Choď na obsah Choď na menu

5. 11. 2018: Rozhľadňa Špicák nad Strečnom

 

Rozhľadňa Špicák nad Strečnom je pomerne mladá spomedzi  ostatných rozhľadní. Otvorená bola v marci 2018. Prístup k nej je z parkoviska pod hradom Strečno. Po žltej značke - ktorá je súčasťou nového náučného chodníka, sa k rozhľadni rýchle zadýchame. Chodník svojou dĺžkou približne dva kilometre prekonáva výškový rozdiel 225 metrov medzi parkoviskom a rozhľadňou a prístup je preto relatívne náročný. Cesta trvá približne trištvrte hodinu. No a potom ju zbadáte...

Z rozhľadne je panoramatický výhľad na Žilinskú kotlinu, hrebeň Malej Fatry, časť Kysuckej vrchoviny a Strážovské vrchy. Raritou je výhľad na štyri okolité hrady - Strečno, Starý hrad, Budatín a Lietavský hrad. Taktiež je krásne vidieť neďalekú Žilinu, Tepličku nad Váhom, automobilku KIA, vodné dielo Žilina, rieku Váh a Domašínsky meander, Strečniansku tiesňavu s dvoma železničnými tunelmi.

Kto bol: StanoK

 

spicak--1-.jpg

 

spicak--5-.jpg

prístup k rozhľadni je po relatívne strmom chodníku na ktorom sa určite zadýchate

 

spicak--7-.jpg

 

spicak--11-.jpg

pohľad na Žilinu, vodné dielo Žilina, priemyselné parky KIA, DONGHEE

 

spicak--12-.jpg

hrad Strečno ako na dlani

 

spicak--12a-.jpg

 

spicak--13-.jpg

 

spicak--15-.jpg

hrad Strečno pod mojimi nohami... :-)

 

spicak--18-.jpg

 

spicak--21-.jpg

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Peter - komentár

6. 11. 2018 9:14

Pekný výhľad. K tomu krásna jeseň, vydarený výlet. Len som nepochopil, jeden človek ide na výlet a je to akcia turistického klubu ? To tam máte koľko členov, keď sa nemá kto pridať ?

StanoK - Re: komentár

6. 11. 2018 14:14

Členov TK je 13. Sme malý klub. Na túry chodíme podľa možností - pracovných, rodinných a iných. Niekedy ideme štyria, niekedy dvaja, niekedy len niekto sám. Viď sekciu - KDE SME BOLI. Stále sa to však počíta, že aj ten niekto - ktorý ide sám - robí niečo pre svoj maličký klub. Ja často chodím na túry sám, ale podelím sa so zážitkami a s ostatnými členmi, ktorí nemohli ísť so mnou.