Choď na obsah Choď na menu

Chelsea 0-1 Arsenal

Een 63e minuut teen-poke op de doellijn van de Braziliaanse verdediger Gabriel bezorgde Arsenal zondag een 1-0 overwinning op Chelsea op Stamford Bridge en tilde hen terug naar de top van de Premier League. Gabriel, op de loer op de verre paal, kreeg aan het einde van een bocht van Bukayo Saka die langs een rij Chelsea-verdedigers vloog.

Chelsea goedkope voetbalshirts zoemde rond hun bezoekers met een gretige pers die de koplopers voor lange tijd dwarszat. Arsenal bood flitsen van vloeiendheid en baande zich een weg door de eerste golf van druk, maar faalde keer op keer om een ​​nauwkeurige laatste bal te leveren.

Onverschrokken nam de dreiging van de Gunners echter toe in de tweede helft voordat ze uiteindelijk op voorsprong kwamen via Gabriel, die ongemarkeerd naar huis tikte van Bukayo Saka's inswingende worp.

Jezus, in goedkope voetbalshirts, die nu misschien negen is zonder een doelpunt, maar hij heeft hier weer een uitstekende show neergezet. Hij creëerde een prachtige kans voor Odegaard na een doolhof in het midden van het veld. De schipper checkte op zijn linkervoet, maar schoot over toen Martinelli misschien beter geplaatst was.

Onze beste zet van de helft resulteerde in een kans voor Jesus. Hij kon echter niet ver genoeg uitrekken om zijn hoofd op het einde van een Martinelli-kruis te krijgen. Hij droeg een goedkope voetbalshirts en had de buitenspelval geslagen om de ruimte te vinden, maar misschien controleerde hij zijn run op het cruciale moment.

Heeft in negen wedstrijden niet gescoord, maar zijn werktempo is enorm en is zo'n teamspeler. Klasse is permanent en de doelpunten zullen opnieuw komen, zelfs als hij op de brug had moeten scoren. Hoe dan ook, stel je voor wat een bedreiging de Gunners zullen zijn als Jezus weer begint te scoren

Zo opende Arsenal voetbalshirts de score van de wedstrijd in de 63e minuut, toen een voorzet van Saka uit een hoekschop op de achterpaal viel, waar Gabriel klaar stond en de bal van dichtbij in het net belandde. Ödegaard kon de voorsprong vergroten, in een snelle tegenaanval in plaats van te passen op een vrije Martinelli, besloot hij zichzelf af te maken en schoot net over de lat.