Choď na obsah Choď na menu

Múzeá a výstavy

20190809_152122.pngMúzeá a výstavy pre deti vyberajte podľa toho čo ich najviac zaujíma alebo čomu sa venujú. Vo výbere prihliadajte aj na ich vek. Ak potrebujete poradiť konkrétne, neváhajte mi položiť svoje otázky.

Jedno z najvyhľadávanejších je múzeum voskových figurín Grévin, kde sa deti najviac fotografujú so svojimi obľúbenými postavičkami z rozprávok a filmov, s historickými osobnosťami alebo ich športovými hrdinami, hercami, spevákmi.

Za vedou a poznaním sa vyberte do Parc de la Vilette, kde nájdete niekoľko tematických a interaktívnych múzeí, rôzne dočasné výstavy a rozľahlý areál na športové aktivity. Dobrodružstvo v kanáli Ourcq v podobe plavby na lodi je vhodné pre všetky vekové kategórie. Raritou je cesta do útrob skutočnej ponorky.

Jardin des Plantes alebo Záhrada rastlín je polyfunkčné teritórium, kde sa deti náučnou a zábavnou formou dozvedia všeličo o prírode. Alpská a japonská záhrada spolu s náučným botanickým chodníkom s rôznymi bylinkami poslúži ako škola v prírode. Zverinec radi navštevujú deti aj dospelí. Múzeum evolúcie, paleontologické múzeum, múzeum vzácnych minerálov a kameňov, to sú len niektoré pozvánky. Tropickú záhradu nájdete v obrovských skleníkoch.

Okrem permanentných výstav sa často v Paríži objavujú putovné výstavy z celého sveta. V minulosti k najviac obľúbeným patrila výstava s tematikou Harryho Pottera.

Múzeá zamerané na špeciálne témy Vám rada poradím na mieste.

 

Príspevky

Múzeum umenia a remesiel

 
Celý príspevok
| Rubrika: Múzeá a výstavy | Fotografie: Múzeum umenia a remesiel | 0 Komentáre: