Choď na obsah Choď na menu

Prvá výprava v roku 2020

Prvá výprava v tomto roku a tak isto aj prvý blog. 

Neviem ako to tu chodí budem sa snažiť písať aspoň 2 blogy každý týždeň. 

Budeme písať o novinkách, zákonoch, výpravách mojich a aj mojich kamarátov. 

Tak ale poďme k tomu blogu. 

Mojej rozhodnutie ísť k vode do Parnice na jazera padlo na 2. Apríla. Počasie moc neprialo vonku bolo - 5 stupňov a bal som sa ako to budem pri vode vyzerať, či nebude zamrznuté jazero, či ryby pôjdu v takej ľadovej vode, čo už treba skúsiť. Ráno som vyšiel z bytu a ako prvé som musel o škrabkať auto od mrazu, potom som prišiel do garáže pripravil som si rybárske vybavenie, uvažoval som či si zobrať aj bivak alebo bude stačiť len brolly od Giants fishing, rozhodol som sa pre brolly. Véd na približne 12 hodín bude stačiť aby ma chranilo pred mrazivý vetrom. Vyrazil som k vode, mam to približne 10km k vode, prišiel som na poľnú cestu k jazerám a bol som nedočkavý čo má bude čakať. Prišiel som zaparkoval a našiel som si miesto. Kým som prišiel k svojmu miestu musel som sa prebijat cez novo vyrastene vŕby. Podarilo sa mi ponosiť všetky veci na moje obľúbené miesto, ako prvé som rozložil brolly, dosť fúkal vietor tak vyber bol veľmi vhodný, brolly vás ochráni pred vetrom ideálne, rýchle rozlozitelne, potom som vytiahol rybárske povolenie, zapísal som si príchod k vode, vrátil som ho do tašky, a s radosťou začal pripravovať veci. Trvalo mi to asi hodinu, po zime všetko nanovo pripraviť, doma nebolo kedy, tak prvé šli hrazdy od Prologic a na ne signalizatory od delphinu. Našiel som si vhodné miesto zavrtal som ich do zeme, vytiahol som prúty od Foxu presnejšie warriory 12ft 2.25lb, som s nimi veľmi spokojný, pripravil so si bojlies, chytať som začal najskôr na pikantnú švestku od mikbaits, môj obľúbený výrobca bojlies, prebral som bojliesku a pripravil som si nädvazec, chytal som s bojlies pod hacikom približne 3cm, bojlies som dal pod háčik zachytil som ho zarážkou, nädvazec som pripol na karabinku na hlavný vlasec, namiesto olova používam kameňe,guličku som pekne pohrkal v nádobke s práškom od mikbaits pikantná švestka, a šiel som na druhý prút. Postup bol ten istý ale bojlies som použil pampelišku. Zobral som prúty a hľadám som perfektne miesto na vodné kde nahodím, našiel som pekne vyvaleny strom ktorý zásahoval do vody,tak bojlies letel približne meter od stromu. Udicu som položil na hrazdy nastavil som si pipače, založil swinger, a išiel som na druhý prút. Tak isto našiel som krásne miesto 2 brezy sa sklanali nad vodou, hneď som vedel kde nahodím, druhý bojlies letel rovno pod tie brezy. Prúty som mal nahodené, swinger sa hojdali na silonoch, a čakal som. Počas čakania som si  pripravoval okolie, upratala som vaky z prútov pod brolly. Rozložil som stoličku a čakal.

Čakal som asi hodinu, medzi tým som si uvaril kávu, pripravil som si špekačky, rozložil ohnik. Po hodine prvý záber, zasek ale ryba to pustila,nevadi čaká ma ešte 11 hodín pri vode. Prešli asi 4 hodiny žiadna zmena, ani hlások od signalizatorov. Zobral som si kobru, a nahazal na miesta kde som mal nahodené asi 20 guliciek bojlies. Do par minút ďalší záber tento raz na pampelišku,ale kým som pribehol k prutom bolo po všetkom, ladova voda má svoju daň. Čakal som, prehadzoval, ale nič, nevadí budú aj iné výpravy keď bude voda teplejšía, ryby budú po chuti.

Tak po 11 hodínach som začal baliť veci a lúčit sa s vodou a prírodou, pekne som poďakoval vode za krásne strávený deň, a hneď som sa pripomenul že o týždeň ma môže čakať znova. Znova skúsim svoje oblubene miesto, ale zmením bojlies a skúsim aj zakrmenie partiklom.

Veci som ponosil do auta, naštartoval a smer domov, všetko som povykladal a hneď k notebooku stiahnuť fotky z fotoaparata. 

Toto bola moja prvá krátka výprava na ryby, a aj môj prvý blog, tak nečakajte zázraky z písania, ešte som to nerobil. Nabudúce to bude lepšie.

Lovu zdar priatelia. img_20200403_062013_821.jpg

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.