Choď na obsah Choď na menu
 


Najstaršie sídlisko má revitalizované dva vnútrobloky

15. 11. 2023

Obnova vnútroblokových priestorov kladie dôraz najmä na ekológiu. Na Sídlisku pod Sokolejom (Partizánska ulica) už dva roky slúži svojmu účelu renovovaný komplex rekreačno-oddychovej zóny.

Aj rok 2023 je pre mesto Humenné pestrý, čo sa investičných akcií týka. V prvej polovici roka bolo dokončených v rôznych lokalitách mesta 18 stavebných objektov.
V jesennom období dominujú veľké stavebné projekty – tzv. cyklomost cez rieku Laborec (lávka pre peších a cyklistov) a revitalizácia vnútroblokov štyroch ulíc – Dobrianskeho (Sídlisko II), Laborecká (Sídlisko III), Družstevná a Nemocničná (Sídlisko I).

V rámci kontrolného dňa si vnútrobloky najstaršieho humenského sídliska pozrel aj primátor mesta Miloš Meričko v prítomnosti zástupcu zhotoviteľa a Odboru územného plánovania, výstavby, životného prostredia, dopravy a zelene MsÚ Humenné.

Regenerácia vnútroblokových sídliskových priestorov mesta / Družstevná a Nemocničná ulica (Sídlisko I)
Projekt:
„Zlepšenie environmentálnych aspektov mesta Humenné – regenerácia vnútroblokov Nemocničná a Družstevná ulica“
Celková suma projektu: 347 200 eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, spolufinancovanie Mesta Humenné na úrovni 5%.

Zhotoviteľ stavby: Reinter, s.r.o.
Začiatok stavby: jún 2023
Ukončenie stavby: október 2023

Celková revitalizovaná plocha:
Nemocničná ulica: 2 800 m2
Družstevná ulica: 4 300 m2

Regenerácia vnútroblokov: zväčšenie plochy zelene, výsadba stromov, kríkov, realizácia detských ihrísk (pieskoviská, hojdačky, trampolína), športové prvky pre mládež – na stolný tenis, teqball (futbalový stolný tenis), šach, montáž lavičiek, odpadkových košov na separovaný odpad i odpad na psie exkrementy, vznik oddychových zón. Pribudlo nových 15 parkovacích miest, ostatné boli zrekonštruované, nanovo osadené vegetačnými tvárnicami. Obnovené boli vstupy ku vchodovým dverám do bytových domov, obnovou prešli chodníky i cestné komunikácie.

Na základe žiadosti obyvateľov ostali zachované sušiaky na oblečenie a bielizeň, odstránené boli tie, ktoré bránili novým konštrukciám. V pôvodnej veľkosti ostalo aj trávnaté futbalové ihrisko.

Všetky revitalizované plochy sú nanovo zatrávnené.  

 

zdroj: tasr, MsÚ Humenné