Choď na obsah Choď na menu

Pevné a zdravé zuby

Zubná pasta

Čistite si zuby so zubnou pastou s obsahom fluoridu. Ten pomáha udržiavať a podporovať silu vašej zubnej skloviny. Potraviny a nápoje, ktoré konzumujeme, napádajú povrch zubov a vedú k strate minerálov a vrstvy smaltu.

Strata minerálov sa obnoví použitím fluoridu. Dokonca máte k dispozícii aj rôzne doplnky s obsahom fluoridu na prirodzené posilnenie skloviny, tie sa však dajú získať len na lekársky predpis.

Strava

Všetko, čo jete, vplýva na zdravie vašich zubov. Tým, že sa stravujete správne, môžete posilniť svoju zubnú sklovinu. Konzumujte preto výrobky, ktoré sú bohaté na vápnik, vitamín D a fosfor. Rovnako aj mliečne výrobky, ryby a zelená zelenina obsahujú bielkoviny, vitamíny a minerály, ktoré sú ďalším dobrým zdrojom fosforu.

Žuvačky

Žuvačky bez cukru podporujú silnú zubnú sklovinu, pretože stimulujú tok slín v ústach. Sliny hrajú dôležitú úlohu, pokiaľ ide o zdravie zubov. Tie odplavujú časti potravy a taktiež dodávajú zubom potrebné minerály. Zároveň dokáže žuvačka bojovať s kyslým prostredím vo vašich ústach, čím sa znižuje poškodenie vašej skloviny

pyramida_html_219c63de.jpg