Choď na obsah Choď na menu
 


O jude

29. 1. 2011

Čo je to judo ? 

Judo je bojové umenie, spôsob sebaobrany, ale najmä olympijsky šport, ktorý všestranne rozvíja telesnú zdatnosť ako aj psychickú odolnosť cvičenca – judoka. Filozofia judo kladie veľký dôraz na techniku a psychické schopnosti, prostredníctvom ktorých dokáže judista v prípade potreby eliminovať aj podstatne silnejšieho protivníka. Nezanedbateľnou súčasťou cvičenia judo je aj jeho etika, ktorá prispieva k harmonickému rozvoju osobnosti cvičiaceho a najmä v prípade mládeže má aj silný výchovný charakter.


Ako vzniklo judo ?

Judo ako šport vzniklo v Japonsku vyčlenením určitých techník z viacerých bojových umení, najmä JU Jutsu. Osobnosťou, ktorá zohrala pri vzniku Judo najväčšiu úlohu, bol profesor Jigoro Kano.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Chcem sa to naučiť

Simona,8. 12. 2016 12:53

Prosím vás neviete telefonny kontakt na JUDO KLUB ZLATE MORAVCE ?? Je to surne...

Mam zaujem o treningi

Juraj Beňo,11. 2. 2013 13:05

Dobry deň.Mam zaujem o treningi.Chcem sa spitat ci by sa dalo trenovat aj individualne.Dakujem za odpoved.

mama

zoma,7. 2. 2011 11:20

Treba ten šport chápať trochu z iného pohľadu.Každý šport je ťažký,ale má svoje špecifiká.Tento vyžaduje viac trpezlivosti,obratnosti,vytrvalosti a schopnosti osvojiť si pohybové zručnosti.Tie pády možno vyzerajú tvrdo,ale to tak nie je.O dieťa sa v tomto prípade vôbec netreba báť,práve naopak tento šport má svoju filozofiu a je to istým spôsobom aj životný štýl tých,čo sa mu venujú.

judo

mama,6. 2. 2011 9:41

Mne sa zdá že to je pre deti velmi tvdý a ťažký šport.Aj syna od toho odhováram ale si nedá povedať.

judo

zoma,1. 2. 2011 16:02

Považujem za veľmi správne založenie klubu Judo.Nemusí to byť vždy aktivita,ktorá vychováva len reprezentantov.Ako jedna z možností spestrenia voľnočasových aktivít je judo veľmi vhodným prostriedkom na rozvoj telesných a mentálnych schopností jedinca.Prajem veľa pekných tréningových zážitkov,trpezlivosti a spokojnosti z rozhodnutia,že i toto je jedna z ponúkaných možností na rozumné využívanie voľného času.