Choď na obsah Choď na menu

filmy, ktoré ukazujú ťažký boj s rakovinou

Na vine sú hviezdy (The Fault in Our Stars)

Vtiahne vás do sveta dvoch tínedžerov - Hazel a Gusa, ktorí sa zoznámili a zamilovali sa do seba na stretnutiach podpornej skupiny pre boj s rakovinou. Postupne sa zbližujú a spoločne prekonávajú obavy zo svojho zdravotného stavu, napriek tomu si však dokážu užiť všetko, čo im život ponúka.

BLU-RAY Film - Na vine sú hviezdy

Nezabudnuteľná cesta (A Walk to Remember)

Nezabudnuteľná cesta (podľa predlohy slávneho Nicholasa Sparksa) začína ako klasický tínedžerský romantický film: V škole obľúbený Landon sa nejakým zázrakom zaľúbi do looserky Jamie, ale jej konzervatívny otec je proti.Landon to však nevzdá a rozhodne sa o priazeň Jamie aj jej otca zabojovať. Netuší však, že bude musieť bojovať aj s niečím omnoho väčším a silnejším - rakovinou.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Nezabudnuteľná cesta (A Walk to Remember)

Pre moju sestru (My Sister's Keeper)

 Príbeh dievčatka, ktoré sa súdi o svoju nezávislosť s vlastnými rodičmi. Jej matka a otec ju totiž počali ako vhodného darcu pre ich staršiu dcéru chorú na rakovinu.Dievčatko sa ale začne domáhať práva rozhodovať o svojom vlastnom tele. A to bude mať vplyv na život celej rodiny.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Pre moju sestru (My Sister's Keeper)

Môj život bezo mňa (My Life Without Me)

Film režisérky Isabel Coixet je o príbehu 23-ročnej Ann, milujúcej manželky a matky dvoch dcér, ktorá sa jedného dňa dozvie krutú pravdu - je nevyliečiteľne chorá a ostáva jej len pár týždňov života. Ako s nimi naloží? Povie o chorobe svojej rodine, alebo to zamlčí a bude sa snažiť užiť si čas, ktorý jej ostáva?

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Môj život bezo mňa (My Life Without Me)

Klopanie na nebeskú bránu (Knockin' on Heaven's Door)

Inak sa na zákernú chorobu pozrel aj režisér Thomas Jahn, ktorý sa inšpiroval tvorbou Quentina Tarantina. Hlavnými postavami sú dvaja muži umierajúci na rakovinu, ktorí sa spoznajú v nemocnici a po fľaške tequily sa rozhodnú, že si posledné mesiace života "osladia" výletom k moru. Film je mixom žánrov (má prvky komédie, tragédie, drámy, krimi aj thrilleru) a nechýbajú v ňom ani odkazy na iné diela.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Klopanie na nebeskú bránu (Knockin' on Heaven's Door)