Choď na obsah Choď na menu
 


Ak máte dieťa, týka sa to aj vás. Nová štúdia odhalila, že hoci žijeme v digitálnej ére a deti trávia dlhé hodiny za obrazovkami počítačov, tabletov a smartfónov, radi sa hrajú s hračkami svojich rodičov. Prieskum sa zameral na dve tisícky rodičov.

Deti sú deťmi

 

Ako informuje portál GoodNewsNetwork, takmer polovica opýtaných uviedla, že hračky, s ktorými sa hrali vo svojich detských rokoch, sú stále v predaji. Z toho 84 percent uviedlo, že plánujú ich zakúpenie aj pre svoje vlastné ratolesti. Hračky a hranie sa predstavujú pre deti vynikajúcu rozvíjaciu techniku.

Rodičia si potrpia na kvalite

 

V súčasnosti sa na trhu pohybuje veľké množstvo hračiek, z ktorých je, žiaľ, ale aj veľké množstvo často vytvorené z nekvalitného materiálu a, jednoducho povedané, nevydrží nič, alebo iba skutočne málo. Preto sa rodičia pri vyberaní tých správnych hračiek pre svoje deti zameriavajú skôr na kvalitu, za ktorú si, samozrejme, musia priplatiť.Traja z piatich rodičov vyberajú hračky, ktorých schopnosti sú edukačné, a rovnaké množstvo opýtaných rodičov hlasovalo aj za možnosť, že ich dieťa rozosmeje. S možnosťou farebnej bohatosti súhlasilo 59 percent ľudí a 56 percent vyžadovalo, aby boli hračky interaktívne.

 

Spoločenské hry

 

Obľúbené hračky pre celú rodinu. Zdá sa, že spoločenské hry sa preukázali byť nadčasovými. Nezáleží na tom, či ste sa narodili v 80., 90., alebo „nultých“ rokoch, určite si spomínate na to, ako ste sa s rodičmi hrali Človeče, nehnevaj sa, Monopoly alebo Dostihy a stávky.

Zdroj: dobrenoviny.sk