Choď na obsah Choď na menu
 


Lesy ustupujú lyžiarom. Obrali Kaníka o túto zjazdovku?

20. 9. 2008

Stavenisko by sa malo do zimy premeniť na lyžiarske stredisko. Jeho výstavbu sprevádzali majetkové spory - exminister Ľudovít Kaník svoj podiel v spoločnosti, ktorá areál vlastní, napokon predal.

Terajší vlastník sa k celej veci nechce vyjadrovať. Podľa našich informácií by sa tu však malo lyžovať už v prichádzajúcej zime, ale plány vyzerajú až priveľmi optimisticky. Štvorsedačková lanovka je to jediné, čo v lyžiarskom stredisku pripomína zimné centrum.

Chýbajú parkovacie miesta, areál je rozkopaný, hotel zatiaľ nedokončený. Príjazdová cesta k lanovke je úzka a zničená. „Podľa mojich informácií by stredisko malo byť spustené do skúšobnej prevádzky už túto zimu,“ vraví banskoštiavnický primátor Pavol Balžanka.

Do projektu výstavby bol od roku 2003 zapojený aj exminister sociálnych vecí a rodiny a banskoštiavnický veľkopodnikateľ Ľudovít Kaník. Neskôr bol nútený podiel predať. „O výstavbe nemám žiadne informácie, podiel som totiž už predal,“ povedal a vec ďalej nechcel komentovať. Súčasným vlastníkom je spoločnosť Ski centrum Banská Štiavnica.

„Pokračujeme na ďalších prácach, o všetkom budeme včas informovať,“ dozvedeli sme sa od predstaviteľov firmy, ktorí nechcú byť menovaní. Na otázku, kedy spustia prevádzku centra, neodpovedali. Podľa našich informácií by však jeho súčasťou mali byť hotel, veľké parkovisko, bar a celoročné atrakcie. Na zjazdovke by sa mohlo lyžovať o pár týždňov.

Štiavnické poklady

Autor:  Nový Čas, mkš

Zdroj:cas.sk

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.