Choď na obsah Choď na menu

Novinky 2010

xx-vianoce2010.jpg

   
27.12.2010 - Fotenie šteniatok a pasenie
xx-27-12.jpg Boli sme s Laurou a Luciou u Ľuba pozrieť si šteniatka a trochu popreháňať čertíkov. Šteniatka sú úžasné, boli z nás najskôr trochu vyjavené a tvárili sa hrozne vážne ,ale potom sa ukázala pravá borderácka povaha, zvedavé a hlavne akčné. Potom sme išli na lúku a Mist nám ukázala, že hoci má na krku 5 hladošov, nič to neubralo z jej neskutočnej chuti tvrdo pracovať. Taff predviedol svoj krásny štýl pasenia a neskutočne priateľskú povahu. A Kevin s malou Fan boli ako vždy nažhavený a pripravený k naháňaniu ovečiek. Synaj sa tiež pekne predviedla, hoci bolo vidieť, že dva mesiace nepásla. Počasie bolo najprv dosť chladné ale potom vyšlo aj slniečko a tak sa dalo vonku vydržať a tiež urobiť fotky.
   
13.12.2010 - Zimné vianočné fotky
xx-13-12.jpg Zobrala som decká a mikulášske čiapočky a hor sa na fotenie vianočného pozdravu :))))
   
12.12.2010 - Pes v núdzi
xx-12-12.jpg Dneska sme boli tak trochu potešiť psíkov z útulku, ktorý spravuje nezisková organizácia Pes v núdzi a ktorý sa nachádza na Budči. Odniesli sme im nejaké tie granulky, maškrty a hračky. Bohužiaľ, sme sa nemohli zúčastniť vychádzky ale ostatní si to tam žili aj za nás. Je mi hrozne ľúto všetkých tých opustených psíkov a dúfam, že si každý z nich nájde milujúcich páničkov a skvelý domov. Fotky
   
05.12.2010 - Zimná prechádzka 
xx-05-12.jpg Využila som dnešný krásny slnečný deň a konečne zobrala vonku foťák a urobila pár zimných mrazivých fotiek. Decká sa poriadne vyšantili a mne odmrzli prsty ale bolo fajn.
   
26.11.2010 - Šteniatka v chs Ferenčík
xx-26-11.jpg Narodili sa šteniatka :)))). Mist je skvelá matka, pôrod zvládla sama (samozrejme pod dozorom) a krásne sa o šteniatka stará. Počet keksíkov je 5 (3 psíky a 2 fenky) môj tajný tip vyšiel :), všetky sú krásne, veľké, zdravé a poriadne papkajú a priberajú. Zatiaľ to vyzerá že všetky sú čierno-biele. Fotky zatiaľ nemám, lebo Ľubo má teraz hrozne veľa práce a nič nestíha, ale keď budú tak budú vo fotoalbume. Šteniatka majú výborný rodokmeň, skvelých pracovných rodičov a preto je veľký predpoklad, že budú vhodné hlavne na prácu - pasenie, ale tiež na všetky psie športy. Viac informácií je na Ľubovej stránke Ferencik Border Collies
   
20.11.2010 - Školenie v pasení - Agrizdroj Pliešovce
xx-20-11.jpg Po dlhšom čase sme sa zase vybrali ku ovčúrom. Manželia Besson organizovali na svojej farme www.agrizdroj.com školenie v pasení pre pár záujemcov a tak sme boli pozvaný aj my. Počasie bolo chladnejšie, ale našťastie nepršalo. Zoznámila som sa tam s novými zaujímavými ľuďmi, niečo nové sme sa dozvedeli, naobedovali a po obede sme išli domov. Jerryno bol celý bez seba že vidí ovce ale už mi to nekrižoval, len mal trochu problém so zastavovaním čo a dá ospravedlniť jeho nadšením, že môže pásť. Zopár fotiek je v albume.
   
27.10. - 03.11.2010 - Farma Pliešovce
xx-27-10.jpg Celý týždeň sme strávili na malej farme rodiny Besson na lazoch pri Pliešovciach, kde som počas ich neprítomnosti mala na starosti celé zvieracie osadenstvo, ovečky s jedným malým jahniatkom, ktoré sa narodilo niekoľko hodín pred mojim príchodom, prasiatko, dva kone, jedna kravička a tiež druhá polovica môjho pracovného tímu borderák Riom a poloborderka Fanta. Úspešne sme zvládli nástrahy života na polosamote a psiskám aj mne sa tam veľmi páčilo. Jerry a Riom každý deň pracovali s ovcami, Korčinka tá zase plnila úlohu strážneho psa. Užili sme si krásne vychádzky po okolí, ticho a super tmu v noci :). Fotky z nášho farmárčenia nájdete v albume.
   
23.10.2010 - Ferenčík Border Collies
xx-23-10.jpg

Využila som ešte posledné jesenné dni kým je Ľubo doma a dali sme si taký menší tréning, počas ktorého sa mi konečne podarilo urobiť aj nejaké fotky a dokonca aj videá, hoci počasie nebolo práve najkrajšie.

video s Fan
video s Kevinom
video s Mist

   
20.10.2010 - Pasenie Pliešovce
  Boli sme si s Jerrym a drobcami zatrénovať u manželov Besson v Pliešovciach. Veľmi pekné prostredie a príjemný ľudia. Ovce boli pre Jerryna trochu tvrdší oriešok, nejak mu to nešlo, dokonca si aj pár krát cvakol. Ale aspoň sme sa nasmiali, hlavne keď som videla ako malá Fan, ktorú som držala (popri tom aj Mist a Jerryna) odchádza aj s vodítkom ku ovciam, kde sa práve predvádzal Kevin a následne na to, ma tí dvaja strhli na zem. Keď sa začnú zvíjať ako hady dve borderky, to mi nepomôže ani to, že som kedysi nemala problém udržať dogu. :)
   
09. - 10.10.2010 - Pasenie Čremošné
xx-10-10.jpg Takže kde začať, ale asi tak, že máme za sebou veľmi vydarenú dvojdňovú pastiersku akciu, ktorú som zorganizovala na farme Faberland - www.faberland.sk - neďaleko Čremošného. Musím povedať, že som sa obávala ako to všetko dopadne, lebo niečo také sme organizovali prvý krát, ale všetko dopadlo dobre. Stretlo sa nás tam pár majiteľov borderiek, ktorý majú záujem a chuť sa niečo o pasení dozvedieť a aj si skúsiť so svojimi psíkmi zatrénovať. Strávili sme dva dni v nádhernom prostredí a počasie vyšlo úplne úžasne. Dokonca sme niektorí mali možnosť podojiť si kozu a výsledok snaženia aj skonzumovať. Tiež sme mali ochutnávku kozieho domáceho a kravského talianskeho syra. Akurát ovce nás už mali určite plné zuby :). Takže sa chcem poďakovať Barbore, ktorá nám ochotne poskytla priestory a ovce na pasenie a tiež ubytovanie, za jej ochotu a ústretovosť.  A ďalšie poďakovanie od všetkých zúčastnených je pre Ľuba, ktorý nám požičal jeho ovečky čertíkov a tiež, že na nás občas dozrel čo tam stvárame. Podľa ohlasov, sa akcia každému páčila a tak dúfam, že sa nám ešte niečo podarí zorganizovať. Fotky z akcie.
   
03.10.2010 - Výlet na Sliač
xx-03-10.jpg Krásne slnečné počasie nás vylákalo na dlhšiu niekoľko kilometrovú prechádzku smerom na Sliač. Decká sa poriadne vybláznili a vynaháňali. Korča mala obidvoch chlapov už plné zuby, keď ju nenaťahoval za obojok jeden tak potom druhý. Chlapci sa pretekali. Kevin sa rozhodol, že si zapláva, ešte že neodplával do Čierneho mora. Všetci štyria sme prišli domov unavený, teda ja a Korča sme boli unavené, šialené bordery by si ešte dali kľudne druhé kolo. Fotky z výletu sú už v albume.
   
23.09.2010 - Kevin
xx-23-9.jpg Zase máme možnosť vytešovať sa doma z malého Kevina, aj keď slovo malý ho už nevystihuje, lebo je to riadny vyrastený nohatý puberťák. Jeho prívlastok diabol mu rozhodne sedí, pretože je to nezničiteľný nezmar. Všetko treba zobrať do držky, čo sa nedá zobrať to treba urvať, keď bežím dávajte pozor lebo ja sa rozhodne nedívam kto stojí v smere môjho behu. Domov treba zásadne chodiť zablatený, smradľavý a zabodliakovaný. Ale je to miláček a neskutočný vteroš. Korča sa s ním hrá len vonku, doma ho nepozná a Jerrymu je to partner na behanie. Fotky
   
04.09.2010 - Breznianska labka - Brezno
xx-04-09.jpg Už tretí rok sme sa zúčastnili šampionátu Breznianska Labka www.kkbrezno.com, našej obľúbenej súťaži pre všetky psíky. Musím povedať, že aj tento ročník bol pre našu výpravu úspešný. Korčinka v súťaži krásy obsadila pekné tvrdo vybojované 3.miesto s mojím bratom, ktorý si prvý krát v živote skúsil handling psa na výstave. Tiež som ju prihlásila na tanec, kde sme nečakali žiadny úspech, pretože sme nácvik odflákli. Korčinka ale prekvapila, niečo ukázala, mala úspech ale držku nezavrela. Skončila na 5.mieste z 9. Ešte bola prihlásená na poslušnosť ale už bola zrejme indisponovaná a tak sme to vzdali. Jerry v kráse obsadil 2.miesto, kde nás zase porazil Bubo (bígel) tak ako každý rok. Z recesie som nás prihlásila na agility, keďže tento šport nepraktizujeme, tak to tak aj vyzeralo. Parkúr bol dosť náročný a samozrejme si poniektorí nezapamätali ako idú prekážky, takže to vyzeralo tak, že organizátorka Veve kričala na mňa na ktorú prekážku bežať a ja som kričala na Jerryna. Takže sme tam pobehovali dosť zmätene, Jerry sa netrafil niekoľkokrát do tunela, chcel ho preskočiť, a chvíľu mu trvalo pochopiť že na áčko sa má vybehnúť nie ho obehnúť, slalom o tom pomlčím a jeho obľúbené skočky kde z 3 zhodil 2. Ale nakoniec sme to dokončili a bola aspoň sranda. Ešte nás čakala posledná súťaž v základnej poslušnosti, kde som na pipúra neskutočne pyšná lebo si vybojoval 1.miesto s neskutočnými 98 bodmi zo 100. Potom nasledovala fakt super tombola, na ktorú sa vždy tešíme a kde sme vyhrali hračky, vodítka, obojky, pamlsky a môj veľmi vytúžený veľký barel na granule (áno už tretí, nemám dosť :) ). Musím ešte napísať, že Jerry sa tento rok nezúčastni súťaže tanec so psom, kde máme dve víťazstvá, ale rodinné farby hájila jeho skvelá sestrička Lilly s majiteľkou Majou a vytancovali si 1.miesto. Veľmi gratulujeme. Labka sa nám veľmi páčila, tak ako každý rok a aj počasie celkom vyšlo hoci sa striedalo slnko, dážď, teplo a zima. Takže veľká vďaka organizátorom za snahu a budúci rok s nami určite treba rátať. Fotky z labky sú v albume.   
   
14.08.2010
xx-korcina4roky.jpg

♥ Corri ♥

Všetko najlepšie k narodeninám

4 roky

   
12.08.2010 - Pasenie Priechod
xx-12-08.jpg Boli sme si trochu potrénovať pasenie u Ľuba. Jerry bol trochu zmätočný ale už bolo aj horšie, Kevin malý šikovný divočák ako vždy a Fan bola úžasná malá hviezda. Drobcov som si vymuckala, keďže ich chvíľku neuvidím. Fotky pastierov v akcii.
   
06. - 09.08.2010 - Tréning pasenia - Budišov nad Budišovkov (CZ)
xx-09-08.jpg Vrátili sme sa z so super víkendu plného psov, oviec a pasenia. S Laurou - Shadowflame sme sa tak spontánne rozhodli, že sa zúčastníme tréningu pasenia, ktorý organizovala pani Alena Kynclová - Alkyra z Budišova nad Budišovkou. V piatok skoro ráno sme sa teda vypravili do Čiech v zostave Ja + Jerry, Korčinka a Kevin, Laura + Casey a Synaj a ako šofér a asistent, ktorému sa chcem veľmi poďakovať, išiel s nami môj brat Peťo. Ubytovali sme sa vo fajn autokempe v Budišove a v piatok večer sme si dali už prvý tréning, ktorý dopadol veľmi dobre a pekne naštartovaní sme pokračovali aj v sobotu a nedeľu. Z počasia sme asi zažili všetko okrem snehu, aj keď chvíľu bola taká zima, že sme sa smiali, že kedy napadne. Psiská sa veľmi pekne predviedli a v nedeľu už bolo vidieť veľký pokrok. S Jerrym sme trénovali hlavne outrun a odháňanie, keďže plánujem náš prvý Trial a malý Kevin sa všetkým veľmi páčil a tiež sa tam predviedol, určite na neho len tak rýchlo nezabudnú :). Nedeľu sme zakončili veľmi príjemným posedením a pokecom v príjemnej spoločnosti ľudí a veľkej svorky psov. V pondelok ráno sme odchádzali nadšení a spokojní späť na Slovensko, ale s prísľubom že sa do Budišova určite vrátime. Máme aj kopec fotiek a tiež  video
   
03.08.2010 - Pasenie Priechod
xx-03-08.jpg Zase sme si boli zatrénovať u Ľuba a trochu zlepšiť našu techniku :). Jerry sa zlepšuje čo ma veľmi teší, ale ešte nás čaká veľa práce kým to bude ako tak dobré. Bol s nami aj Peťo s Ťapkom. Ťapka ovce zaujali keď boli v košiari, keď boli na voľno tak bol trochu rozpačitý aj chcel ísť aj nevedel ako, ale častejším tréningom by sa dalo z neho niečo vykresať. A trošku sme potrénovali aj Kevina, ktorý išiel v tandeme s Jerrym a celkom im to šlo. Môžeme ísť na brace :D. Fotky
   
01.08.2010 - Tréning pasenia - Brníčko (CZ)
xx-01-08.jpg S Ľubom sme sa vybrali na také menšie školenie k Michalovi do Čiech. Jerry naposledy pri ovciach začal robiť somariny a musím priznať že hlavne mojou chybou, tak som si potrebovala pár vecí vyskúšať a musím povedať, že mi toto školenie prospelo a už viem čo som robila zle, tak snáď to bude už lepšie. Ľubo zobral so sebou drobcov a na ich výkony sa dá povedať len jedno : Nádhera. Je vidieť, že toto je úplne iná kategória ovčiarskych psov. Kevin previedol svoje kvality a veľký záujem o ovečky riadne ich tam prehnal a malá Fan tá zatienila aj Kevina. Ťapitala si tam za ovečkami len chúďa bola rýchlo unavená lebo tam bola dosť vysoká tráva ale snažila sa zo všetkých síl. Ľubo bol veľmi spokojný a ja tiež. Teraz už len pokračovať v tréningoch. Fotky z pasenia sú v albume.
   
31.07.2010 - Deň Haflinga - Kováčová
xx-31-07.jpg Pekné počasie nás vylákalo na akciu Deň haflinga, ktorá sa konala v neďalekej obci Kováčová. Podujatie bolo venované hlavne plemenu Hafling ale videli sme aj ukážku nádherných Frízskych koní. Tiež sme sa tam stretli s malou Happy, šteniatkom po Ľubovej Kuky a Jimovi. Malá bola strašne zlatá a podľa slov jej páničkov je aj veľmi šikovná. Jerry si tiež zapózoval so svojou tetou Corou, ktorá je rovnakej farby. Urobili sme si aj malú prechádzku po okolí a decká sa omočili v rybníku. Fotky
   
21.07.2010 - Kúpanie na potoku
xx-21-07.jpg Je hrozné teplo a tak sme si to namierili ku blízkemu Kováčovskému potoku trošku schladiť Korču a Jerryna. Voda bola čistučká a úplne fajn teplá. Trochu som potrénovala aj zostavu na tanec, no žiadna sláva ale uvidíme. Urobila som aj zopár fotočiek.
   
03.07.2010 - Kráľovský deň koňa - Kráľová
xx-03-07.jpg Len pár km od Zvolena na Kráľovej sa konala celkom zaujímavá akcia Kráľovský deň koňa. A keďže sme nemali nič iné na pláne, tak sme sa vybrali pozrieť a povzbudiť súťažiacich. Na programe bola výstava koní rôznych plemien chovaných na Slovensku, nasledovali westernové disciplíny a tiež ukážky sokoliarov. Súčasťou podujatia bol aj jarmok ľudových remesiel, stánky s konskými potrebami a tiež strieľanie z luku či vozenie na koni. Bola to celkom zaujímavá akcia a stretla som tam aj niekoľko zaujímavých ľudí. Fotky
   
18.06.2010 - Kevin
xx-kevin.jpg Už zopár dní sa doma vytešujeme z nového prírastku Kevina, ktorého mám momentálne na starosti. Najväčším prianím Korčinky a Jerryna je aby už konečne odišiel :) pretože Kevinove druhé meno je diabol. Všade pchá nos, všetko chce vidieť a poprípade chytiť do držky. Už bol pri ovečkách a celkom sa mu pozdávajú, tak snáď v budúcnosti ukáže, že niečo po svojich výborných rodičoch podedil. Fotky nájdete v albume. Viac informácií o ňom je na stránke Ľuba. Ferenčík Border Collies
   
15.06.2010 - Letné fotky
xx-15-06.jpg Po daždivých dňoch vykuklo slniečko a ja som konečne mohla vytiahnuť foťák a urobiť pár letných fotiek.
   
06.06.2010 - Klubová výstava britských ovčiarskych plemien - Nitra
xx-06-06.jpg V Nitre sa po prvý krát konala klubová výstava britských ovčiarskych plemien, ktorú spoločne usporiadali KCHKS, BBCK, WCCS, maďarský a rakúsky klub britských ovčiarskych plemien. Táto výstava bude na Slovensku opäť až o 4 roky. Je to prvá výstava, na ktorú som išla bez deciek a ktorej som sa aktívne zúčastnila aj keď nie ako vystavovateľ, ale ako pomocná fotografická sila :). Fotky sú v albume. Mala som možnosť vidieť z blízka ako to prebieha v kruhu a koľko práce s tým súvisí. Výstava sa vydarila, pani rozhodkyňa bola veľmi milá a posudzovala dôkladne. Domov sme odchádzali unavený, ale obohatený o nové skúsenosti.
   
29.05.2010 - Deň koňa - Kováčová
xx-29-05.jpg Hoci predpovede počasia na dnes neboli práve najlepšie, aj tak sme sa vybrali na neďalekú Kováčovú pozrieť si furmanské preteky. Celý deň sa naozaj vydaril. Slniečko do poobedia pripekalo, kone boli nádherné, furmani šikovný, špízik bol fajný, psiská sa vyšantili vo vode, urobili sme si menšiu túru po okolí a neskôr po obede sa spustil aj taký menší leják, ale naozaj sme si celý deň užili. Domov sme sa vrátili podvečer unavený a plný zážitkov. Podarilo sa aj niekoľko fotiek.
   
29.05.2010 - Kuky u nás a pasenie na Záježovej
xx-30-05.jpg Na pár dní som mala doma Ľubovu pracovnú sučku Kuky, ktorú si požičiavam na tréningy pasenia. Kuky bola hrozne zlatá, môj druhý tieň :). S deckami si rozumela a prázdniny u nás si veru užívala. Fotky. V sobotu sme skočili na Záježovú trochu potrénovať pasenie. Pôvodne sme mali naplánovaný tréning niekde inde, ale keďže sa situácia zmenila, tak sme to poriešili takto. Počasie bolo pekné ale o pasení sa to povedať nedá. Fotky
   
12.05.2010
xx-jerry3.jpg

♥ Jerry ♥

Všetko najlepšie k narodeninám

3 roky

   
02.05.2010 - Celoštátna výstava psov - Banská Bystrica
xx-02-05.jpg Je tu máj a s ním aj každoročne organizovaná výstava psov v Banskej Bystrici, na ktorej sme ani tento rok nechýbali. Zatiaľ len ako návštevníci, ale možno v budúcnosti aj ako vystavovatelia. Počasie bolo výborné, ani slnko ani dážď a zdalo sa mi, že ľudí bolo menej ako minulý rok. Stretli sme tam borderákov a samozrejme aj ostatných našich kamarátov z celého Slovenska. Psiská sa poriadne vybehali, človek nevedel, ktorá borderka je šialenejšia, prešli sme si stánky, urobili fotky a unavený sa pobrali domov.
   
29.04.2010 - Stretnutie s Peťom a Ťapkom
x-29-04-10.jpg Po dlhom čase sme si dali stretnutie s Peťom a jeho borderákom Ťapkom. Z Ťapka je už riadny chlpatý chlap. S Jerrynom sa poriadne vybehal a Korčinku poobťažoval :). Užili sme si pekného slnečného počasia, pokecali, urobili fotky a nabudúce snáď dáme dlhší výlet.
   
24.04.2010 - Dogtrekking -  Vlčou stopou V. - Brezno a Pasenie Priechod

x-24-04-10.jpg

  

x-24-04-10-01.jpg

Konečne sme sa mohli vybrať na náš prvý tohtoročný dogtrekking a to do nášho obľúbeného Brezna na trať ktorá merala 15km. Veľká časť trasy viedla krásnou Breznianskou prírodou s maximálnou/minimálnou nadmorskou výškou 695m/476m a prevýšením 206m. Na jednom kopci som skoro vypľula pľúca. Hoci bolo dosť teplé počasie a záverečná časť trasy viedla popri hlavnej ceste po asfalte, veľmi sa nám páčilo. Umiestnili sme sa na nie veľmi lichotivom 14.mieste v čase 2:48, ale celú trať sme si poctivo odkráčali na rozdiel od niektorých súťažiacich čo bežali. Fotky. Už sa tešíme na ďalší dogtrekking. 

Musím ešte zvlášť poďakovať môjmu bratovi Peťovi, že si to zase ochotne odšlapal s nami.

Cestou domov sme sa ešte zastavili rozlúčiť sa s Ľubom a neplánovane zostať na chutný guľášik. Vznikli pri tom ešte fotky Mist a Taffa, ktoré nájdete v albume.

   
18.04.2010 - Pasenie Mist, Taff a Kuky
x-18-04-10.jpg Pár tréningových fotiek Mist, Taffa a Kuky. Fotky
   
15.04.2010 - Serge van der Zweep - Holandsko
x-16-04-10.jpg Urobili sme si výlet ku známemu a najviac ocenenému handlerovi Holandska Sergovi van der Zweep. Ľubo si išiel ku nemu po jedného veľmi nádejného pracovného psíka, ja som sa zviezla s ním a z Čiech s nami cestovali ešte Dáda a Helča. Celá cesta nám trvala náročných 30 hodín a určite sa vyplatila. Serge je veľmi príjemný človek, poukazoval nám svoje psy, predviedol nám Taffa, malú Hybeck Fan a mohli sme sa vyhrať so šteniatkami. Ľubovi a nám ostatným sa Taff veľmi páčil a tak veru cestoval s nami na Slovensko. Viac informácií o ňom je na Ľubovej stránke, ktorú sa mi konečne podarilo dokončiť Ferenčík Border Collies. Fotky sú v albume a tiež sa mi podarilo natočiť video Taffa pri pasení.
   
04.04.2010 - Kuky a šteniatka
x-04-04-10.jpg Bola som pozrieť a nafotiť šteniatka, ktoré sa narodili 2.3.2010 Ľubovej pracovnej sučke Kuky. Malé šteníky majú ešte len mesiac, ale sú neskutočne akčné a strašne rozkošné. Len vopchať pod tričko a nenápadne doniesť domov. Fotky
   
08.03.2010 - Stratil sa Lucky
 

Máme zlú správu 7.3.2010 sa v lokalite Stebnicka Huta - Slnečný majer okres Bardejov stratil Jerrynov brat Lucky. Stalo sa tak po útoku dvoch retrieverov.

10.3.2010 - Lucky sa našťastie našiel. Teraz je už so svojou rodinou, ale utrpel viacero poranení, ktoré si vyžiadali operáciu a liečenie. Dúfame že čoskoro vyzdravie a bude si môcť poriadne zabehať so svojím bratom.

   
02.03.2010 - Šteniatka v chs Ferenčík
x-02-03-10.jpg Kuky sa dneska narodilo krásnych 8 šteniatok v pomere 4 psíky a 4 sučky. Vyzerá to, že všetky budú trikolórikovia. Kuky aj šteniatka sú v poriadku a dúfam, že drobci poriadne narastú a dostanú sa k dobrým páničkom. Fotky sú v ich albume.
   
20.02.2010 - Free sobota s Rudom Desenským
x-20-02-10.jpg Keďže Slovenská Ľupča nie je od nás ďaleko, nenechali sme si ujsť príležitosť stretnúť sa s psychológom psov Rudom Desenským z Čiech Rudolf Desenský - psychológ psov, ktorý tam mal zorganizované jedno zo svojich fríčok. Účasť bola dosť veľká, rôzne psíky s rôznymi problémami. Tiež sme tam stretli kopec našich kamarátov z celého Slovenska. Fotky
   
20.01.2010 - Zimné fotky
x-01-01-10.jpg Kopec zimných fotiek.
   
03.01.2010 - Školenie v pasení u Michala Hrdličku v Brníčku (CZ)
xx-pasenie-hrdlicka.jpg Ešte sa nový rok ani poriadne nezačal a my sme si už urobili dvojdňový výlet do Čiech k Michalovi, ktorý pre nás pripravil  také menšie školenie. Jerryno bol ako vždy nadšený, ja som sa naučila niečo nové a Michal nás pochválil. Aj keď bolo počasie slnečno mrazivé, školenie sme si užili a celkom nám vyhovoval menší počet účastníkov. S omrznutými prstami sa podarilo nafotiť aj pár záberov, takže fotky nájdete v našom albume a tiež si môžete pozrieť krátke video, za ktoré ďakujeme Laure a jej tatíkovi.

 späť