Choď na obsah Choď na menu

Lewandowski slår karriärrekord för födelsedag

Barcelona slog Real Sociedad med 4-1 på bortaplan. Ägaren till den nya billiga fotbollströjor nr 9 Lewandowski gjorde 1 assist och 2 mål i det här spelet, vilket gav honom den mest underbara presenten till hans födelsedag. Målet under de inledande 44 sekunderna var inte bara det snabbaste målet i Lewandowskis karriär, utan också det snabbaste av alla spelare som gjorde ett födelsedagsmål i La Ligas historia. I den här matchen gjorde Lewandowski ett mål i den 1:a minuten respektive 68:e minuten. Lewandowski gjorde inte bara mål två gånger, utan vann också matchens bästa.

Det var Barcelonas snabbaste La Liga-mål sedan Iniestas mål mot Huelva 2009, och dess snabbaste La Liga-mål på bortaplan sedan Seviolas mål mot Valladolid 2004. Senast Ronaldo gjorde två mål i La Liga för Barcelona på sin födelsedag var Ronaldo den 22 september, 1996. Intressant nog stod Ronaldo också mot Real Sociedad vid den tiden, och Ronaldo hade också ett mål under de inledande 88 sekunderna. . Lewandowskis mål hjälpte också Barcelona att få slut på pinsamheten att inte göra mål i följd i officiella matcher: räknar de två sista matcherna för förra säsongen, 0-0 Getafe och 0-2 Villarreal, och säsongens första match. 0-0 Vallecano Lightning, Barcelona har inte gjort mål på tre officiella matcher i rad.

Lewandowski, som bar fotbollströjor FC Barcelona, intervjuades efter matchen. Lewandowski sa: "Jag är stolt över den här segern och mina mål, och jag kommer att tillägna dem till min avlidne far." Det är värt att nämna att Lewandowski, som firade sin 34-årsdag i det här spelet, låste upp en ny prestation med ett mål i den första minuten av matchen. Det vill säga, mellan den 1:a minuten och den 90:e minuten av en fotbollsmatch gjorde Lewandowski ett officiellt matchmål var 1:e minut. Tidigare har bara tre spelare gjort detta mirakel, det är Ibrahimović, Ronaldo och Suárez.