Choď na obsah Choď na menu
 


KELTSKÝ HOROSKOP

10. 1. 2018

GAŠTAN  15.5.-24.5. / 12.11.-21.11.

Gaštany milujú spoločnosť, spoločenský život. Veľakrát sú stredobodom pozornosti. Pre ich priateľskú povahu nemajú núdzu o krátkodobé vzťahy. Potrpia si na fyzickú krásu. Pred vážnejším vzťahom by sa mali dostatočne vybúriť, až potom dozrejú na vážny vzťah. Aj toto znamenie prekypuje fantáziou. Vhodná je pre nich práca v kolektíve. Sú zábavní a dobrí rečníci. Svoje deti sa snažia od útleho veku učiť samostatnosti a zodpovednosti. Pre rodinu je schopný urobiť aj nemožné. Gaštany majú zmysel pre spravodlivosť. Na život sa pozerajú z tej lepšej stránky, cez optimizmus. Ich nie príliš pozitívnou stránkou je, že nedokážu odpúšťať. Z každej krivdy alebo zrady sa dlho spamätávajú. Nedokážu tak rýchlo zabudnúť. Potom upadajú do depresie a melanchólie. Je to protiklad k ich optimistickej a živej povahe.

Charakteristika stromu Gaštan:

Sú vnímaví a húževnatí, pozorne počúvajú ľudí okolo seba. Vedia sa zastať každého, komu sa deje nespravodlivosť. Ich tvrdohlavosť vychádza z ich zásad. Ako dobrí spoločníci sú obľúbení, svoju voľnosť nahrádzajú pevným vzťahom.

 


JASEŇ  25.5.-3.6. / 22.11.-1.12.

Znamenie v období Jaseňa je ovplyvnené silnou predstavivosťou. Títo ľudia aktívnejšie žijú v predstavách ako v realite. Keď sa im podarí precitnúť, dokážu podávať vysoké výkony vo svojej práci. Skôr sa im darí produkovať kvalitnú prácu keď sú v časovej tiesni. Milujú dobrodružstvo a cestovanie. Je pre nich charakteristický bystrí úsudok. Dokážu sa rýchlo učiť. Arogantnosť používajú ako krycí manéver. Málokedy však dotiahnu rozrobenú prácu dokonca. Na to potrebujú iných ľudí, ktorí im s tým pomôžu. Ich slabosťou je netrpezlivosť. Najskôr konajú a až potom začnú premýšľať. Keď sa nudia začnú príliš premýšľať o živote a vidia ho pesimisticky. Potrebujú dostatočnú aktivitu aby predišli nude. Vo vzťahu potrebujú rovnocenného partnera.

Charakteristika stromu Jaseň:

Majú strategické myslenie, dokážu predvídať, pripraviť sa na rôzne alternatívy. Majú výborné organizačné schopnosti, ale aj dar improvizácie, keď sa niečo zmení na poslednú chvíľu. Pri dlhodobých cieľoch potrebujú mať okolo seba ľudí, o ktorých sa môžu oprieť.

 

HRAB  04.06.-13.6. / 2.12.-11.12.

Títo ľudia sú obdarení pokojnou povahou. Sú nekonfliktní. V práci sú pomalí ale za to vytrvalí a rozrobenú vec vždy dotiahnu dokonca. Hrab je opakom Jaseňa. Najskôr si premyslí možné spôsoby a dôsledky a až po zvážení najvhodnejšej cesty koná. Výsledkom väčšinou býva úspech. Vo firmách sú v popredí, používaní ako hnací motor pre ostatných. Majú prirodzenú autoritu. Vyžadujú si obdiv a pochvalu. Po neúspechu sa uzatvárajú do seba. Sú dôverčiví. V spoločnosti patria medzi obľúbencov. Radi riskujú a to sa im nie vždy vypláca. Kvôli ich dôverčivosti sa veľakrát dočkajú sklamania. Pred cudzími ľuďmi sú skôr uzavretí a chladní až kým im nezačnú dôverovať.

Charakteristika stromu Hrab:

Sú disciplinovaní, kladú dôraz na poriadok. Je im proti srsti porušovanie pravidiel. Nemajú radi nepredvídateľné situácie, nedokážu hneď reagovať. Chýba im spontánnosť, ale nahrádzajú to vernosťou. Priateľov si starostlivo vyberajú a sú im potom oddaní.

 

FIGOVNÍK  14.6.-23.6. / 12.12.-21.12.

Ľudia narodení v znamení Figovníka bývajú vymodlenými deťmi svojich rodičov. Prekypujú láskou, ktorú sa snažia rozdávať aj vo svojom okolí. Ich lásky bývajú plné vášne a veľakrát na celý život. Vo vzťahoch sú citliví a nežní. Potreby ich partnerov sú u nich na prvom mieste. Milujú všetko čo je späté s prírodou. Dokážu sa tešiť z maličkostí. Užívajú si život naplno. Majú veľkú predstavivosť ale naopak od predchádzajúcich znamení sa svoje sny snažia zrealizovať. Ich slabosťou je náladovosť. Sú však tolerantní a chápaví. V spoločnosti sú obľúbení vďaka ich zmyslu pre humor.

Charakteristika stromu Figovník:

Sú všestranní, ale občas trochu povrchní. Chcú všetko ochutnať, ale nedokážu pri tom dlho vydržať. Majú talent, ktorý však vedia premrhať. Nezáleží im až tak na kariére, hľadajú zážitky. Zmeny im neprekážajú, sú pre nich dobrodružstvom. Ich zmysel pre iróniu a humor im zabezpečujú obľubu v spoločnosti. Občas bývajú dosť ľahkomyseľní.

 


BUK   22.12.

Buk je veľmi zásadové znamenie. Má neoblomné názory a cit pre spravodlivosť. Na svoje okolie môže pôsobiť vypočítavo a bezcitne. Je to len maska pod ktorej povrchom sa nachádza citlivý a láskavý človek. Buk si pevne stráži svoje súkromie. Má prirodzenú autoritu. Jeho negatívom je prehnaná ctižiadostivosť a tvrdohlavosť. Vhodné sú pre neho vedúce postavenia. Keď ide za svojím cieľom, nehľadí na dôsledky. V partnerských vzťahoch sa snaží presadiť svoje názory a nápady. Títo ľudia sú rodenými manipulátormi. Na ovplyvnenie druhých používajú arogantnosť. Keď sa im podarí nájsť spriaznenú dušu odhalia svoju pravú tvár, citlivého a oddaného človeka. Buky bývajú prísnymi rodičmi preto sa nesmú čudovať, keď ich deti rýchlo vyletia z hniezda.

Charakteristika stromu Buk:

Sú to silné nátury, cieľavedomé, vedomé si svojej prevahy. Svoje ambície dokážu postupne naplniť, nepoznajú prekážky. Ich pracovitosť je enormná, často zabúdajú aj na svojich blízkych. Kto ich bližšie spozná, ten vie, že to nie je nadutosť. Treba s nimi mať trpezlivosť.

 


JABLOŇ  23.12.-1.1. / 25.6.-4.7.

Ľudia narodení v znamení Jablone majú vysoké ideály, ktoré sú nie vždy reálne. V spoločnosti sa stretávajú s nepochopením. Chcú mať tolerantných partnerov, ktorí by im dávali požadovanú voľnosť ale väčšinou si nájdu prísnych a nekompromisných. Na svet sa pozerajú cez ružové okuliare a preto sa stretávajú s tvrdým pristátím v realite. Majú citlivú dušu a slabosť pre umenie. Životom doslova presnívajú. Majú sklon k rôznym závislostiam preto by si mali pestovať pevnú vôľu. V rodičovstve pôsobia skôr ako bútľavé vŕby než ako vychovávatelia.

Charakteristika stromu Jabloň:

Sú to bohémske typy, ktoré si prispôsobujú realitu svojim predstavám. Sú priateľskí, nadovšetko milujú svojich blízkych. Radi snívajú a sny plnia aj iným. Sú spokojní, keď veci idú podľa ich predstáv. Problém je, že ich predstavy a skutočnosť sa často líšia.

                   



JEDĽA  2.1.-11.1 / 5.7.-14.7.

Ľudia narodení pod týmto znamením sú sociálne a emocionálne vyspelí. Na svoju ochranu používajú neprístupnosť a chlad. Keď však začnú človeku dôverovať sú otvorení, vrelí a priateľskí. Sú tiež cieľavedomí a hrdí. Majú dobrý pozorovací talent, ktorým sledujú svoje okolie. Vďaka dobre vyvinutej intuícií dokážu odhaliť pokrytectvo a klamstvo. Žiadne tajomstvo pred nimi neostane skryté. Sú veľmi empatickí voči druhým. Bývajú dobrými manipulátormi. Na dosiahnutie svojich cieľov používajú všetky možné prostriedky. Vhodné sú pre nich kreatívne zamestnania. Vedúce funkcie pre tieto znamenia nie sú vhodné, pretože tak, ako vo vzťahoch, aj v práci uprednostňujú voľnosť. V partnerských vzťahoch sú prelietaví. Milujú svoju slobodu. Môžu byť tvrdohlaví a náladoví.

Charakteristika stromu Jedľa:

Majú svoj vlastný názor a predstavu o živote, ktorú si len ťažko dajú vyhovoriť. Sú to zložité osobnosti, s mnohými zákutiami duše. Spriadajú plány, ktorým obetujú všetko, aj city. Svojou osobnosťou dokážu mnohých očariť, ale nie na prvý pokus.

 



BREST  12.1.-24.1./15.7.-25.7.

Znamenia ovplyvnené brestom prekypujú duševným pokojom a vnútornou harmóniou. Sú zodpovední a oddaní. Ich negatívom je, že sú príliš kritickí k sebe samým aj k svojmu okoliu. V láske patria medzi zvodcov. Sú obľúbení pre svoj optimizmus a zmysel pre humor. Dobrou náladou dokážu ovplyvniť svoje okolie. Vhodné sú pre nich vedúce postavenia. Snažia sa byť za každú cenu stredobodom pozornosti. Ak je im to odopreté stávajú sa arogantnými a nie príliš priateľskými. Na jednej strane môžu mať veľa priateľov, ktorí sa vzápätí môžu zmeniť na ich úhlavných nepriateľov. Ich život je ako jedna veľká hojdačka. Raz sú hore a raz zase dole.

Charakteristika stromu Brest:

Pohoda, poctivosť a úprimnosť sú ich najväčšou devízou. Dobre sa na nich pozerá a dobre sa počúvajú. Sú verní, ale vo vzťahu chcú dominovať a mať všetko pod kontrolou. Majú zmysel pre detail, niekedy až prehnaný.

 



CYPRUS  25.1.-3.2./26.7.-4.8.

Ľudia narodení v tomto období sú obdarení silným duchom a hrdosťou. Majú tiež vysoké ambície a ich ciele sa im väčšinou darí napĺňať. Milujú svoju slobodu preto sa vo vzťahoch nechcú príliš pútať. Radi cestujú. Sú impulzívni, rýchlo vybuchnú. V spoločnosti sú dobrými zabávačmi a preto sú aj obľúbení. Tak ako pri predchádzajúcom znamení aj pre Cyprus sú vhodné vedúce postavenia. Medzi ich negatíva patrí schopnosť manipulovania s druhými, a tiež snaha za každú cenu presadiť svoj názor. Sú obdarení citom pre krásu. S postupným pribúdaním rokov uprednostňujú skôr samotu pred aktívnym spoločenským životom. Sú vždy ochotní pomôcť priateľom v núdzi.

Charakteristika stromu Cyprus:

Milujú slobodu, jednoduchý život, skromnosť, vyhýbajú sa konfliktom. Nemajú potrebu predvádzať sa. Občas sa vzďaľujú od reality. Majú radi svojich blízkych, len im to zabúdajú hovoriť. Vynikajúco zvládajú stres.

 


TOPOĽ  4.2.-8.2./5.8.-13.8.

Ľudia narodení pod znamením Topľa sú ušľachtilí, vždy pripravení pomôcť, empatickí voči druhým. Rovnako ako ľudia znamenia Cyprus milujú svoju slobodu. Ľahko si dokážu vytvoriť rešpekt. Aj v partnerských vzťahoch potrebujú cítiť slobodu a nezávislosť preto ich ťažko dostanete pred oltár. Tak, ako sú dobrí poslucháči a ochotní vždy pomôcť, vo vzťahu za žiadnu cenu nechcú preberať zodpovednosť a pri akomkoľvek náznaku, že stratia svoju slobodu ujdú.

Charakteristika stromu Topoľ:

Charakterizuje ich hrdosť a nadhľad. Sú priamočiari, ale ich pohľad na svet je často pesimistický. Stále čakajú niečo zlé, ale s nádejou, že sa to nakoniec nesplní. Potrebujú mať pri sebe dobrých ľudí. Vedia im dať svoju lásku, vernosť i porozumenie. Čakajú to však aj od nich. Sú veľmi spätí s prírodou.

 



CÉDER  9.2.-18.2./14.8.-23.8.

Vplyvom Cédra sú ľudia narodení v týchto mesiacoch ušľachtilí, vždy ochotní pomôcť a často krát stredobodom pozornosti. Aj vďaka tejto pozornosti majú vysoké sebavedomie, čo nie je v ich prípade pozitívum. Vždy chcú byť najlepší, druhé miesto pre nich neexistuje. V práci iné než vedúce postavenia sú pre znamenia Cédra pod úroveň. Keď utŕžia porážku dlho sa z nej spamätávajú. Majú v sebe prvky despotizmu. Neustále potrebujú niekoho zachraňovať alebo pomáhať mu. Ľudia tohto znamenia túžia po voľnosti a dobrodružstve. Medzi ich slabé stránky patrí netrpezlivosť.

Charakteristika stromu Céder:

Ich energia je obrovská, ich tvorivosť tiež. Sú hrdí, občas panovační, nedajú sa lacno kúpiť. Postup na kariérnom rebríčku je pre nich dôležitý, ale lásku tiež kladú na popredné miesto. Hľadajte u nich originálne nápady a dobrodružstvo.

 


 

BOROVICA  19.2.-29.2./24.8.-2.9.

Ľudia narodení v týchto mesiacoch sú obdarení múdrosťou. Vedia si rýchlo získať istotu vo svete a finančné zabezpečenie. Dokážu pre seba zo všetkého vyťažiť maximum. Bijú sa v nich materiálne a duchovné hodnoty. Láska je pre nich základom k všetkému preto si starostlivo vyberajú svojich partnerov. Keď sa im to nedarí, rezignujú a radšej sa venujú svojím záľubám. Na svet sa nepozerajú cez ružové okuliare, vidia ho taký aký je so všetkým dobrým a zlým. Títo ľudia sú pracovití, starostliví ale aj veľmi vnímaví a citliví. Kvôli ich dôverčivosti bývajú často zneužívaní svojím okolím.

Charakteristika stromu Borovica:

Chcú od života veľa a majú aj recept, ako to dosiahnuť. Vedia sa orientovať v krízových situáciách. Iba v láske sa ich zmysel pre realitu kamsi stráca. Ich optimizmus je mimoriadne nákazlivý. Majú obrovský potenciál, ktorý niekedy nevedia využiť.

 


 

VŔBA  1.3.-10.3./3.9.-12.9.

Vŕba obdarila ľudí narodených pod svojím znamením dobrou intuíciou a zmyslom pre nadprirodzené javy. Zaujímajú sa o všetko tajomné a magické. Priťahujú ich všetky živly najmä voda. Vŕby by nemali fajčiť pretože to môže negatívnejšie ovplyvniť ich zdravie než ostatné znamenia. Neustále by si mali posilňovať imunitu. Môže sa u nich objaviť náladovosť. Uprednostňujú stabilnejšie vzťahy. Radi cestujú. Dokážu sa vcítiť do druhých. Sú citliví a obetaví. Tak ako Borovice aj vŕby bývajú zneužívané svojim okolím pre dôverčivosť. Pred realitou utekajú do svojich predstáv. Patria medzi nevyliečiteľných romantikov.

Charakteristika stromu Vŕba:

Dopredu ich poháňa vnútorný nepokoj, niekedy sa s nimi dá len ťažko vyjsť. Majú však otvorené srdce a vedia oceniť tých málo priateľov, ktorých majú. Inteligencia ich predurčuje k tomu, že môžu učiť iných.

 

 

LIPA  11.3.-20.3./13.9.-22.9.

Ľudia narodení pod vplyvom Lipy sú skôr zádumčiví, citliví a s veľkým srdcom. Vďaka ich sociálnemu cíteniu nerobia medzi ľuďmi rozdiely. Vhodná je pre nich práca v sociálnych oblastiach. K svojej práci pristupujú ako k poslaniu. Sú dobrí poslucháči preto sa musia odosobniť od problémov s ktorými sa im druhí zverujú až vtedy budú môcť plniť poslanie, ktoré im dala do vienka Lipa. Keď sa im to nepodarí budú trpieť depresiami a smútkom. K trápeniam druhých budú pristupovať ako k svojim vlastným. Ak si raz vytvoria názor ťažko sa ho potom vzdávajú.

Charakteristika stromu Lipa:

Majú radi pohodlný život, bez väčších stresov. Môžu sa spoľahnúť na šťastie, ktorí pri nich zvyčajne stojí. Majú diplomatické vlohy, keďže si nechcú páliť prsty. Na svojich partnerov žiarlia, aj keď často nemajú dôvod.

 


DUB  21.3.

Tieto znamenia sú obdarené vysokým sebavedomím, ctižiadostivosťou. Za každú cenu sa chcú presadiť. Na dosiahnutie svojich cieľov sú schopní použiť všetky dostupné prostriedky. Uprednostňujú spoločenský život pred samotou. Medzi ich negatívne vlastnosti patrí náladovosť a tvrdohlavosť. Nenávidia faloš a intrigy. Ich parterom musí byť trpezlivý človek s pevnými nervami. Žijú svoj život naplno. Potrebujú zamestnanie ktoré by v nich prebudilo kreatívnosť. Sú vždy ochotní pomôcť priateľom v núdzi. Vo vzťahoch sú citliví, nespútaní a veľkorysí. Sú tiež charakteristickí svojou výbušnou povahou. V živote nemajú radi obmedzovanie a nespravodlivosť.

Charakteristika stromu Dub:

Sú to osobnosti, dobre si vedomé svojej sily a dôležitosti. Teší ich uznanie, ale ľahko vybuchnú a z príjemnej chvíle spravia drámu. Považujú za samozrejmé, že sa na nich kladie zodpovednosť a poskytujú ochranu tým, ktorí akceptujú ich vedúce postavenie. Idú vytrvalo za svojím cieľom.

 


LIESKA  22.3.-31.3./24.9.-3.10.

Pre Liesky je charakteristický ich bojovný duch. Dokážu sa pre svoju bojovnosť dopracovať k svojim cieľom, nehľadia pri tom na dôsledky. Sú dobrými manažérmi. Milujú spoločnosť a spoločenský život. Majú charizmu kvôli ktorej sú neustále v spoločnosti a aj ich milostný život je vďaka nej pestrí. Ich negatívom je lakomosť a neustála túžba zväčšovať svoj majetok. Na ľudí sa pozerajú cez bankové kontá a majetky. Podobne si vyberajú svojich partnerov. Vo vzťahoch sú láskaví a oddaní. Majú dobrú predstavivosť a vedia sa vžiť do pocitov iných. Sú náchylní na srdcové ochorenia a infarkty.

Charakteristika stromu Lieska:

Ich pomoc je nenápadná, ale veľmi účinná. Stoja zvyčajne v úzadí, ich nápady často využívajú iní. Pri úspechu sa však neboja prihlásiť k podielu na ňom. Vo vzťahoch sa často prejaví ich náladovosť, treba s nimi vedieť vychádzať.

 


JARABINA  1.4.-10.4./4.10.-13.10.

Ľudia narodení v mesiacoch Jarabiny majú rozvinutý cit pre estetické cítenie. Majú nadanie pre rôzne umenia. Dokážu urobiť z minima maximum, z jednoduchých vecí zložité. Sú manuálne zruční. Ich slabosťou je pôžitkárstvo. Potrpia si na kvalitný alkohol a dobré jedlo. Preto by si mali dávať pozor na svoju postavu. Vo vzťahoch radi preberajú velenie. Sú tiež vášniví milenci. Na povrchu môžu pôsobiť krehko majú však pevnú vnútornú silu. Uprednostňujú spontánnosť pred plánovaním. Sú plní života a energie. Dávajú prednosť citom než rozumu. Pre ich nerozvážnosť sa často rania.

Charakteristika stromu Jarabina:

Majú v sebe silu, ktorá navonok nie je vidieť. Sú húževnatí a cieľavedomí. Pre ľudí, ktorých milujú, sa dokážu obetovať. Často sa nevedia vyhnúť nerestiam. Ich slabosti sú pre nich pôžitkom, ale zároveň aj slabinou.

 


JAVOR  11.4.-20.4./14.10.-23.10.

Ľudia narodení v znamení Javora sú silné osobnosti s veľkou fantáziou. Uprednostňujú prácu v ktorej sa môže rozvíjať ich kreativita, v ktorej potrebujú voľnosť. Pred kolektívom uprednostňujú samostatnú prácu. Vyznačujú sa veľkou inteligenciou. Dokážu odhaliť faloš a pretvárku. Majú radi svoju slobodu preto nie sú vhodnými partnermi na dlhodobí vzťah. Láka ich všetko tajomné a nadprirodzené.

Charakteristika stromu Javor:

Sú originálni a radi sa stávajú stredobodom pozornosti. Majú v sebe zvedavosť, ktorá ich poháňa objavovať nové veci. Zmysel pre férovosť ich často dostáva do konfliktných situácií. Občas sa nevedia zmestiť do kože a sú namyslení. Keď ich však bližšie poznáte, zistíte, že veľa z toho je len maska.

 


ORECH  21.4.-30.4./24.10.-3.11.

Znamenie Orecha sa vyznačuje pevným charakterom a zmyslom pre spravodlivosť. Ľudia narodení pod týmto znamením majú radi svoj stereotyp, domov je pre nich pocitom bezpečia a istoty. Majú svoj zabehnutý životný štýl, ktorý len ťažko opúšťajú. Sú prehnane ctižiadostiví. Kvôli vnútornému nepokoju, ktorý ich často ovláda upadajú do melanchólie a prebúdza sa v nich egoizmus. Sú to pedanti, ktorí robia svoju prácu precízne. Potrebujú pri sebe trpezlivého a láskavého partnera, ktorý je schopný odpúšťať chyby a pozerať sa na veci s nadhľadom. Do vzťahu sa nevrhajú s horúcou hlavou. Za to sú oddaní a citliví. Ich láska je hlboká a vytrvalá. Nedokážu odpustiť neveru a zradu.

Charakteristika stromu Orech:

Sú pevní a nezdolní, ťažko ovládateľní. Majú svoju predstavu, ako má bežať svet okolo nich, a držia sa jej. Sú tvrdohlaví, len ťažko menia svoje názory. Koho si obľúbia, toho budú rozmaznávať.

 


TIS  1.5.-14.5./4.11.11.

Títo ľudia sú obdarení veľkou fantáziou, preto častejšie ako v realite ich môžeme nájsť vo svojich predstavách. Sú to citlivé osoby, ktoré pre svoju dôverčivú povahu bývajú zneužívané svojím okolím. Podobne ako Orech, aj osoby narodené v období Tisu majú vzťah k mystike. Fascinujú ich tajomstvá, ktoré sa snažia za každú cenu odhaliť. Často však upadajú do pesimistických nálad čo nie pozitívne pôsobí na ich okolie.

Charakteristika stromu Tis:

Ľudia narodení pod symbolom Tisu sú veľmi citliví a prívetiví, majú veľkú tvorivosť a fantáziu, bývajú filozoficky a intelektuálne založení. Zvýšená senzitívnosť však môže viesť k pesimizmu. Títo ľudia majú tiež vzťah k mystike a hĺbku myslenia, hlavne tí, ktorí sú narodení v novembri.

 

 

BREZA   24.6.

Ľudia v znamení Brezy sú na povrchu krehkí a citliví vo vnútri sú však silné osobnosti. Majú vysoké a príliš zidealizované ciele, ktoré sa snažia aspoň z jednej časti naplniť. Na prví dojem sú tichými a nevýraznými osobami. Je to však krycí manéver aby nikto neodhalil akí sú v skutočnosti zraniteľní. Na tradície nedajú dopustiť. Milujú teplo domova. Rodina je u nich na prvom mieste. K rodičovstvu pristupujú zodpovedne. Milujú všetko čo je spojené s históriou. Sú dôverčiví s dušou dieťaťa. Dokážu odpúšťať a dávať druhé šance. Sú skromní a spoľahliví. Zaujímajú sa o duchovnú stránku života.

Charakteristika stromu Breza:

Brezy sú obvykle skromné, diskrétne a spoľahlivé so zmyslom pre duchovnú stránku života. Ich život je väčšinou obrátený dovnútra, preto majú radi knihy, ako i ľudí, ktorí sú podnetní pre ich duchovný rast a ktorí ich niečím obohacujú. Niekedy však môžu mať sklon k prehnanej kritike.

 

 

OLIVA  23.9.

Ľudia narodení pod znamením Olivy sa vyznačujú húževnatosťou, trpezlivosťou a pokojnou povahou. Prekypujú energiou a neustálou aktivitou. Sú to pôvabní ľudia, ktorí nemajú problém s nadväzovaním kontaktov, sú tiež obľúbení v kolektíve. Často preberajú zodpovednosť za druhých aj keď to nie je potrebné. Sú spoľahliví. Vhodné sú pre nich vedúce postavenia. Sú priateľskí a ochotní vždy podať pomocnú ruku. Ťažko však realizujú svoje sny a ešte ťažšie sa im zdolávajú ich vytúžené ciele. Majú radi slobodu a voľnosť, ktorú potrebujú pre svoje záľuby. V partnerských vzťahoch bývajú prelietaví. Sú však tolerantní a vedia uchovať tajomstvo.

Charakteristika stromu Oliva:

Olivy sú vyrovnané a dokážu uchovať tajomstvo. Majú pokojnú, rozvážnu povahu, sú tolerantné. Títo ľudia sú premýšľavé povahy, ktoré majú schopnosť ponoriť sa hlboko do svojich myšlienok a uvažovať o veciach, ktoré iným pripadajú vzdialené. Majú zmysel pre domov.