Choď na obsah Choď na menu
 


2019. január

Január havi étkezési térítési díj fizetés

2019.02.11. /hétfő/ 800-1600
2019.02.12. /kedd/ 8
00-1600

Diákjaink szereplése a Magyar Kultúra Napján

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a szécsényi művelődési központban XXVIII. alkalommal megrendezett nemzetközi versmondó- és népdaléneklő versenyen 24 tanuló képviselte iskolánkat. Elért eredményeik megtekinthetők az eredmények menüpont alatt. Gratulálunk a résztvevőknek, köszönjük a pedagógusok felkészítő munkáját, a szülők támogatását.

Szépen beszélők versenye

A Társadalomtudományi munkaközösség az idén is megszervezte a Szép Magyar Beszéd verseny iskolai fordulóját, ezúttal az általános iskolások számára. A tanulók felkészülési idő után olvasták fel a választott szépirodalmi szöveget. A zsűrinek igazán nehéz dolga volt a díjazottak nevét és a rangsort illetően, hiszen a versenyzők mind nagyon komolyan vették a feladatukat, és mindüktől szép közvetítését hallgathatta a háromtagú bizottság (Kissné Csépe Éva, Horváthné Varga Orsolya, Adamik Zsolt) a versenyszövegnek.

Másnap, december 8-án a díjazottak nevét is kihirdették, melyet az Eredmények mappában olvashatóak. A megyei versenyen az első két helyezettek lesznek iskolánk képviselői.

Ezúttal is gratulálunk minden versenyzőnek a szereplésükhöz. A továbbjutók felkészüléséhez pedig sok sikert kívánunk!

Somoskői Beáta

Az én városom, az én falum

Ebben a tanévben immár második alkalommal tekinthetők meg az ötödik évfolyamos tanulók hon-és népismeretre készített munkái.

A diákoknak otthoni projektmunka keretében lakóhelyüket kellett bemutatniuk, amit igen sokszínűen oldották meg: az aprólékosan kidolgozott ismeretterjesztő plakátokon túl készítettek újságot, lapozható térképet is. Sokan pedig saját készítésű rajzokkal tették mutatósabbá munkáikat.

KÉPGALÉRIA

Az első emeleten látható kiállítás érdekes látnivalóként szolgál az órák közti szünetüket töltő diákoknak, és mindenkinek, aki kíváncsi városunk és a környező falvak leghíresebb épületeire és történelmére.

Somoskői Beáta

Új sporteszközzel bővült intézményünk

A Teqball budapesti központja sikeres pályázatának köszönhetően öt észak-magyarországi megyében, köztük Nógrádban is öt városban bíztak meg egy-egy szakértő edzőt, hogy rendszeres foglalkozásokat vezetve népszerűsítse a sportágat. Szécsény városában a feladattal Komár Gábort bízták meg. A program részeként a Teqball Sportegyesület minden résztvevő számára térítésmentesen biztosított egy multifunkciós – Teqboard – asztalt, melynek elhelyezéséről a megbízott tréner gondoskodik. A megkeresést nagy örömmel fogadta iskolánk, így az udvarunk sporteszközeinek listája egy kültéri Teqboard asztallal bővült. Az asztalon a felelős edző vezetésével heti rendszerességgel edzések, bemutatók folynak, melynek fő célja a sportág illetve az asztalhoz köthető játékok minél szélesebb körű bemutatása, népszerűsítése. A Teqboard asztalon több sportághoz köthető – labdarúgás, röplabda, kézilabda, pingpong – tevékenység űzhető, melyek ezen sportágak kiegészítői és elsősorban a technikai elemek javítására, fejlesztésére szolgálnak.

A Teqball – ami a lábtenisz és a pingpong keveréke – Magyarországról indult, mára egy különálló sportág, amely világszerte hódít. Már két világkupát is rendeztek a sportágból, melyen a hazai versenyzők kitűnő helyezéseket értek el mind egyéniben, mind párosban.

A teljesen magyar fejlesztésű asztalt a föld minden pontján használják, a világ élvonalába tartozó labdarúgó egyesületek, válogatottak nagy szeretettel alkalmazzák bemelegítésre, levezetésre, technikai elemek fejlesztésére.

Több országban már versenyeket, bajnokságokat szerveznek, folyamatosan Teqball egyesületek, klubok alakulnak, sőt Ázsiában javasolták a Teqball olimpiai sportággá való beválasztását.

Az asztalt nagy lelkesedéssel vették birtokba diákjaink, testnevelő tanáraink egyaránt, hiszen a délutáni sportfoglalkozások mellett a testnevelés órákon is rendszeresen használható eszközt kapott intézményünk.

Adventi eseményeink

Advent első vasárnapját követő hétfőn, a hétindító lelki percekben gyújtottuk meg adventi koszorúink első gyertyáját, hogy a szeretet fénye mellett készülhessünk az Úristen eljövetelére. A várakozás időszakában intézményünk a lelki ráhangolást több helyszínen és többféle programmal is segítette:

December 2-án a Kicsinyek kórusa képviselte intézményünket városunk első adventi gyertyagyújtásán.

December 6-án a Szülői Szervezet hívására a Mikulás látogatott el iskolánkba kedves ajándékkal lepve meg a gyerekeket, dolgozókat.

December 11-én alsó tagozatos tanulóink „Csillagot láttunk!” címmel a Paramisi Társulat  interaktív karácsonyi  műsorát tekintették meg a Művelődési Házban.

December 13-án az óvodások látogattak el első osztályosainkhoz Luca-napi népszokásokat felelevenítő műsorukkal.

A 4. B osztályosok betlehemes műsorukkal december 13-án ellátogattak a Mentőállomásra és a Ferences Betániába, hogy a betlehemi Kisjézus örömét elvigyék a dolgozóknak és a lakóknak is. Örömmel és kedves fogadtatással köszönték meg a kicsinyek szerepjátékát.

 

December 15-én az alkalmazottak lelki napján vettünk részt a plébánián a Ferences testvérek szervezésében.

 

December 16-án Benczúrfalvára kaptak felkérést a 3. B osztályosok, akik pásztorjátékukkal meghittebbé tették a 3. adventi gyertyagyújtást a településen. A meghívást, mely nagy megtiszteltetés számunkra, örömmel fogadtuk. Ezúton is köszönjük a helyiek kedves vendéglátó szeretetét, valamint a szülők segítségét.

December 20-án délelőtt az óvodások, délután a szülők és vendégeink, valamint 21-én 11 órakor iskolánk tanulói láthatták karácsonyi műsorunkat a 2. évfolyamosok és az iskola kórusának előadásában.

Az adventi előkészületek az idén is felkészítették iskolaközösségünk tagjait karácsony méltó, valódi tartalmának megélésére, megünneplésére.

Ludányiné Bella Szilvia igh.

December havi étkezési térítési pótdíj fizetés

2018.01.17. /csütörtök/ 800-1600

December havi étkezési térítési díj fizetés

2019.01.10. /csütörtök/ 800-1600
2019.01.11. /péntek/ 8
00-1600