Choď na obsah Choď na menu

Manchester City er tre poeng foran Premier League.

Manchester City trakk på skuldrene fra skuffelsen over deres Champions League-semifinale-exit i Real Madrid for å feie til side Newcastle United og åpne en trepoengs ledelse på toppen av Premier League.

The Blues overlevde en skrekk i 12. minutt da Allan Saint-Maximins innlegg i midten fant Chris Wood og Joelinton fri ved den andre stolpen, men Woods tamme heading fra fem meter ble enkelt reddet av Ederson.

City fotball drakter angrep deretter kontinuerlig til de brøt dødpunktet med en heading på nært hold fra Raheem Sterling etter 20 minutter, før Aymeric Laporte buntet hjem en løs ball for å doble fordelen før pause.

Rodrigo iført Manchester City fotballdrakter sørget for 3-0 timen før sene mål fra Phil Foden og Sterling fullførte ruta. City hadde også gode innsatser fra et Sterling-innlegg som slo like over, mens Cancelo skjøt en like utenfor og Dubravka klarte å redde Oleksandr Zinchenkos dyppeinnsats.

Sky Blues- fotball drakter hadde ti skudd i første omgang og satte fem av dem på mål. I sterk kontrast kunne Newcastle United bare mønstre to forsøk og ble satt tilbake i det meste av de første 45 minuttene.

Phil Foden i fotball drakter la til en sen fjerdeplass etter å ha kommet inn i andre omgang fra benken etter å ha slått hjem etter Oleksandr Zinchenkos angrep. Og det siste ordet gikk til Sterling, som låste seg på Grealishs pasning for å få fem på pause.

Det resultatet tok Manchester Citys målforskjell over Liverpools med fire, noe som betyr at Pep Guardiolas lag kan være i stand til å vinne tittelen selv om de taper en av de resterende tre kampene.