Choď na obsah Choď na menu

Creëer een La Liga-record

Een wedstrijd in de derde ronde van La Liga begon en Barcelona daagde Villarreal uit. Als gevolg hiervan won Barcelona, maar het proces was zeer verrassend.

De spelers van Barcelona die nieuwe voetbalshirt droegen, kwamen in deze wedstrijd zeer snel de staat binnen. Na slechts 15 minuten van de wedstrijd stonden ze al met twee doelpunten voor. Maar daarna werd de verdediging van Barcelona regelmatig opgeblazen, net als vorig seizoen in de Europese competitie. Aan het einde van de rust speelden beide ploegen tot een 2-2 gelijkspel. Gelukkig werd de eindstand vastgesteld op 4-3 en won Barcelona nipt.

Na de wedstrijd werd het 16-jarige genie Yamal met de nummer 27 FC Barcelona voetbalshirt door La Liga officieel uitgeroepen tot beste speler van de wedstrijd. Tegelijkertijd werd hij ook de jongste speler die in de 21e eeuw assists gaf in La Liga. De huidige waarde van Dezhuan bedraagt maar liefst 25 miljoen euro. Als hij deze prestatie kan voortzetten, zal zijn waarde in de toekomst blijven stijgen.