Choď na obsah Choď na menu
 


Oficiálna internetová stránka Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny, ponúka občanom do oficiálnej žiadosti zadať v kolónke rodinný stav aj možnosť registrované partnerstvo, napriek tomu, že takýto pojem v slovenskej legislatíve nemá žiadnu oporu. Či ide o ďalší z provokatívnych krokov pro-LGBTI komunity alebo chybu zatiaľ ministerstvo neuviedlo.

Registrované partnerstvo sa podľa oficiálnych vyhlásení súčasná vláda nechystá schváliť. V praxi sa však úrady zrejme pripravujú na prípadné zavedenie registrovaných partnerstiev do praxe. Štátny portál v časti elektronických žiadostí o prídavky na dieťa ponúka aj možnosť vybrať si “registrované partnerstvo”.

“A to napriek tomu, že na Slovensku nie je legálne. Pokladám to za ďalší tichý krok “salámovej” metódy ako presadiť registrované partnerstvá (a následne veľmi rýchlo aj manželstvá homosexuálov a adopcie detí homosexuálnymi pármi) napriek nesúhlasu väčšiny obyvateľstva,” upozornil dnes na sociálnej sieti poslanec Národnej rady Richard Vašečka.

Vyhlásil, že ako poslanec NR SR sa voči tomu rázne ohradzuje a bude v tejto veci interpelovať ministra práce Jána Richtera (Smer-SD).

K situácii sa stále nevyjadrilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny.

Zdroj: Hlavné správy