Choď na obsah Choď na menu

4. etapa: Z Dobrej vody k Mohyle na Bradle

22. 1. 2020

Či už budeme začínať dnešnú etapu na Dobrej Vode, alebo sme strávili noc na Dobrovodskom hrade a začíname stadiaľ, na začiatok nás čaká stúpanie až ku smerovníku Skálie. Odtiaľ budeme viac ako 7 km prechádzať takmer rovinou, no v úžasnom hustom lese, kde budeme mať priestor si každý v sám sebe pred koncom pochodu vyhodnotiť čo sa mu páčilo, prípadne nepáčilo, či bol tento pochod tým, čo ich napĺňalo na putovaní, prípadne si môžu pospomínať na zážitky, ktoré doteraz na pochode zažili. V tejto časti lesa je to skutočne rozprávkové. 

 

V úvahách a možno v rozhovoroch prídeme ku križovatke, z ktorej nás čaká klesanie do obce Brezová pod Bradlom. Pri vchádzaní do obce už máme možnosť prvýkrát v diaľke zazrieť cieľ nášho pochudu, samotnú Mohylu. Na námestí, ktorým chodník prechádza sa môžeme občerstviť, zobrať si na cestu do ruky zmrzlinu a pustiť sa do posledného stúpania, ktoré nás na ceste stretlo.

 

V porovnaní s inými stúpaniami v predchádzajúcich dňoch, si tento výstup už iba užívame a v pohode prídeme na jeho vrchol, kde stojí už dlhé roky Mohyla, ktorá predstavuje miesto posledného odpočinku nášho významného rodáka. Ak máme chuť, môžeme sa zapojiť do oficiálnej spomienkovej slávnosti, prípadne sa občerstviť, a po posledných spoločných fotografiách sa rozlúčime s parťákmi, s ktorými sme štyri dni strávili na tomto pochode. 

 

Záverečné klesanie späť do obce už je skutočne poslednou bodkou. Späť do Bratislavy, prípadne do iných miest sa vieme dostať autobusovými spojmi priamo z obce. Ak má niekto chuť, nemusí od Mohyly klesať späť do Brezovej pod Bradlom, ale môže pokračovať po červenej značke ešte asi 12 km a dostať sa až do mesta Myjava a stadiaľ využiť na cestovanie buď vlakovú, alebo opäť autobusovú dopravu.

 

Verím, že predstavenie všetkých štyroch etáp pochodu Vám pomôže sa rozhodnúť a pridať sa na tohtoročný prechod hrebeňa Malých Karpát v termíne od 30. apríla do 3. mája. Všetci ste srdečne pozvaní.

 

Na tomto odkaze nájdete celú trasu tretej etapy.

 

Mapový podklad je zo stránky www.hiking.sk

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.