. Sprevádzal Vladimír Poprac a Júlia Popracová.  Návšteva Nového zámku. Položenie kytice pri Pamätníku SNP, sprevádzanie hostí po meste Banská Štiavnica.  DHZ bol zaslaný Ďakovný list  od členov z Prievidzi.

10.09.2019. Veľké upratovanie zasadačky a obrazov, po murároch: Popracová Júlia. Poprac Vladimír a Volfinavová Jozefa.

6.7. 2019 Služba na Salamadrových dní: Krkoška. Bábik. Zábudlý Tomáš. Zábudlý Miloš. Výmoch Martin.

31.08.2019 : Služba guláš + amfiteáter : Výboch. Borský. Bábik. Zábudlý Tomáš.

20.10.2019 Služba Divadlo s ohňom Krkoška. Kotilla. Borský.

29-09.2019 Služba pod Drieňovou  Divadlo: Krkoška. Bábik.

25.08.2019 Zaplavený dvor, bytov a schodišťa  Banská Štiavnica Farská 1. Krkoška. Zábudlý Tomáš. Zábudlý Miloš. Bábik. Výboch.

23.08.019 Výjazd k zaplavenej v osade časť Banský Studenec: Krkoška. Bokoš. Zábudlý Miloš. Bábik.

17.8.2019 Vymaľovanie zasadačky HZ v Banskej Štiavnici Sládkovičova 15. : Krkoška. Výboch.

8.08.2019 Amfiteáter Služba 4 Živly: Zábudlý Miloš a Zábudlý Tomáš

7,08.2019, Služba Amfiteáter 4 Živly: Krkoška. Zábudlý Tomáš.

06.08.2019 Vypratanie kuchynskej linky , všetko uložené v predsedovej kancelárie: Poprac. Popracová. Volfinauová.

04.08.2019 Dovezenie minerálky na brigádu. Zvesenie všetkých tabiel zo stien a uloženie do kancelárie predsedu: Poprac.  Krkoška. Volfinavová. Popracová. V bojleri studená voda, nemohli sme  umývať šálky, poháre.

02,07 .2019 Pre štartovanie PPS 12 : Krkoška veliteľ DHZ.

28.06.2019  17.45 do 20.00 hod : Poprac Vladimír predseda DHZ. Kontrola HZ Sládkovičova 15.

06.05.2019  Zanesenie vencov na cintoríny Prvému predsedovi DHZ rytierovi Lotharovi Berksovi.  Veniec Viliamovi Očovskému mešťanostovi a zakladateľovi DHZ. Poprac. Popracová. Volfinau Oznková. Bedešová. Ivaničova , pokračovala Výborová schôdza DHZ. Pozvánka na 1. júna 2019  2019 na 145 výročie DHZ Kremnica. Prejednanie Pokynov k súťaži 8.júna 2019 v Hliníku nad Hronom. Pozvánka na 07.mája 2019 na 74. výročie ukončenia II svetovej vojny o 14:00 hod. pri Pomníku Padlých hrdinov. 

21.05.2019 Kondičné jazdy útvar HaZZ Banská Štiavnica Banská Belá a späť. 

22.05.2019: Taktické cvičenie. Krkoška. Bokroš. Výboch Zábudlá Miloš a Zábudlý Tomáš. 

27.05.2019 Ukážka zásahu na Mierovej ulici Materská škôlka: Krkoška. okrošš. Zábudlý Timáš a Miloš. 

16.06.2019 Kontrola HZ a pofotenie v akom stave sa nachádza: Poprac.Popracová. 

23.06.2019 Preškolenie preventivárov na HZ Sládkovičova 15. Ing. Kotilla Vladimír , predseda preventívnej komisie ÚZO DPO a podpredseda ÚZO DPO v Žiari nad Hronom : Výboch. Popracová. Kerkoška. Poprac.

28.05.2019 Zameranie okien na HZ Sládkovičova 15. Krkoška Borský  

26.04.2019 Rajóny v zasadačke a kancelárii predsedu HZ Sládkovičova 15: Porac. Popracová. Volfinauová. 

 

Dáva sa do pozornosti,že dňa 23.júna 2019 /Nedeľa/  o 15:00 hod., sa koná stretnutie členov DHZM a členov protipožiarnych preventívnych skupín . Zasadnutie sa bude konať v kancelárii predsedu DHZ Vladimíra Poprac, nakoľko HZ je generálnej oprave.

Oznámenie o povýšení a vyznamenaní

Prezídium DPO SR uznesením č.18/2019 schválilo prepožiačanie hodnosti na výkon funkcie pre nášho člena DHZ B.Štiavnica . Mladší inšpektor Ing. Vladimír Kotilla.  

Na návrh DHZ v Banskej Stiavnici. ÚzO DPO v Žiari nad Hronom udelilo  Medailu Za príkladnú prácu Jozefovi Borskému preventivárovi mesta Banská Štiavnica

V nedeľu 5.mája 2019 o 15:00  máme stretnutie na Hasičskej zbrojnici, pri príležitosti sviatku sv. Floriána. Pôjdeme zaniesť do Panského cintorína v Banskej Štiavnici, kytice prvému predsedovi Dobrovoľného hasičského zboru  rytierovi Lotharovi von Berksovi a mešťanostovi mesta Banská Štiavnica a zakladateľovi DHZ Viliamovi Očovskému.        

Dáva sa na známosť, že po sviatkoch Veľkej noci  2019, sa začne generálna oprava v garážových priestoroch ako  aj kúpelne a WC, preto počas opráv bude hasičská schôdzková činnosť na zbrojnici pozastavená. Ďakujeme za porozumenie. Výbor DHZ Banská Štiavnica

31.marca 2019  146. Výročná členská schôdza Dobrovoľného hasičského zboru v Banskej Štiavnici, so začiatkom o 15:00 hod v zasadačke DHZ Ul. A. Sládkoviča 15. Vyznamenanie stužku za 30 ročnú vernosť pani Danke Ozankovej. Za príkladnú prácu udelil promovaný právnik Vladimír Slezák, predseda ÚzV DPO v Žiari nad Hronom medailu za Príkladnú prácu pána Jozefovi Borskému, požiarnemu technikovi mesta Banská Štiavnica. Pozdravný list k životnému jubileu pani Júlii Popracovej. Pozdravný list k životnému jubileu pani Ľube Koledovej. Srdečne im Blahoželáme. 

  Do ďalších rokov želám členom Dobrovoľného hasičského zboru veľa zdravia, veľa úspechov, síl a obetavosti pre záchranu majetkov a životov našich spoluobčanov.

vrch. inšp. Vladimír Poprac       

predseda DHZ Banská Štiavnica Výročná členská schôdza Dobrovoľného hasičského zboru v Banskej Štiavnici sa bude konať dňa 31.marca 2019 / sobota/ o 15:00 hod v zasadačke DHZ Ul. Sládkovičova 15.  O občerstvenie je postarané

28.03.209 Brigáda na Hasičskej zbrojnici: Poprac Vladimír. Krkoška Miroslav. Zábudlý Tomáš. 

26.03.2019 Brigáda pred VČS na Hasičskej zbrojnici Sládkovičova 15: Poprac Vladimír. Popracová Júlia. Volfinauová Jozefa. Folfinau Jakub.

6. 7.8. 03.2019  Služba Starý zámok Filmovanie

14.02.2019 Cvičenie Klinger pílenie ľadu pre Organizáciu Ľadové medvede: Krkoška Miroslav. Bokroš Michal. Výboch M. Zábudlý Tomáš. Zábudlý Miloš. 

8.02.2019 Kontrola komína - hlásená porucha na Vajanského 4.  Krkoška Miroslav a Bokroš Michal.

20.01.2019   Odhadzovanie snehu z Balkóna a sprd hlavným vcodom až na cestu: Poprac Pavol. Volfinauova Jozefa. Vilfinau Jakub. 

27.01.2019. Hasičská schôdza DHZM Banská Štiavnica. Krkoška Mirosla. Pivarči Pavol. Zábudlý Tomáš. Mokroš Michal. Výboch M. 

4.01.2019 Návšteva  riaditeľov  KR HaZZ  a OR Banská Bystrica p. plk. Sľuka a pán pplk.  Hrudka Milan.

3.1.2019 Brigáda, poriadok v šatni,garážoch, zasadačke. Krkoška Mirosla. Zýbudlý Tomáš. Bokroš Michal. 

 

Svojpomocne  prerábajú AVIU 31 nádrže na vodu atď. na čele s Miroslavom Krkoškom.

Dňa 15.mája 2018 nás navždy opustil vrchný technik Slavomír Ostrihoň. (*9.7.1981 - + 15.5.2018 )

Pohreb sa konal dňa 22.5.2018 o 16:00 hod v Banskej Štiavnici v Dome smútku v Frauenbergu. Pohrebu sa zúčastnili členovia a členky DHZ Banská Štiavnica. Členovia HaZZ , čelný predstaviteľia HaZZ Banská Bystrica, Žiar nad Hronom a Banská Štiavnica. Občiansky pohreb viedla  Mgr. Nadežda Babiaková. Boli dodané písomne o práci Slavka Ostrihoňa v DHZ Banská Štiavnica. Básne Jarmila Simonidesová. Za členov HaZZ mal príhovor maj.Ing. Milan Hrudka.

Foto bude uvedené na našej www.dhzbanskastiavnica,estranky.sk 

Dávame do pozornosti všetkým členom DHZ. Pripravujeme Deň otvorených dverí  na hasičskej zbrojnici Ulo A.Sládkoviča 15. Dňa 4.mája 2018 / Piatok /pri príležitosti oslavy Sv. Floriana a 145.výročia založenia Dobrovoľného hasičského zboru v Banskej Štiavnici. O 15:00 hod.  slávnostné  zasadnutie a spoločenské posedenie. 

 

Doniesť členský preukaz, dopíše sa  do preukazov,povýšenie ako aj vyznamenanie. Takisto členské známky, minimálne 2 eurá. 

31.marca 2018 /sobota/ o 14:30 hod. v zasadačke Hasičskej zbrojnici, Ul. A. Sladkoviča č.15  sa koná Výročná členská schôdza Dobrovoľného hasičského zboru Banská Štiavnica. Vyznamenanie a povýšenie do hodností členov DHZ vernostných stužiek,ktoré budú slávnostne odovzdané na VČS:

Územný výbor DPO SR v Žiari nad Hronom dňa 12.2.2018 uznesením číslo: 5)2018 schválilo: Udelenie vernostných stužiek: 

  Za 50 rokov: Mária Štubňová.

Za 30 rokov:Ľubica Koledová. Igor Kalaba. Peter Poprac. Jaroslav Štubňa .

Za 20 rokov: Miloš Zábudlý.

Za 10 rokov: Valika Zábudlá. Marian Čierny, Vladimír Kotilla Ing. Dušan Lukačko JUDr. Pavol Pivarči. Zdeno Soldán. Zdenko Soldán. 

Zasadnutie Územného výboru DPO v Žiari nad Hronom dňa 12.2.2018 schválilo uznesením č. 5/2018 povýšenie členov DHZ v Banskej Štiavnici do hodností: 

Mladší zbormajster: Michal Bokroš. Miloš Zábudlý.Mladší technik Miroslav Krkoška. Tomáš Zábudlý. Srdečne blahoželáme. Priniesť členský preukaz aby som Vám to mohol napísať do členského preukazu. 

11.marca 2018 (nedeľa/ o 15:00 hod. zasadnutie výboru DHZ

Po veľkej nádielke snehu,snehová brigáda 18.februára 2018 na Hasičskej zbrojnici Sládkovičova 15. Pavol Poprac.

Január - Február 2018 snehové brigády na Hasičskej zbrojnici, Sládkovičova č.15.  Pavel Poprac Jakub Volfinau. Miroslav Krkoška. Tomáš Zábudlý. 

l8. januára 2018 boli zaslané dokumenty ÚzV DPO v Žiari nad Hronom. Hlásenie o činnosti za rok 2017. Povýšenie členov DHZ v skupine zbormajstrov a technikov. Aktualizácia Zoznamu členov DHZ k januáru 2018. 

20.12.2017 Do zasadačky DHZ Sládkovičova 15. Zakúpená plynová kachlovka  na propan butan.   

Dňa 17.decembra 2017 /nedeľa/  o 10:00 hod. v zasadačke Dobrovoľného hasičského zboru v Banskej Štiavnici Ul. A. Sládkovičova 15, preventivár DHZ Ing. Vladimír Kotilla a Vladimír Poprac, predseda DHZ vykonali  preškolenie členov preventívnych protipožiarnych skupín, Dobrovoľného hasičského zboru v Banskej Štiavnici.   

Pokyny k zimnému vykurovaciemu obdobiu 2017/2018.

Dňa 5.10.2017 preventívno-výchovná komisia Územnej organizácie Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR Žiar nad Hronom  prerokovala a schválila Pokyny  k zimnému vykurovaciemu obdobiu 2017/2018.  Nakoľko sa vracia  opäť klasické kúrenie  na tuhé palivá, preto je  potrebné, aby členovia našej Dobrovoľnej požiarnej ochrany SR  za spolupráce s mestskými a obecnými zastupiteľstvami venovali zvýšenú pozornosť zabezpečovaniu úloh Zimného vykurovacieho obdobia  t.j.  vykonávanie preventívnych protipožiarnych kontrol v objektoch, ktoré patria do preventívnej starostlivosti miest a obcí.

Okresné riaditeľstvo hasičského a záchranného zboru poslali na obecné mestské úrady:

  • pokyny  a informácie k zimnému vykurovaciemu obdobiu
  • požiarna bezpečnosť vo vykurovacom období
  • rozhlasovú reláciu:  Vykurovacia sezónna sa začala.  Staráte sa o komín dobre.
  • pozvánku na školenie preventivárov obcí dňa 10.10.2017 o 13.30  hod. Koná sa na Hasičskej stanici Banská Štiavnica, Nová Baňa a Žiar nad Hronom.  / Pozvánky Vám boli poslané  aj  e-mailovou poštou 6.10.2017./ 

 Úlohy dobrovoľných hasičských zborov v zimnom vykurovacom

 období :

-  do kontrolných skupín zaraďovať členov Dobrovoľných hasičských zborov

-  velitelia, strojníci a ďalší členovia DHZO   zabezpečovanie akcieschopnosť

   zásahových  jednotiek a hasičskej techniky aj v zimnom období  / hasičskú techniku

   včas ošetriť, zazimovať/, zabezpečiť pripravenosť vodných zdrojov,

   poplachových zariadení a pod.

Ako pomôcku – posielame :

      1.Zápis o vykonaní čistenia komínov.

      2.Záznam o vykonaných PPK   bez  závad   a    súhlas s vykonaním protipožiarnej

         preventívnej kontroly v bytovom priestore.

                                                                        Anton Jusko

                                         podpredseda ÚzV DPO  SR                                                                                                            a predseda preventívnej komisie   

 

Slovenský zväz protifašistických bojovníkov, základná organizácia Banská Štiavnica. POZVÁNKA ZO SZPB spolu s Mestom Banská Štiavnica Vás pozývajú na oslavy 73.výročia Slovenského národného povstania, ktoré sa uskutočnia v Banskej Štiavnici pri pamätníku SNP ( terasa pri mestskom úrade) dňa 30.augusta 2017 / streda/ so začiatkom o 14:00 hod.  Tešíme sa na Vašu účasť. Vladimír Poprac,predseda ZO SZPB  Ing. Jaroslav Dudík, tajomník ZO SZPB.

Opravená hrobka rytiera Lothara von Berksa v Panskom cintoríne za Piargskou bránou. Je to náš prvý predseda Dobrovoľného hasičského zboru od roku 1873 až do roku 1890, kedy zomrel a je pochovaný v spomínanej hrobke. Naši členovia Dobrovoľného hasičského zboru, budeme mať hrobku v celoročnom patronáte. Relácia bola  na TV 1 je možné si to pozrieť na TV 1 správy zo dňa 19.augusta 2017 cca 19:41 hod. 

Posledná rozlúčka s Martinom Komorníkom sa koná dňa 14.júla 2017 / piatok/ o 15:00 v Dome smútku Fauenberg. Pohreb je občiansky.

Martin Komorník narodený 19.10.1978 - + 7.7.2017

Svoju hasičskú dráhu začal v roku 1987 ako mladý hasič Plameniak. Do Dobrovoľného hasičského zboru v Banskej Štiavnici bol schválený dňa 4.apríla 2008. Aktívne sa zapájal do hasičskej činnosti v rámci represie, preventívnej a brigádnickej činnosti. Pravidelne sa zúčastňoval hasičských súťaží ako aj námetových cvičení.  Poslancami MsZ bol schválený za člena zásahovej jednotky DHZM. Do roku 2016 bol členom výboru Dobrovoľného hasičského zboru. Absolvoval všetky potrebné odborné základné hasičské kurzy.  4.mája 2012 povýšený do hodnosti „Mladší zbormajster“ a v roku 2016 do hodnosti „Zbormajstra“.

Členovia  Dobrovoľného hasičského zboru v Banskej Štiavnici, vyslovujú úprimné  poďakovanie za jeho prácu v našom hasičskom zbore ako aj za príkladnú prácu v zásahovom družstve Dobrovoľného hasičského zboru mesta,  pri  pomoci a ochrane občanov ako i  majetku pri požiaroch. 

Česť tvojej pamiatke. Vladimír Poprac, predseda DHZ

26.júna 2017 /pondelok o 8:20 hod. ma informoval veliteľ DHZ Miroslav Krkoška: Hasičská AVIA 31 je už v našej hasičskej garáži na Sládkovičovej 15. (bola pristavená vo dvore pri Metropole, vzhľadom generálnej opravy cestnej komunikácie Ul. Andreja Sládkoviča ). Ďalej mi oznámil,že ešte nemáme pripojenú vodovodné potrubie. Volal som okamžite pani Bačíkovej,odpovedala, že požiadavku od Jozefa Borského už poslala minulý týždeň do Klienstského centra v B.Štiavnici. Keby bola daná požiadavka od  mesta na montáž vodomeru, hneď pošle chlapov to namontovať. Vzápätí som volal Borskému o výsledku dohovoru s pani Bačíkovou. Počkáme si na výsledok, lebo zatiaľ bez vody nemôžeme fungovať na hasičskej zbrojnici. V.Poprac. 

17.júna 2017 /sobota/  o 8:00 hod v Obci Hliník nad Hronom, futbalový štadión  sa koná hasičská súťaž dorastu a dospelých. Pokyny k súťaži obdržali všetky DHZ, Mestský úrad a obecné úrady. 

Dna 31.mája 2017 o 15:00 hod na Hasičskej zbrojnici v Štefultove IMZ rozhodcov s Odznakom odbornosti.

17.apríla 2017 COMBIN začiatok prác na cestnej komunikácie Ul. Andreja Sládkoviča. Hasičské motorové vozidlo AVIA 31 sa odstavila na parkovisku pri Metropole.

 

14.mája 2017 o 15:00 hod hasičská porada pre preventívne protipožiarne kontroly, spoločenské posedenie s občerstvením, pri príležitosti hasičského sviatku sv. Floriána.

Dňa 7.marca 2017 /utorok/  o 10:14 hod bol operačným strediskom Banská Bystrica ohlásený požiar penziónu na Počúvadlianskom jazere. Anton Golian telefonicky zahlásil Miroslavovi Krkoškovi, ktorý okamžite zvolal členov DHZM, Michala Bokroša,člena DHZ D.Kováčika. Miroslav Krkoška ako vodič Avie 31 spločne s členmi sa dostavili na požiarovisko o 10:45 hod. Zásahu sa takisto zúčastnili členovia HaZZ B.Štiavnica a HAZZ B.Bystrica. Požiar penziónu bol úspešne uhasený a členovia DHZM Banská Štiavnica o 12:00 hod odstavili AVIU 31 v Hasičskej garáži na  Ul. Andreja Sládkoviča č.15.  Vyčistili výzbroj a výstroj  a pripravili na ďalší prípadný výjazd.

13. apríla 2017 boli zablombované dvere páskou a pečiatkou do novej garáže. Vladimír Poprac a Pavol Poprac.

Smutná správa. V o veku 56 rokov zomrel náš člen DHZ vrchný technik Milan Michal Ivanič, narodený (6.7.1960 + 20.11.2016)v Žiarskej nemocnici  . Bol veliteľom  DHZ v Banskej Štiavnici v rokoch 1983-1985. 1989 - 1999. Vyznamenaný Za príkladnú prácu. Za zásluhy. V r.2015 Za 40 ročnú vernosť. Posledná rozlúčka sa koná dňa 23.11.2016 o 15:00 hod. v Dome smútku Fauenberg Banská Štiavnica. Kto môže nech príde sa rozlúčiť s našim veliteľom DHZ. Michal odpočívaj pokoji a česť tvojej pamiatke. Výbor DHZ Banská Štiavnica.

11.11.2016 o 17:00 hod v HZ Štefultov  sa koná IMZ DHZ k VČS za rok 2016.

Smutná správa. Richard Ven narodený  ( 10.12.1934 -  † 12.10.2016 )

Zomrel náš najstarší  člen  Dobrovoľného hasičského zboru  v Banskej Štiavnici. Členom  DHZ bol  od roku 1951.

Vyznamenania: Čestné uznania, Za príkladnú prácu a v roku 2011 vyznamenanie Za 60.ročnú Vernosť v Dobrovoľnom hasičskom zbore v Banskej Štiavnici.

Posledná rozlúčka  bude 15.10.2016 /sobota/ o 14:00 hod v Dome smútku na Frauenbergu v Banskej Štiavnici. Česť jeho pamiatke.

  Vladimír Poprac, predseda DHZ Banská Štiavnica

Hasičská brigáda na hasičskej zbrojnici v Banskej Štiavnici, Sládkovičova č. 15.  September - október 2016. Naši brigádnici - členovia DHZ: Miroslav Krkoška. Tomáš Zábudlý. Michal Bokroš. Pavol Poprac. Dušan Kováč sponzorské zváranie nových garážových brán.. 

Stavanie priečky v garáži HZ a výmena nových garážových dverí. Srdečne Vám ďakujeme-              Pozri fotoalbum!!!

Dobrovoľná požiarna ochrana – územný výbor  Žiar nad Hronom.

Čísl.sp.48/2016-II/7b   V Žiari nad Hronom 12.9.2016

Všetkým DH  okresov Banská Štiavnica.Vec: Jesenné kolo hry Plameň – pokyny.

Komisia mládeže Územného výboru Dobrovoľnej požiarnej ochrany Žiar nad Hronom   vyhlasuje jesennú súťaž pre mladých hasičov.

Súťaž sa koná za spolupráce Dobrovoľného hasičského zboru a obce  Svätý Anton.         Uskutoční  sa dňa 01. októbra 2016 t.j. sobota  - 09.00 hod. v areáli kaštieľa.

Pozor zmena :  súťaží 5 – členné družstvo  disciplínach: 1,2,3,4,5.

Disciplína požiarny útok s vodou je dobrovoľná disciplína a hodnotená samostatne. Prihlášku je treba poslať do 26.9.2016.

30.augusta 2016 ZO SZPB,ZO DHZ v spolupráci s Mestom Banská Štiavnica uskutočnili oslavu 72.výročia Slovenské národného povstania. Položili kyticu vďaky aj na Počúvadliankom jazere,pri centrálnom pomníku SNP.
 
 
15.septembra 2016 REK DPO SR na svojom zasadnutí v Bratislave rozhodla,že hasičské vozidlá sa v roku 2016 nebudú pridelovať v rámci celého Slovenska.  
 
Dňa 15.augusta 2016 členovia DHZ Banská Štiavnica v spolupráci s Mestom Banská Štiavnica,usporiadali 5.ročník Šmintorínskeho pútu na Hornej Resle.
 
dňa 29. júna 2016 / streda / o 16. hod.  na hasičskej zbrojnici - Banská Štiavnica- Štefultov  sa koná  stretnutie ku  zabezpečeniu úloh konania XII. Celoštátneho kola hry  Plameň   8. a 9. júl 2016 - štadión Banská Štiavnica.
Žiadame DHZ a OcÚ, ktoré obdržali túto pozvánku, aby na toto stretnutie - zasadnutie  zabezpečili účasť zodpovedných členov na pomoc pri zabezpečení úloh Celoštátneho kola hry  Plameň.
S pozdravom
Mária Putišová
riaditeľka ÚzV DPO ZH
 
 27.6.2016 /pondelok/ pokračuje druhá časť brigády na akcii tribúna štadión B.S. Verīm lepšiu účasť. Vladimír Slezák. Ďakujem.

22.júna 2016 o 11:00 hod. Konala sa návšteva žiakov s p. učiteľom-ky zo ŠZŠ Banská Štiavnica,na HZ v Banskej Štiavnici,Sládkovičova 15. Históriu nášho hasičského zboru komentovala pani Júlia Popracová a praktickú časť Ing.Vladimír Kotilla. Fotky dáme do albumu. 

20.júna 2016 od 8:00 hod. hasičská brigáda na štadióne v Banskej Štiavnici. Oprava tribúny. Žiadame a prosíme, komu sa dá nech sa zapojí do brigády. Na tomto štadióne sa tu bude konať 8-9.júla 2016 Celoslovenské kolo hry Plameň 2016.

 

7.mája 2016 Deň otvorených dverí na hasičskej zbrojnici a spoločenské posedenie pri guláši,pri príležitosti nášho hasičského sviatku sv. Floriána. Prijali sme nového člena DHZ David Vareca.

Povýšenie členov do hodnosti: Technik In.Vladimír Kotilla. Vrchný technik: Júlia Popracová. Mladší zbormajster: Pavol Pivarči. Miloš Zábudlý.

Od septembra 2016 Preventívne protipožiarne kontroly: Vedúci preventivár DHZ v Banskej Štiavnici: Ing.Vladimír Kotilla.

Kontrolne skupiny.1) T. Zábudlý. P. Pivarči. P.Dobrota.

                           2) M. Krkoška. Z.Soldán. M.Bokroš.

                           3) V.Poprac. J. Popracová. D. Ozanková. A. Kremlová.

                           4) V. Kotilla. J.Borský 

Dorastenci  4.júna 2016 /sobota/ Janova Lehota, pri príležitosti 120 výročia založenia DHZ Janova Lehota. Miesto konania futbalový štadión Obce Janova Lehota. Prezentácia družstiev od 7.30-8.00 hod.

 

 

Smutná správa. Dnes 2.mája 2016 o 19.00 hod. nás navždy opustil náš dlhoročný hasič, preventivár DHZ p.Imrich Ozank. (* 17.3.1953 + 2.5.2016). Česť tvojej pamiatke a odpočívaj v pokoji. Výbor DHZ Banská Štiavnica.

POZOR! Dnes 27.apríla 2016 /streda/ o 16.45 00 hododchod AVIOU 31,  členov DHZ Banská Štiavnica z hasičskej zbrojnice Sládkovičova 15 na hasičskú poradu, ktorá sa koná v hasičskej zbrojnici Štefultov. 

Vrchný inšpektor DPO pán Matej  Havran, veliteľ hasičov v Banskej Štiavnici ako aj majster hodinár.

Ráno 28.apríla 2016 som dostal telefonickú smutnú správu, že nás navždy opustil pán Matej Havran. Boli sme stále v  telefonickom kontakte aj keď bol dočasne v Handlovej, nakoľko v Banskej Štiavnici, nemali preňho miesto.

Telefonoval som mu už z nemocničnej postele v Banskej Bystrici,  2 apríla doobeda, keď takým tichým hlasom mi povedal, že v stredu ide domov. Mňa potom o 15:00 operovali.

Tak si teraz zaspomínajme.

 Matej Havran sa narodil 22.júna 1929 v Zohore. Vyučil sa za opravára hodín a neskôr bol zamestnaný v podniku Klenoty, opravovňu hodín mal na hornom trotuári v Banskej Štiavnici, kde pracoval až do dôchodku. Do hasičského zboru sa zapísal v roku 1954. V r. 1960 sa stáva veliteľom Dobrovoľného hasičského zboru až do roku 1980. Od roku 1980 až 1984 predsedom Dobrovoľného hasičského zboru a jeho funkciu predsedu od roku 1984 vedie Vladimír Poprac.

   Za obetavú prácu bol zvolený za okresného veliteľa OV ZPO v Žiari nad Hronom. Bol členom ÚV ZPO a členom výcvikového štábu. V našom veliteľovi  p. Matejovi Havranovi hľadáme silného muža s mocnými rukami, ktorý v prípade požiaru bol odhodlaný za akejkoľvek situácie zasiahnuť. Veliteľ má také morálne a fyzické vlastnosti, až na malú výnimku: tie mocné ruky dokázali byť nesmierne jemné. Podmieňovalo to jeho zamestnanie, kde na jeho zručnosť

Chodili chváli od ľudí ktorým kvalitne opravoval hodiny, budíky od veľkých až po miniatúrne. Tiež pre hasičov opravoval bezplatne stopky. Nezabudnime na chválu nežnosti a jemnosti jeho otcovských, ktoré statočnou prácou spolu s manželkou vychovali pre spoločnosť päť detí na ktoré je nesmierne hrdý.

Jeho rovnošatu zdobia vyznamenania : 1965 Za príkladnú prácu.1986 Za zásluhy. 1969 Medaila M. Schmidta za zásluhy o výcvik. V roku 2000 Za mimoriadne zásluhy. Medaila Sv. Floriána.  Dňa 18.mája 2005 v Žiline udelený titul a medaila Zaslúžilý člen DPO SR. V roku  2010 udelená Výročná cena mesta Banská Štiavnica. V roku 2014 Za 60 ročnú Vernosť.

Vyznamenania zdobia hruď skromného človeka, ktorý obetoval veľa času na výchovu mladých hasičov , na riadiacu prácu a organizátorskú činnosť a zabezpečovania všetkých úloh organizácie. Svedčí o tom skutočnosť, že pán Matej Havran sa zúčastňoval ako rozhodca pri previerkach pripravenosti Dobrovoľných hasičských zborov v našom Bansko-štiavnickom okrese.

Matej náš, lúčim sa s Tebou ako aj  v mene členov OV DPO v Banskej Štiavnici a takisto aj od  zaslúžilých členov Dobrovoľnej požiarnej ochrany Slovenskej republiky z okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom, ako aj za Územný výbor Dobrovoľnej požiarnej ochrany v Žiari nad Hronom.  Česť tvojej pamiatke a odpočívaj v pokoji.  

 Vrch.inšp. Vladimír Poprac, predseda DHZ a inštruktor OV DPO Banská Štiavnica

predseda Zaslúžilých členov pri ÚzV DPO Žiar nad Hronom.

Posledná rozlúčka sa koná 28.apríla 2016 /štvrtok/ o 14:30 hod. v dome smútku Frauenberg v Banskej Štiavnici. Maťko,odpočívaj v pokoji.

29.februára 2016 nás navždy opustil na člen DHZ Ľubomír Kalaba nar. 4.11.1963.

Posledná rozlúčka sa koná dňa 7.marca 2016 /pondelok/ o 14:00 hod v Dome smútku na Frauenbergu v Banskej Štiavnici.

 

Dňa 8.januára 2016 o 13:00 hod v Dome smútku na Frauenbergu, sa koná posledná rozlúčka s našou členkou DHZ, pani Rozáliovou rod. Zacharidesovovou, (* 27.01.1937) dcérou posledného hasičského trubača na Novom zámku pána Michala Zacharidesa.

Prajeme ničím nerušené Vianočné sviatky a veľa hasičského elánu aj v Novom roku 2015. Výbor ZO DHZ Banská Štiavnica.

 

9.decembra 2015 o 15:00 hod. v zasadačke DHZ Banská Štiavnica, Sládkovičova 15, sa koná zasadnutie predsedov,veliteľov a členov okrskového výboru OV DPO okresu BanskáŠtiavnica.

Dňa 4.októbra 2015 /Nedeľa/ sa koná hasičské stretnutie v zasadačke DHZ Banská Štiavnica, A.Sládkoviča č.15 so začiatkom o 15.00 hod. 

Dňa 20.septembra 2015 sa koná hasičská schôdza DHZ Banská Štiavnica, Sládkovičova 15, so začiatkom o 15:00 hod. So sebou priniesť členský preukaz.  Výbor zasadá o 14:30 hod. V.Poprac.

Plameniaci - jesenné kolo v Kremnici, dňa 2.októbra 2015 so začiatkom o 10:00 hod.

Plameniaci - Súťaž v Poltári, dňa 3.októbra  so začiatkom o 8:30 Hod. 

30.mája 2015 v Kremnici, Územné kolo Plameň 2015. Naši Plameniaci, pri DHZ Banská Štiavnica, sa umiestnili na peknom 4.mieste.

 Územná hasičská súťaž z okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom, dňa 6.júna 2015 v obci Prenčov – 90.výročie založenia DHZ v Prenčove.

Súťaž sa koná ako súčasť výcviku dobrovoľných hasičských jednotiek a sú organizované  s cieľom zvyšovania fyzickej prípravy členov hasičských jednotiek, overenia akcieschopnosti hasičskej techniky a výzbroje ako aj propagácie činnosti DPO SR.

Dátum konania: 6.jún 2015 (sobota). Futbalový štadión obce Prenčov so začiatkom o 9.00 hod. Kategórie: Muži, Ženy, Dorastenci, Dorastenky.

Žiadame primátorov miest a starostov obcí z okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom, aby zabezpečili účasť HD DHZ v čo najväčšom počte a zároveň ich srdečne pozývame na súťaž, aby svojou účasťou, alebo účasťou svojich zástupcov, poslancov zastupiteľstiev podporili svojich súťažiacich a tak zvýraznili význam DPO SR v našej spoločnosti

Výročná členská schôdza Dobrovoľného hasičského zboru v Banskej Štiavnici, sa bude konať dňa 28.marca 2015 so začiatkom o 15:00 hod. v zasadačke DHZ Banská Štiavnica, Sládkoviča č. 15. Priniesť so sebou členský preukaz, nakoľko sa budú predávať členské známky na rok 2015 po 2 Eura za jednu známku.Spoločenské posedenie s občerstvením, každý čo si donesie. Výbor DHZ v Banskej Štiavnici.

V roku 2015 pokračujeme v protipožiarnych kontrolách domov, podľa rozdelenia ulíc v Banskej Štiavnici.

Dňa 20.12. 2014 o 15:00 hod.  v Centre kultúry v Banskej Štiavnici sa  konalo kultúrne popoludnie pre deti do 15.rokov. Naši Plameniaci sa podujatia zúčastnili za odmenu, pre ich celoročnú prácu v krúžku Plameniakov pri DHZ v Banskej Štiavnici. Každý dostal na pamiatku balík pod Vianočný stromček. Prítomná bola aj Mirka Varecová, zástupkyňa šéfky mládeže. Vladimír Poprac a Júlia Popracová,vykonávali protipožiarnu hliadku, počas celého kultúrneho podujatia.

Dňa 4.11.2014 sa v areáli školského internátu pri SOŠ služieb a lesníctva uskutočnilo cvičenie civilnej obrany, predmetom ktorého bolo b.nasadenie obranných a záchranárskych síl a prostriedkov v prípade likvidácie požiaru s orientáciou na vyhľadávanie a evakuáciu osôb. Cvičenie preverilo pohotovosť a spoluprácu všetkých záchranných zložiek. Osoby boli evakuované do 8 min.Touto cestou sa chceme poďakovať členom Dobrovoľného hasičského zboru mesta Banská Štiavnica za ich obetavý čas a chuť zúčastňovať sa cvičenia na úkor svojho voľného času. Iveta Mlynková, Katarína Vandáková.

Dňa 5.10.2014 sa konala spoločná hasičská porada členov DHZ Štefultov a členov DHZ Banská Štiavnica. Poradu viedol Vladimír Poprac, predseda OV DPO v Banskej Štiavnici a Jozef Borský, požiarny technik mesta banská Štiavnica. Po porade bol podaný hasičský guláš, šéfkuchármi  Miroslavom Krkoškom a Pavlom Pivarčim

Dňa 30.9.2014 v dopoludnajších hodinách sa uskutočnilo v materskej škole na Ul. bratská 9 previerkové cvičenie HaZZ v Banskej Štiavnici. Preverenie taktických schopností veliteľa zásahu SaP v spolupráci s členmi Dobrovoľného hasičského zboru mesta Banská Štiavnica. Cieľom tohto cvičenia pre deti MŠ bolo aby sa oboznámili s prácou dospelých, aby zdvôvodnili a hodnotili jej význam a výsledky vo všeobecnosti pre všetkých. Deťom sa akcia veľmi páčila, bolo pre nich niečo nové s čím sa ešte nestretli. Nedá mi nepochváliť kpt. Antona Goliana, ktorý je skúseným dlhoročným hasičom a pod jeho velením spoľahlivo pracovali profesionáli aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru Banská Štiavnica, A. Sládkoviča 15.  Oľga Hricová.

Dňa 29.09.2014 v zasadačke DHZ v Banskej Štiavnici, Ul. Sládkovičova 15 sa konala porada s členmi DHZ k utorkovému cvičeniu, ktoré sa bude konať dňa 30.09.2014 na objekt Materskej školy na Drieňovej.

Vladimír Poprac, predseda DHZ ako štatutár odovzdal na proti podpis členom DHZ, výstroj a výzbroj, zakúpenú za finančnú dotáciu z MV SR cez DPO SR v Bratislave. Tomáš Zábudlý, Miroslav Krkoška, Miloš Zábudlý, Michal Bokroš, Pavol Pivarči, Martin Komorník, Lukáš Komorník, Juraj Zadubanec.

 Výstroj. Pracovné montérky UBO, šiltovky, tričká, zásahové rukavice. 1ks novú zásahovú obuv. Výzbroj.: hadice B a C spolu 400 m. Savice, sací kôš, rozdelovač. Hydrantový nástavec, vysielačky, svietidlá  LED + halogén.

Pracovné montérky, šiltovky a hasičské tričká si prevzali: Martin Komorník, Miloš Zábudlý, Pavol Pivarči, Lukáš Komorník. Juraj Zadubanec, Miroslav Krkoška, Michal Bokroš, Jozef Borský, Patrik Dobrota, Ing. Vladimír Kotilla, Vladimír Poprac, Júlia Popracová.

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.