Choď na obsah Choď na menu

Star Wars Celebration

24. 4. 2019

Cez víkend sa v americkom Chicagu konalo už dvadsiate stretnutie Star Wars Celebration a spoločnosť Disney na ňom odhalila niekoľko dlho očakavaných noviniek.

FILMY A SERIÁLY

Prvou a najviac očakávanou boli rozhodne informácie o deviatej časti Hviezdnych Vojen. Spolu s ich názvom, ktorý znie Star Wars Episode IX: Rise of Skywalkerbol hneď zverejnený aj prvý teaser. Plánovaná premiéra je na Vianoce tohto roku.

 

Ďalšou novinkou sú aj informácie o pripravovanom hranom seriáli The Mandalorian, ktorý sa odohráva po epizóde VI. V ňom sa nám ukážu Pedro Pascal (a.k.a Oberyn Martell), Karl Weathers (a.k.a Apollo Creed) a Gina Carano (a.k.a. Angel Dust). Premiéra prvej časti je plánovaná na 12. novembra 2019 a návštevníci panelovej diskusie s tvorcami mohli vidieť aj prvý teaser.

Zatiaľ je k dispozícii iba záznam z panelovej diskusie ale je jasné, že seriál bude stáť za to.

 

O tom, že producenti Lucasfilmu majú v pláne sa vrátiť k vysoko hodnotenej animovanej sérii Clone Wars sa špekulovalo už celkom dlho. Až tento víkend sa však prianie mnohhých stalo skutočnosťou a tvcorcovia odhalili trailer k siedmej sezóne:

https://www.youtube.com/watch?v=B8tKum3cpnw

 

VIDEOHRY

Na paneli bol okrem nových filmov seriálov spolu s ďalšími informáciami prezentovaný aj trailer k očakávanej hre Star Wars Jedi: Fallen Order. Štúdio Respawn Entertainment a Electronic Arts nás prenesú do obdobia krátko po epizóde III - Pomsta Sithov. Pôjde len o ripoff SW: The Force Unleashed, alebo o niečo úplne nové, na čom si fanúšikobia SW pochutnajú?

https://www.youtube.com/watch?v=0GLbwkfhYZk

 

Priaznivci virtuálnej reality si na svoje prídu v pripravovanej hre Vader Immortal: A Star Wars VR Series—Episode I.

https://www.youtube.com/watch?v=jc3ej0tc3a8