Choď na obsah Choď na menu

My neoslavujeme Jozefa Tisa!

 

Kde: Cintorín Kozia brána, Šulekova ul., Bratislava

Kedy: nedeľa 12.3.2017 o 15:00 hod.

Facebook udalosť

Neoľudáci sa pri Tisovom hrobe stretávajú tradične pri príležitosti vzniku s nacistami kolaborujúceho Slovenského štátu. Obdobné akcie robili aj neonacisti a rôzne iné extrémistické živly pri hroboch rodičov Adolfa Hitlera, alebo Rudolfa Hessa v Nemecku.

Ale my, slušní občania demokratickej krajiny, uvedomujúc si svoju zodpovednosť postaviť sa aktívne proti horlivým a nekritickým obdivovateľom Jozefa Tisa, chceme vytvoriť protiváhu. Stretnime sa 12. marca na Cintoríne pri Kozej bráne a uctime si pamiatku osobností, ktoré si to oveľa viac zaslúžia ako Jozef Tiso. Tento predseda autonómnej vlády a prezident akceptoval zavlečenie niekoľko desiatok tisíc príslušníkov židovskej minority našej spoločnej vlasti do nacistických koncentračných táborov, potláčal demokratické princípy v pomníchovskej Česko-slovenskej republike a zastršoval autokratizáciu a totalitarizáciu systému i spoločnosti.

Povedzme tomu všetkému nie! Uctime si pamiatku bojovníkov proti tomuto všetkému! Napríklad aj gen. Rudolfa Viesta, hlavného veliteľa SNP, pochovaného „in memoriam“ na Cintoríne pri Kozej bráne.

Máme osobností, ktoré stoja za lepšiu spomienku! Okrem Rudolfa Viesta tu odpočíva množstvo šikovných advokátov, učiteľov, lekárov a farárov, ktorí za svoj život spravili pre našu budúcnosť oveľa viac ako Jozef Tiso.

Ideálny program na nedeľné poobedie spojený s aktivizmom a výchovno-vzdelávacím programom. 2. ročník pietnej spomienky, s historikom Lukášom Krajčírom, zastrešuje o. z. Ladon.