Choď na obsah Choď na menu
 


18. turistický zraz seniorov okresu Revúca

11. 7. 2018

dscf5483.jpg

Osemnásty OTZS revúckeho okresu sa uskutočnil 3. júla 2018 v Jelšave s garanciou Regionálneho združenia miest a obcí Stredný Gemer a s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja. Organizátormi tentoraz boli popri Okresnej organizácii JDS v Revúcej hlavne základné organizácia JDS v Jelšave a mesto Jelšava..
Turistické zrazy seniorov Revúckeho okresu sa už tradične konajú prvý júlový týždeň vždy v inej lokalite okresu. Seniori tak majú možnosť oboznámiť sa s historickými pamiatkami a krásnou prírodou Gemera. Takmer 260 seniorov – účastníkov tohtoročného zrazu zaplnilo nádvorie kaštiela v Jelšave, kde sa konalo jeho otvorenie. Podpredsedníčka OO JDS p. Homoliaková privítala vzácnych hostí – poslanca BBSK Milana Kolesára, prednostu okresného úradu Petra Balogha, predsedníčku regionálneho združenia Stredný gemer Evu Cireňovú , prítomných primátorov a starostov miest a obcí okresu, zástupcov sponzorov, spoločenských organizácií a hlavne všetkých seniorov – účastníkov turistického zrazu. Tých následne pozdravili a všetci prítomní hostia, vyzdvihli ich aktivitu a súdržnosť pri plnení seniorského 
motta: „Žiadny liek nenahradí pohyb, ale pohyb nahradí každý liek.“ Zaželali im pekné zážitky a pohodu na turistických trasách a prisľúbili podporu aj ďalších seniorských aktivít.
Záverom tejto časti vystúpila predsedníčka ZO JDS Jelšava p. Miklová, ktorá privítala všetkých prítomných a oboznámila s ďalším programom zrazu, s turistickými trasami a ich náročnosťou. Všetkým popriala správnu voľbu trasy, pekný deň a príjemné spomienky naň. Organizačné pokyny k jednotlivým trasám uviedol Jozef Krušina. Prvá trasa smerovala od kaštieľa na starý Jelšavský hrad a následne  k mestskému domu kultúry. Druhá trasa viedla od kaštieľa k záhradkám a následne k mestskému domu kultúry. Tretia trasa viedla po Jelšave a to múzeum, katolícky kostol, evanjelický kostol a mestský dom kultúry.
Po absolvovaní turistickej trasy každý senior obdržal účastnícky list a odobral sa na chutný obed a občerstvenie pri posedení v mestskom dome kultúry.. Pri zákuskoch, ktoré napiekli členky ZO JDS z Jelšavy ale aj z ďalších ZO JDS v okrese, pri vínku a kávičke .
Dá sa povedať, že cieľ turistického zrazu sme naplnili a všetci prítomní sa už teraz tešia na budúce športové aktivity. Ďakujeme primátorovi mesta Jelšava a všetkým, ktorí svojou pomocou umožňujú seniorom takéto a podobné stretnutia s priateľmi. 

Pozrite si video prezentáciu z tejto akcie !