Choď na obsah Choď na menu

Zavadzanie totality, nove zákony ...

25. 5. 2021

 

zdroj - https://zemavek.sk/vladna-priprava-na-jesenne-spustenie-dalsich-totalitnych-opatreni/?fbclid=IwAR0LQEaIuNam8ojG_HRKV6bq2AMT0FPcRTMWRxQ3t4nIT8MW4Hi0-kXEK0I

Vládna príprava na jesenné spustenie ďalších totalitných opatrení

V pozadí uvoľnených opatrení sa súčasná koalícia aj s prezidentským palácom pripravuje na upevnenie novonastupujúcej diktatúry. Najlepším dôkazom, že je naplánované spustenie ďalšej vlny koronavírusovej pandémie, bolo schválenie Zákona o hospodárskej mobilizácii v krízových situáciách mimo času vojny a vojnového stavu.

Politici sa stali veštcami a už v máji so stopercentnou istotou vedia, že na jeseň príde pandémia. Mierne uvoľnené opatrení, samozrejme pod dôkladným dozorom vakcinačného teroru, za odmenu dovolí zahraničné dovolenky poslušným vakcinovaným občanom. Aby si v závere leta začala vláda sypať popol na hlavu a mohla dramaticky vyhlásiť nové, tvrdšie opatrenia. Paradoxne, opomenie zmieniť fakt, že v praxi by vakcíny, ktoré prinášajú slobodu, nemali prinášať zo zahraničia nové prípady ochorení. Ak je prechod cez hranice podmienený vakcínami, či testami, logicky by mala byť vylúčená akákoľvek nákaza.

Na jeseň už vyhlásenie núdzového stavu nebude potrebné. Začne sa uplatňovať Zákon o hospodárskej mobilizácii. Aj keď zákon nemusí byť aplikovaný ihneď, je potrebné myslieť na to, že je platný.

Zákon de facto berie občanom všetky občianske práva a dovoľuje v rámci paragrafov nútené práce, podriaďuje občanov vojenským zložkám, stanovuje prídelový systém potravín.

Občanom ukladá povinnosť odovzdať štátu, ak to štát uzná za vhodné, svoju nehnuteľnosť a všetok svoj majetok. Dáva štátu právomoc ľubovoľne nakladať s bankovými účtami občanov. Obce dostávajú právomoci zaviesť evidenciu, aké hospodárske zvieratá chováte a čo pestujete, aby vám to mohol štát podľa svojich potrieb skonfiškovať.

To je len pár paragrafov, vyňatých z legalizácie odňatia občianskych a vlastníckych práv. Vláda s dátumom účinnosti od 22. 6. 2021 zlegitimizovala   občanov. Spoločnosť, v ktorej bude platiť: nebudete vlastniť nič a budete šťastní.

Nebudeme vlastniť ani vlastné životy. Mocenské elity použili jedno z tisícov povodne neškodných ochorení na spustenie celosvetovej paniky a odobranie ľudských práv a slobôd.

V čase jeho uplatňovania, bude akýkoľvek odpor zmarený. Na odpútanie pozornosti občanov od schvaľovania zákona vláda uvoľnila pandemické opatrenia. Zo strany médií prebehla len stručná, nič nehovoriaca informácia, diskrétne zamlčiavajúca podstatu zákona. Občania v eufórii z otvorených obchodov a krčiem, ako odtrhnutí z reťaze, oslavujú “koniec pandémie“, odignorovali prípravu radikálneho právneho ukončenia ich práv. Keď pasca sklapne, bude už neskoro. ....

                         *********************************************

 

zdroj: https://www.zakonypreludi.sk/zz/2011-179

Práva a povinnosti fyzickej osoby

 

§ 21

 

V období krízovej situácie má fyzická osoba právo na dodávku životne dôležitých tovarov v sortimente a množstve potrebnom na prežitie. Toto právo si uplatňuje voči obci, kde má adresu trvalého pobytu.

 

§ 22

 

(1) V období krízovej situácie je fyzická osoba povinná

 

a) dodržiavať regulačné opatrenia spotreby elektriny a plynu,36) spotreby tepla,36a) spotreby vody36b) a spotreby ropy a ropných výrobkov,37)

 

b) podriadiť sa organizácii zdravotníckeho zabezpečenia a sociálneho zabezpečenia,

 

c) podriadiť sa pracovnej povinnosti na základe príkazu okresného úradu,

 

d) podriadiť sa vecnému plneniu na základe príkazu okresného úradu,

 

e) podriadiť sa redukovanému výchovno-vzdelávaciemu procesu,

 

f) dodržiavať mimoriadne regulačné opatrenia,

 

g) poskytnúť na základe vyžiadania obce súpis hospodárskych zvierat a inventarizáciu rastlinných komodít, ktorých vlastníkom je fyzická osoba; lehotu na predloženie vyžiadaných informácií určí obec v žiadosti.

 

(2) Fyzická osoba je povinná plniť povinnosti podľa odseku 1, ak súvisia s opatreniami hospodárskej mobilizácie podľa § 5 písm. c), e), g), k), m), r), t) alebo písm. u).

 

(3) Ustanovením odseku 1 písm. d) nie je dotknuté právo fyzickej osoby na náhradu škody. Náhradu škody uplatní pri subjekte hospodárskej mobilizácie, v prospech ktorého bolo vecné plnenie.16)

 

(4) Fyzická osoba, ktorej bola uložená pracovná povinnosť, je povinná

 

a) zotrvať v pracovnom pomere alebo obdobnom pracovnoprávnom vzťahu, ak jej zamestnávateľ plní opatrenia hospodárskej mobilizácie a fyzická osoba je vopred určená na plnenie úloh hospodárskej mobilizácie,

 

b) vykonávať iný ako dohodnutý druh práce alebo na inom mieste, ak jej zamestnávateľ plní opatrenia hospodárskej mobilizácie a fyzická osoba nie je vopred určená na plnenie úloh hospodárskej mobilizácie,

 

c) plniť pracovnú povinnosť na mieste a v rozsahu uloženom v príkaze, ak jej zamestnávateľ neplní opatrenia hospodárskej mobilizácie a fyzická osoba nie je vopred určená na plnenie úloh hospodárskej mobilizácie.

 

(5) Pracovnú povinnosť v období krízovej situácie nemožno uložiť

 

a) zamestnancovi so zmenenou pracovnou schopnosťou a občanovi s ťažkým zdravotným postihnutím,

 

b) fyzickej osobe mladšej ako 18 rokov veku a staršej, ako je stanovený dôchodkový vek,39)

 

c) tehotnej žene, matke do konca deviateho mesiaca po pôrode, dojčiacej žene a žene do konca tretieho mesiaca po pôrode, ak sa dieťa narodilo mŕtve, zomrelo alebo žena sa oň nestará,

 

d) fyzickej osobe, ktorá sa trvalo stará o dieťa mladšie ako 15 rokov veku,

 

e) fyzickej osobe, ktorá sa trvalo stará o dieťa staršie ako 15 rokov veku, ktoré má dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav alebo je dlhodobo ťažko zdravotne postihnuté a vyžaduje mimoriadnu starostlivosť,

 

f) fyzickej osobe, ktorá sa celodenne a riadne stará o fyzickú osobu, ktorá je prevažne alebo úplne bezvládna alebo je staršia ako 70 rokov veku a nemôže zabezpečiť starostlivosť o túto osobu jej umiestnením do zariadenia sociálnych služieb, alebo fyzickej osobe, ktorá opatruje fyzickú osobu s ťažkým zdravotným postihnutím odkázanú na opatrovanie,40)

 

g) fyzickej osobe vykonávajúcej profesionálnu službu alebo mimoriadnu službu a fyzickej osobe, ktorá dobrovoľne prevzala brannú povinnosť,41)

 

h) fyzickej osobe oslobodenej od výkonu mimoriadnej služby podľa osobitného predpisu,42)

 

i) fyzickej osobe požívajúcej exteritorialitu podľa medzinárodného práva a osobe patriacej k cudzím diplomatickým misiám, k cudzím konzulárnym úradom, k orgánom cudzích štátov alebo k medzinárodným orgánom, ak tieto úrady alebo orgány pôsobia na území Slovenskej republiky so súhlasom príslušných orgánov a nejde o občanov Slovenskej republiky,

 

j) ostatným cudzincom v rozsahu, ktorý vyplýva z medzinárodných zmlúv alebo medzinárodného práva.

 

(6) Pracovnú povinnosť v čase vojny a vojnového stavu nemožno uložiť fyzickej osobe vykonávajúcej alternatívnu službu.43)

 

(7) Okresný úrad písomným príkazom pracovnú povinnosť zruší, ak fyzická osoba vykonáva pracovnú povinnosť a okresný úrad v sídle kraja ju povolala na výkon mimoriadnej služby alebo alternatívnej služby.

 

(8) Fyzická osoba môže prevziať pracovnú povinnosť dobrovoľne s výnimkou fyzickej osoby podľa odseku 5 písm. a) a c) a fyzickej osoby mladšej ako 18 rokov veku.

 

(9) Dôvod oslobodenia od pracovnej povinnosti z dôvodu telesnej alebo duševnej nespôsobilosti44) je potrebné preukázať úradným potvrdením lekára alebo rozhodnutím príslušného štátneho orgánu.

 

(10) Povinnosť podriadiť sa vecnému plneniu podľa odseku 1 písm. d) sa nevzťahuje na fyzickú osobu, u ktorej by sa poskytnutím vecného prostriedku ohrozila jej výživa alebo výživa jej rodiny; pri ukladaní vecného plnenia sa prihliada aj na neohrozenie chodu jej hospodárskeho zariadenia.

 

(11) Fyzickej osobe, ktorej boli nariadené pracovná povinnosť alebo vecné plnenie podľa osobitného predpisu,38) nemožno uložiť tieto povinnosti podľa tohto zákona.

 

(12) Fyzická osoba je v období krízovej situácie povinná poskytnúť na základe žiadosti okresného úradu alebo obce informácie, ktoré súvisia s vecným plnením alebo pracovnou povinnosťou v rozsahu podľa § 7 ods. 10 a § 20 ods. 4.

 

 

 

zdroj- http://www.infokuryr.cz/n/2021/05/23/babisova-vlada-posunula-v-patek-do-snemovny-novelu-zakona-o-ochrane-verejneho-zdravi-doslova-jako-okopirovanou-z-dilny-klause-schwaba-a-z-propagacnich-vystoupeni-billa-gatese/?fbclid=IwAR0WIdQywKOlY8LESYLdg49rK0POL0h9tQKE5CwA-JL7bB5iEejGOgEBD44

Babišova vláda posunula v pátek do sněmovny novelu zákona o ochraně veřejného zdraví doslova jako okopírovanou z dílny Klause Schwaba a z propagačních vystoupení Billa Gatese!

Babišova vláda posunula v pátek do sněmovny novelu zákona o ochraně veřejného zdraví doslova jako okopírovanou z dílny Klause Schwaba a z propagačních vystoupení Billa Gatese! Pokud novela projde, stane se z České republiky koncentrák! Státní orgány budou moci nařídit, že vstupy lidí do všech provozoven a prostor všech typů a druhů, dokonce i soukromých prostor, budou umožněny jen lidem s vakcínou, s testem nebo s potvrzením o prodělání nemoci! Kdo to nebude kontrolovat, bude mu hrozit likvidační pokuta! Novela zákona neočkované lidi vrhne do trvalé náruče online obchodů, kamenné obchody postupně zkrachují a vyklidí prostor digitální ekonomice!

Česká republika se pomalu blíží k podzimním volbám a vláda Andreje Babiše a Jana Hamáčka se snaží na poslední chvíli splnit úkoly, které na Českou republiku a její vládu naložili globalisté. Zatímco většina médií se věnuje nastávajícím dovoleným a cestováním po Evropě, tak česká vláda v pátek hladce schválila a posunula [1] do poslanecké sněmovny k projednání návrh novely [2] zákona zákona č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví, kterým se mění tento zákon, a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 94/2021 Sb., o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19 a o změně některých souvisejících zákonů. ...    Novela zákona chce začít omezovat v ČR i setkávání rodin na oslavách narozenin pod rouškou trvalého virového ohrožení...    Bez statusu OTN už nikdy nevstoupíte do kamenného obchodu...   Režim bude moci nařídit vyžadování kontroly OTN statusu při vstupu do jakéhokoliv veřejného nebo soukromého prostoru a stát o tom povede elektronický záznam o čase a datu kontroly...