Choď na obsah Choď na menu

SLOVENSKO

4. 4. 2017

SLOVENSKO

SLOVENSKO, NAŠA MALÁ KRAJINA V SRDCI EURÓPY. SLOVENSKO PONÚKA NÁDHERNÉ KULTÚRNE AJ PRÍRODNÉ PAMIATKY. TURISTOV LÁKAJÚ POHORIA, JASKYNE, VIAC AKO 300 HRADOV, ZACHOVALÉ STARÉ MESTÁ, DREVENÉ KOSTOLY, NÁRODNÉ PARKY A SKANZENY. AKO SA HOVORÍ, VŠADE DOBRE, DOMA NAJLEPŠIE.

 5 TIPOV NA LYŽOVAČKU NA SLOVENSKU

Štrbské Plesolyžovačka - štrbské pleso

Dlhoročne jedna z najpopulárnejších lyžiarskych lokalít na Slovensku. K dispozícii máte trate rôznych obtiažností, na svoje si prídu začiatočníci, aj pokročilí. Nezabudlo sa ani na snowboardistov, ktorí sa môžu vyblázniť vo vlastnom areáli. Vyskúšať si môžete taktiež snow paragliding, večerné lyžovačky, snežné bicykle a neopakovateľným zážitkom je bungee jumping zo skokanského mostíka.

 

Jasná

lyžovačka - jasná

Mekka pre zimných dovolenkárov. Desiatky kilometrov tratí (lyžiarskych aj bežeckých), lyžiarska škola, podmienky pre skialpinizmus a snowboarding, paragliding a kopa ďalších možností. K dispozícii máte aj kvantum kultúrnych akcii, ktoré každoročne pritiahnú davy záujemcov. To všetko v krásnom prostredí, v ktorom si navyše môžete vychutnať aj wellness pobyty.

 

Malinô Brdo

lyžovačka - malinô brdo

 

Za krásnym ľubozvučným názvom sa skrýva ďalšie obľúbené stredisko. Ponúka podmienky pre lyžiarov všetkých kategórii, od úplných laikov, až po ostrieľaných milovníkov adrenalínu (chodia tu trénovať aj športoví lyžiari). Ak vás omrzia svahy, môžete si vyskúšať lezenie na ľadovej stene, prípadne si odbehnúť do termálneho kúpaliska Bešeňová, ktoré je otvorené po celý rok.

 

Vrátna

lyžovačka - vrátna

Vrátna dolina patrí medzi najkrajšie na našom území. Na svoje si prídu všetky kategórie lyžiarov (a snowboardistov), k dispozícii je aj škola, v ktorej ochotní tréneri naučia lyžovať aj najmladšie ročníky. Stojí za to vychutnať si aj večernú lyžovačku, prípadne kultúrny program napríklad v podobe pretekov psích záprahov.

 

Veľká Rača - Oščadnica

lyžovačka - Veľká rača oščadnica

Ďalšia veľmi populárna lokalita na zimnú dovolenku. Nájdete tu trate všetkých obtiažností, zjazdovky pre snowboardy, inštruktorské školy a vôbec všetko pre milovníkov bieleho športu. Bonusom je množstvo reštauračných a ubytovacích zariadení, kultúrnych akcii a vysoký kvalitatívny štandard, ktorého sa vám tu dostane.

 

NAJKRAJŠIE MIESTA VÝCHODNÉHO SLOVENSKA

Vysoké Tatry

vychodne slovensko - Vysoke Tatry

 

Slovenský raj

vychodne slovensko - Slovensky raj