Choď na obsah Choď na menu

Historicky okamih na Slovensku

Dnes sa  katolicki aktivisti

proti LGTB do ulic neodvazlli.

Istanbulský dohovor bol prijatý v Istanbule v roku 2011. Slovensko patrilo medzi prvé krajiny, ktorého zástupcovia ho vtedy podpísali a malo ho pôvodne ratifikovať ešte v roku 2013.Poslanci Národnej rady SR v novembri r.2020 schválili uznesenie namierené proti tomuto dohovoru.Kratko pred hlasovanim v slovenskom parlamente sa konalo modlitebne stretnutie v Bratislave proti prijatiu Istanbulskeho dohovoru. Iniciatorom bol knaz Marian Kuffa, ktory sa vsak stretnutia nezucastnil pre nesuhlas svojho biskupa.Modlitebne stretnutie v Poprade za pritomnosti vizionarky Mirjany z Medjugorja a slovenskej apostolky Terezie Gaziovej posobiacej v Medjugori s platformou Svetlo Mariino pre apostolat aj na Slovensku, bolo organizovane s podobnym zamerom.  Vizionarka Mirjana vsak nepovedala ani slovo proti prijatiu Istanbulskeho dohovoru. 5.3.2020  BRATISLAVA : Prezidentka Zuzana Čaputová informovala Radu Európy, že Slovenská republika sa nestane zmluvnou stranou Istanbulského dohovoru.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Na Slovensku sa aktivistami katolickej cirkvi vysvetlovalo velke nebezpecenstvo prijatia Istanbulskeho dohovoru tym, ze je to 

nastroj na to, aby sa na Slovensko nicili slovenske rodiny a prijali homosexualne zvazky a transrodova transformacia:

Zakladom rozhodnutia akcie Poroti Istanbulu a akcie Slovenskeho dohovoru za rodinu

 proti prijatiu Istanbulskeho dohovoru bola pravna analyza  vypracovana JUDr.Harabinom.

 

O ČOM JE ISTANBULSKÝ DOHOVOR? - YouTube

 

PROTI ISTANBULU

Ak by sa zasadnutie ministrov konalo nie v Istanbule, ale napr. vo Viedni alebo v Bratislave bol by sa dohovor volal Viedensky  dohovor alebo Bratislavsky dohovor a

akcie knaza Mariana Kuffu, ktory nasiel  dalsich  knazov, mocnych  podporovatelov PROTI... aj v seminarnom kostole v Kosiciach,  by mali nazov

PROTI VIEDNI

alebo

PROTI BRATISLAVE.

 

Mozno by sa volali tieto  knazske akcie na Slovensku 

 PROTI NEW YORKU,

PROTI LONDYNU,

PROTI PARIZU

a keby sa dohoda podpisala vo Vatikane, 

tak by sa akcie knazov volali

PROTI VATIKANU.

 

Aktivity pod nazvom Proti Istanbulu trvali viac rokov  a pocetne videoklipy s kaznami o.Kuffu na Youtube a medialne aktivity Slovenskeho dohovoru za rodinu, ktory pokracuje v kampani Proti Istanbulu,  posobia nadalej na mysle slovenskych katolikov.   ODMIETANIM DOHOVORU na ochranu tyranych zien sa bojuje proti homosexualnym zvazkom a proti transrodovej aktivite.

 

 

Zdroj: https://www.noviny.sk/slovensko/515646-prezidentka-caputova-neratifikuje-istanbulsky-dohovor

ANKARA - Turecko vo štvrtok oficiálne odstúpilo od tzv. Istanbulského dohovoru. Rozhodnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana odsúdili západné krajiny i ľudskoprávne organizácie. Informovala o tom agentúra AFP.

1.7.2021  https://www.topky.sk/cl/11/2142923/Turecko-oficialne-odstupilo-od-Istanbulskeho-dohovoru

"... politici, ktorí dnes Istanbulský dohovor nechcú, boli ešte pred pár rokmi pri jeho podpise: "Za vlády KDH sa podpisoval Istanbulský dohovor, nevzniesli vtedy ani jednu námietku. Smer dlhodobo podporoval Istanbulský dohovor, teraz sa to zmenilo, no text dohovoru sa nezmenil,"

---------------------------------------------------------------------------------------------

SUKROMNE POSOLSTVA z neba - zdroj pre verejnost utajeny

Katechizmus: 67: V priebehu storoci sa vystkytli tzv. sukromne zjavenia. Niektore z nich uznala aj cirkevna autorita. Nepatria do tzv.POKLADU VIERY / vid Katechizmus RKC/.

 Svatost papez Pavol VI. dekretom zo dna 14.10.1996 dovoluje sirenie sukromnych posolstiev, aj ked nemaju IMPRIMATUR cirkevnej autority. 

Biblia:Pt 4,10-11 Podla toho, kto aky dar dostal, sluzme si navzajom...

 tzv.Sensum fidelium - zmysel veriacich rozlisuje a prijima alebo neprijima , co je vyzvou ...

 

https://nebeske.estranky.sk/clanky/budem-spokojny....3.10.2021.html

https://nebeske.estranky.sk/clanky/nepotrebujem-vas--slovaci--september-2021-.html

www.nebeske.estranky.sk - Buducnost naroda /september 2020/

www.nebeske.estranky.sk - Istanbulsky dohovor /januar 2020/

 

Hlas niekoho zo Slovenska, ktory svoje presvedcenie zverejnil:  Zastavte zlo proti istanbulu, (dennikn.sk)?

Diskusiu o istanbulskom dohovore je tu teraz viest zbytocné, poviem len to, ze za ten cas, co túto tému ako tak sledujem, som si uz zvykol, ze argumenty bojovníkov proti zlu z Istanbulu, sú na báze nepochopenia a slepého presvedcenia a jednoducho mi neostáva nic, len akceptovat, ze pre niektorých ludí, bude vzdy pohodlnejsie miesto vecnej diskusie dvoch strán, vytvárat akúsi vlastnú mytológiu a sírit strach

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

Urazky voci Bohu sa mnozia. 

P.Pio mal sa zjavit istej dusi nedavno, takto koluje videozaznam na internete, vysvetlujuc, preco Boh dopustil pandemiu.

Odpoved z neba vraj bola: Pre velke urazky Boha vo svete.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neexistujú žiadne dôkazy o tom, že si niekto vymyslel dohodu proti týranu žien, aby zaviedol nové zákony pre homosexualov alebo transgenderov. Zákony, ktoré umožňujú v európskych krajinách uzatvárať homosexualne manželstvá alebo adoptovať deti sa prijímali sa prijímali inou cestou a nie prostredníctvom donucovacích metód cez Dohodu, ktorá bola prijatí v Istanbule. Šíriť také tvrdenia je nezmysel a lož. Aktivisti Proti Istanbul však zámerne šírili STRACH NENAVIST. STRACH je vždy vstupnou bránou pre čokoľvek, čo nie je Božou vôľou. Aktivisti akcie Proti Istanbulu sú však očividne presvedčení, že konali MÚDRO.

Aj  svätý Jozef by konal " múdro" a prepustil by svoju snúbenicu Máriu a bol by presvedčený, že koná múdro, ak by sa mu vo sne nezjavil anjel. Boh prichádza na pomoc v ľudskej slabosti, ale keď ho človek neprijíma, nemôže uskutočniť svoje plány. Plány milosrdnej lásky. Ako by sa aj mohol dať presvedčiť, že môže si ponechať ženu, ktorá čaká dieťa vo svojom lone a žena mu nepovie, čo to znamená. Panna Mária však sv.Jozefu nič nevysvetľovala, nepresvečovala ho, dôverovala Bohu. Všetko odovzdala Bohu a   Boh sa postaral.

https://dennikn.sk/blog/1631832/istanbulsky-dohovor-v-com-sme-sa-zmylili/

 

Europsky sud pre ludske prava obranil pani OPUZ z Turecka

po dlhych rokoch trapenia a mucenia zo strany svojho muza.

 

 

http://eslp.justice.cz/justice/judikatura_eslp.nsf/0/40365714B8873BA8C12580050056BE0D/$file/M.%20G.%20p

Opuz proti Turecku - Diskriminácia (diskriminacia.sk)

v3t_rod

Diskriminácia z dôvodu pohlavia/rodu, v spojení s porušením práva na život a zákazu neľudského alebo ponižujúceho zaobchádzania

 

V rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva (ESĽP) z roku 2002 v prípade Opuz proti Turecku [1] súd rozhodoval o porušení práva na život, o porušení zákazu diskriminácie na základe pohlavia a práva na zákaz mučenia, trestania či podrobovania človeka neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu.

Sťažovateľka pani Opuz žila v manželstve, v ktorom ju a jej matku neustále fyzicky a psychicky napádal jej manžel a jeho otec. Manžel s otcom sťažovateľku a jej matku fyzicky napádali, vydierali a zastrašovali. Manžel dokonca na sťažovateľku a jej matku zaútočil nožom či autom. Následkom toho boli obe ženy opakovane hospitalizované so zraneniami ohrozujúcimi život. Sťažovateľka podala aj niekoľkokrát žiadosť o rozvod, ale pre vyhrážky a násilie ju vždy vzala späť. Taktiež niekoľkokrát podala trestné oznámenie na manžela a jeho otca a žiadala ochranu svojej osoby a matky. Manžela sťažovateľky a jeho otca polícia niekoľkokrát vypočula a vzala do väzby, no napokon ich vždy prepustila pre údajný nedostatok dôkazov. Nepomohli ani lekárske správy o ošetrovaní a hospitalizácii oboch žien, ani ich výpovede.

Keď sa sťažovateľka pokúsila od manžela odsťahovať, jeho agresia vyvrcholila tým, že zastrelil matku sťažovateľky. Po tomto ohavnom čine bol odsúdený na doživotie, ktoré mu však bolo znížené na 15 rokov, 10 mesiacov a peňažnú pokutu, a napokon bol prepustený. Sťažovateľka podala voči tomuto rozhodnutiu odvolanie, o ktorom ešte stále prebieha konanie na odvolacom súde. Sťažovateľka takisto žiadala petíciou ochranu svojej osoby. Až riaditeľ úseku medzinárodných vzťahov Ministerstva spravodlivosti Tureckej republiky pomohol sťažovateľke podať sťažnosť na Európsky súd pre ľudské práva. Až na základe rozhodnutia ESĽP turecké orgány prijali opatrenie, na základe ktorého má manžel sťažovateľky zákaz priblížiť sa k nej a k jej bydlisku. O týchto opatreniach a nutnosti ochrany sťažovateľky je takisto informovaná aj turecká polícia.

ESĽP konštatoval porušenie článku 2 (právo na život), článku 3 (zákaz mučenia) a článku 14 (zákaz diskriminácie) Dohovoru o ochrane základných ľudských práv a základných osôb. Vo vzťahu k článku 2 Dohovoru turecké úrady a súdy nedokázali zabezpečiť právo na život matky sťažovateľky, vzhľadom na to, že „právo každého na život má byť chránené“ a „nikto nesmie byť zbavený života úmyselne“. K porušeniu došlo, pretože napriek opakovaným hospitalizáciám sťažovateľky a matky v dôsledku fyzického a psychického násilia a napriek trestným oznámeniam a výpovediam na polícii nezabezpečili žiadne úrady, polícia ani súdy ochranu života matky sťažovateľky.

Súd taktiež uviedol, že ak je osoba ohrozená kriminálnym konaním iného človeka, štát je povinný prijať preventívne opatrenie za účelom ochrany tejto osoby. V tomto prípade však napriek tomu, že sťažovateľka a jej matka boli neustále vystavované násiliu, zraneniam a hrozbám smrti, štátne orgány boli k jej situácií ľahostajné. V dôsledku toho im bola spôsobovaná bolesť a strach v rozpore s článkom 3 Dohovoru, ktorý stanovuje, že „nikto nesmie byť mučený alebo podrobovaný neľudskému alebo ponižujúcemu zaobchádzaniu alebo trestu“. Štát jednoznačne zlyhal a neposkytol ochranu sťažovateľke a jej matke proti tomu, aby neboli neustále vystavované neľudskému a ponižujúcemu zaobchádzaniu.

Navyše podľa ESĽP je sťažovateľku potrebné zaradiť do skupiny zraniteľných jednotlivcov oprávnených na ochranu štátom, pretože bolo na nej v minulosti páchané násilie, v súčasnosti má strach z ďalšieho násilia a najmä spadá do sociálne slabej skupiny žien na juhovýchode Turecka, kde je veľmi zlá sociálna situácia.

K porušeniu článku 14 Dohovoru došlo tým, že sťažovateľka a jej matka boli diskriminované na základe ich pohlavia. Diskrimináciou sa rozumie upieranie práv druhému na základe akéhokoľvek dôvodu, a teda aj na základe pohlavia. V tomto prípade diskriminácia spočívala v nedostatočnej ochrane žien práve z dôvodu ich pohlavia a podhodnocovania ich spoločenského postavenia. Navyše násilie páchané na ženách vrátane domáceho násilia je jednou z foriem diskriminácie žien. Argumentácia Európskeho súdu pre ľudské práva sa opiera aj o fakt, že trestné oznámenia, sťažnosti, žiadosti sťažovateľky a jej matky neboli skúmané dostatočne a vážne. Z vyššie uvedeného preto vyplýva, že diskriminácia môže prameniť aj už len z celkovej životnej situácie žien a z rozdielu v zaobchádzaní so ženami a mužmi v spoločnosti a spoločnosťou ako takou, a taktiež v prípadoch, keď štát nie je schopný tento stav zvrátiť.
 
Spracovala: Markéta Golhová

 

--------------------------------

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

-https://id-id.facebook.com/slovenskydohovorzarodinu/videos/pros%C3%ADme-o-zdie%C4%BEanie-1012020-akcia-zastavme-zlo-z-istanbulu-mal%C3%BD-

Na Facebooku so svojimi tureckymi priatelmi, zverejnuju akteri Slovenskeho dohovoru za rodinu svoje starsie i aktualne videoklipy modlitbovych akcii . Je odstupenie Turecka od Istanbulskeho dohovoru dokazom Bozej vole a uspechu akcie slovenskych katolikov? 

Istanbulský dohovor - Minúta po minúte, rýchle správy Denníka N (mnt.sk) (dennikn.sk)

Slovensky dohovor si pomaha s marianskymi zjaveniami po celom svete. Aj v Medjugori ma svojich stupencov, ale odstupenie Bosny a Hercegoviny od Istanbulskeho dohovoru nemozu dosiahnut. Medjugorski vizionari akcie Slovenskeho dohovoru nenasleduju, aj keby sa chcel vyvolat tento dojem. Nebojovali za odstúpenie od Istanbulského dohovoru,ktorý Bsna a Hercegovina i Chorvátsko a Slovinsko prijali a ratifikovali ho.

V Medjugori  Kralovna pokoja, ak si dovolime verit v pravost zjaveni, hovori o respektovani SLOBODY CLOVEKA, ktory je DAROM od Boha. Ak respektujeme  Bozi dar  slobody pre kazdeho cloveka na zemi, mali by sme respektovat aj slobodu rozhodovania sa podla VLASTNEHO svedomia a podporovat taketo rozhodovanie. Lebo hriechom je kazdy skutok, kazde slovo, kazdy umysel, ktory by chcel svojho blizneho okradnut o tuto slobodu a pouzil rozne prostriedky, aby blizneho zmanipuloval. Takyto hriech je hriechom jednotlivca ale aj hriechom celej spolocnosti. A potom ked postihne svet nejake zlo, tak tvrdime, ze je to pre hriechy tych druhych a ten " vyvoleny zvysok" je "svaty."  Aj v podmienkach vakcinacie spolocnosti proti Covidu 19 sa zrazu demonstruje a tvrdi, ze ani cirkevne autority nemozu nikoho nutit konat cloveka proti jeho presvedceniu, proti svedomiu.

 

Chceme sa divat na Jezisa,ale mixujeme zlo s dobrom, protestantsku vieru s katolickou, vieru v eucharistiu s vierou, ktora v eucharistickeho Jezisa neveri, vieru, ze posmrtny zivot existuje a vieru, ze neexistuje, vieru, ze existuje ocistec a vieru, ze neexistuje, vieru, ze vsetci ludia budu spaseni a vieru, ze Judas je v pekle, vieru, ze z pekla duse mozeme vykupovat a vieru, ze su zatratenci zatrateni navzdy, vieru, ze Jezabel a Moloch je silny demon, ktory ma svoju moc aj na Slovensku a vieru, ze v katolickej cirkvi na Slovensku posobi LEN a LEN Duch svaty a vsetko ostatne je od zleho.