Choď na obsah Choď na menu
 


31. 5. 2018

Zakopane

Mapa

Vysoké Tatry, turistami obľúbená destinácia nielen v lete, ale aj v zime. Dovolenka v Tatrách je populárnou náhradou zahraničných ciest a vyhľadávajú ju aj zahraniční turisti. No Vysoké Tatry majú dve strany. Na tej odvrátenej leží mestečko Zakopané. Oplatí sa Vám do neho ísť a aké je v porovnaní so slovenskými Tatrami?


Zakopané, mestečko s necelými 30 tisíc obyvateľmi sa nachádza len necelých 70 km od Popradu. Pripravte sa však, že oproti našej časti Tatier tu bude podstatne viac ľudí. V metečku vládne čulý ruch cez týždeň aj cez víkend.

Nákupný bulvár

Centom mesta je ulica Krupówki, ktorá je známa mnohými obchodmi najrôznejších značiek.Nájdete tu luxusné butiky, ale aj známe značky z našich nákupných stredísk. K tomu nespočetné množstvo suvenírov, reštaurácií, stánkov s občerstvením. Ide o najväčšiu turistickú atrakciu. Po ulici sa bezcieľne môžete túlať celé hodiny a nič vám nebude chýbať. K tomu do ruky točená zmrzlina za skvelú cenu, ktorá schladí počas horúcich dní. Len pre porovnanie, veľká, skutočne veľká porcia zmrzliny, tu stojí 6 zl, teda asi 1,50 eur. Za tretinovú porciu takejto zmrzliny zaplatíte v Poprade 1 euro.

Niečo pre maškrtníkov

Poľsko je známe svojimi syrmi a v Zakopanom si ich môžete kúpiť v stánkoch na každom kroku. Jedným zo symbolov Zakopaného je ovečka a ochutnať tradičné syry je jednoducho povinnosť. Nájdete tu drahé reštaurácie, no najesť sa v Zakopanom dá aj „za pár šupov“. Hlavné jedlo v čínskej reštaurácii nájdete aj za 18 zl, asi 4,50 eur. Kompletné menu aj s polievkou a druhým chodom priamo v centre ulice Krupówki dostanete za 15 zl, asi 3,60 eur, takže ceny porovnateľné s najlacnejšími slovenskými reštauráciami.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.