Choď na obsah Choď na menu

Akcie v obci

Zhrnutie tohtoročnej Belskej púte

Belská púť začala v piatok vo večerných hodinách a to kinom ,,pod holým nebom“  kde sa premietal animovaný film. Na námestí na Jamách sa stretli najmä deti s rodičmi a priatelia. Atmosféra bola príjemná, dopomohlo k tomu aj počasie. Na občerstvenie bola pripravená čapovaná kofola či pivko, pre najmenších pochutiny.

Okolo 22. hodiny sa v areáli futbalového ihriska odohrala diskotéka. O zábavu sa postarali šikovní DJ-i. Diskotéka trvala do skorých ranných hodín a bolo veselo.

V sobotu v doobedňajších hodinách bol pripravený program ako pre deti tak i pre dospelých. Počasie nám žiaľ neprialo a tak sme boli nútení beh detí a futbal zrušiť. Zrušený program sa budeme snažiť v čo najbližšom čase znova zorganizovať, občanov a súťažiacich budeme informovať.                                                                                                                              Vo večerných hodinách sa v areáli futbalového ihriska a na vyšnom konci konali Ľudové veselice, kde sa opäť stretli priatelia a známi a v obci to opäť žilo zábavou.

Nedeľa sa už tradične niesla v duchu slávnosti a sviatosti. V našom rímsko-katolíckom kostole, ktorý je zasvätený patrónke svätej Márii Magdaléne, sa konala slávnostná svätá omša. Pozvanie na svätú omšu prijal  Mons.Prof.ThDr. Marián Šuráb, nitriansky kanoník. Bolo nám cťou privítať ako aj jeho tak aj pána dekana hodonínskeho dekanátu. V záver svätej omše Mons. Marián Šuráb požehnal novú sochu Božieho milosrdenstva a taktiež nový farský erb, farskú zástavu, vlajku, heraldickú listinu a farskú pečať.

Popoludní sa v obci predstavil folklórny konský vozový sprievod, ktorý postupne prešiel po rôznych častiach obce a zastavil na námestí na Jamách, kde občanom pri tradičnom starostovskom poľovníckom guláši spríjemnili folklóristi slnečné popoludnie.

Medzičasom sa v areáli futbalového ihriska odohral exhibičný futbalový zápas vyslúžilcov z Belej a starých pánov zo Zborova. Naši futbalisti predviedli, že im futbal stále chutí a v tomto výbornom hodovom zápase zvíťazili 6:2.

Amfiteáter futbalového ihriska Belá pripravil kultúrne podujatie návštevníkom a celé folklórne vystúpenie v podaní všetkých účinkujúcich si vyslúžilo srdečný potlesk.

Neskôr, pred začatím futbalového zápasu A mužstva medzi ŠK Belá a MFK Dolným Kubín, sa zahájilo slávnostne a oficiálne otvorenie novej tribúny. Na tribúne sme privítali vzácneho hosťa p. Juraja Jánošíka, predsedu Bratislavského futbalového zväzu, ktorý pomohol prestrihnúť slávnostnú stuhu.

Zápas medzi Belou a Dolným Kubínom skončil v prospech našich hráčov. Po skvelom výkone vyhral ŠK Belá 3:1 MFK Dolný Kubín.

Na Belskú púť prijala pozvanie aj delegácia zo Starej Pazovy, ktorú sme srdečne privítali a pohostili. Naši srbskí priatelia z družobnej obce sa zúčastnili programu a prešli si naše krásne okolie.

Súčasťou púte bol aj stánkový hodový predaj, kolotoče, počas soboty a nedele sa podával na ihrisku, na námestí, na Kamencoch a v Kubíkovej hodový starostovský guláš s čapovaným pivom a čapovanou kofolou.

Všetkým zúčastneným a všetkým, ktorí sa podieľali pri organizácii srdečne ďakujeme a prajeme príjemný zvyšok leta.

Predpokladaný zoznam podujatí na rok 2019

Dátum podujatia

Názov podujatia

Miesto konania podujatia

2/3/2019

Fašiangy

Kultúrny dom + sprievod po obci + fašiangová zábava

12/5/2019

Deň matiek

Kultúrny dom

1/6/2019

Deň detí

škola a kemp

22/6/2019

Pálenie Jánskych ohňov

vyšný koniec a Vyšné Kamence

29/6/2019

Diskotéka – Uvítanie leta

ihrisko

júl – august 2019

Kultúrne leto, víkendové zábavy a koncerty pod holým nebom

ihrisko

26 až 28/7/2019

BELSKÁ PÚŤ

celá obec a jej časti

17/8 alebo 24/8/2019

Belská guláška

ihrisko

27/10/2019

Úcta k starším

Kultúrny dom

6/12/2019

Mikuláš

Obecný úrad a obec

8/12/2019

Vianočné trhy

námestie Jamy

26/12/2019

Štefánska zábava

Kultúrny dom

31/12/2019

Silvester

námestie Jamy

 

+ udalosti v autokempingu

 

17/10 až 19/10/2019

Výstava NoS a ČS

Klubová výstava - Camping Belá

7/6 až 9/6/2019

Festina 24 hodin MTB 

Camping Belá

16/5 až 19/5/2019

Národný zraz karavanov

Camping Belá

24/5 až 25/5/2019

Dogtrekking - Jánošíkovským chodníkom

Camping Belá