Párty guláš
Párty guláš
Príprava: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
POTREBUJEME:
5 zemiakov, 1 cibuľu, 20 g droždia, 1 kocku mäsového bujónu, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, 4 strúčiky cesnaku, rascu, majorán, soľ, olej, petržlenovú vňať
POSTUP:
1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu ošúpeme a najemno pokrájame.
2. V hrnci rozohrejeme trochu oleja, na ktorom speníme cibuľu. Pridáme rozdrobené droždie, necháme speniť, posypeme paprikou a zalejeme asi 300 ml vody. Privedieme do varu. Do hrnca potom vložíme v troche vody rozpustenú bujónovú kocku, zemiaky a rascu.
3. Polievku povaríme prikrytú približne 10 minút. Potom ju dochutíme soľou, korením, roztlačeným cesnakom, majoránom a nasekanou petržlenovou vňaťou