Choď na obsah Choď na menu

Coppa Italia - Inter Milan slår Atalanta med 1-0

1. 2. 2023

I den första kvartsfinalen i Coppa Italia slog regerande mästaren Inter Milan Atalanta med 1-0 på hemmaplan och avancerade till topp fyra i Coppa Italia.
Med kapten Handanovic fortfarande återhämta sig från skada och vicekapten Skriniar avstängd i Serie A förra helgen på grund av kontraktsförlängningar och överföringsproblem, fortsätter den argentinske anfallaren Lautaro att bära Inter-kaptenen på ärmen av sin Inter Milan Fotbollskläder. Armbindeln startade matchen, och hans anfallare partner var Lukaku. Lautaro var mycket aktiv på planen. Ett skott i mitten av första halvlek fick Atlanta-kaptenen Toroy till handboll. Han signalerade att motståndaren hade en handboll, men domaren struntade i det. I den 57:e minuten inledde Charhanoglu ett anfall, Lautaro gjorde ett smart inlägg med ryggen mot mål, och Damian följde upp med ett lågt skott i nätet för att göra segermålet. Damian är mycket aktiv i att anfalla på rätt vaktposition. Även om han drog sig tillbaka för att bli en högercentervakt på det här fältet, är hans brott fortfarande mycket dödligt.
Inför den starka fienden Atlanta presterade Inter Milan mycket bra, både offensivt och defensivt. Efter att ha lyckats komma in i topp 4 finns det för närvarande Roma, Juventus och Lazio i Coppa Italia. Om Inter Milan vill vinna mästerskapet måste de fortsätta att behålla detta goda tillstånd.