Choď na obsah Choď na menu

Vizitka ženy? Ruky!

31. 5. 2022

         Ruku na srdce, koľkokrát ste už čítali, ako sa máte o svoje rúčky starať, ako ich máte ošetrovať a koľkokrát ste si pri pohľade na ne povedali: Tak odteraz ich budem naozaj rozmaznávať, krémovať, robiť zábaly, budem chodiť pravidelne na manikúru. A ako to je dnes naozaj?

 

         Starostlivosť o ruky vôbec nie je taká komplikovaná a nemusí byť ani taká drahá ako si možno myslíte. Chce to iba trochu sebadisciplíny. A niekoľko rád.

 

         Zvyknite si raz za týždeň ruky ošetriť kompletnejšie. Bude to chcieť kúpeľ, peeling, ošetrenie nechtov a ich okolia a zábal. To nie je veľa a môžete to robiť napríklad večer pri sledovaní nejakého obľúbeného programu v televízii. Vyhraďte si kúsok miesta a okolo seba porozkladajte: misku s teplou vodou, do ktorej ste pridali pár kvapiek oleja a trochu šťavy z citróna, v malej miske zmiešaný olej s morskou soľou, pilník, špachtličku (alebo pomarančové drievko) na kožu okolo nechtov, olej (olivový alebo mandľový), dve mikroténové vrecúška a uterák, alebo kuchynské rukavice.

 

         Najskôr ruky na pár (5 – 10) minút ponoríte do misky z vodou. Zmäkčené ich ešte ošetríte vyrobeným peelingom (to je tá morská soľ zmiešaná s olejom) a opláchnete a osušíte. Potom nechty upravíte pilníkom a pozatláčate kožičku. Nestrihajte! Na záver nanesiete na ruky trochu výdatnejšie množstvo oleja, každú roku vložíte do mikroténového vrecúška a do tepla, teda do uteráka, alebo do tých kuchynských rukavíc. Počkáte 20 až 30 minút a potom sa už iba kocháte hebkosťou ich pokožky.

 

         Vidíte, že to nie je vôbec nič, čo by ste nezvládli. Ale, chce to pravidelnosť. Časom určite prídete na nejaké obmeny a svoje vlastné vylepšenia. Nejaké návody a recepty nájdete aj v  ďalších článkoch.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.