Choď na obsah Choď na menu

Obvodná poľovnícka komora Pezinok

Obvodná poľovnícka komora Pezinok

Obvodná poľovnícka komora Pezinok, ako organizačná zložka Slovenskej poľovníckej komory vznikla v súlade so zákonom č. 274/2009 z.z. o poľovníctve na ustanovujúcom sneme Obvodnej poľovníckej komory Pezinok dňa 26.3.2010, ktorý sa konal v Budmericiach.
Obvodná poľovnícka komora Pezinok združuje základné organizačné zložky, z ktorých časť tvoria užívatelia poľovných revírov. Z počtu 25 schválených a uznaných poľovných revírov vykonáva výkon práva poľovníctva 20 subjektov sú to : Lesy Slovenskej republiky, 3 poľovnícke spoločnosti a 16 poľovníckych združení. Ďalej Obvodná poľovnícka komora Pezinok združuje: 1 Klub slovenských poľovníčok, 1 poľovnícke združenie a 17 poľovníckych spoločností, ktoré majú sídlo v okrese Pezinok, ale nie sú užívateľmi poľovných revírov v okrese Pezinok. 
Celkový stav počtu členov Obvodnej poľovníckej komory Pezinok k 13.9.2019, dňu konania 2. výročnej konferencie OPK Pezinok, predstavoval 835 členov.
Hlavným poslaním Obvodnej poľovníckej komory Pezinok je ochrana oprávnených záujmov svojich členov nielen pri výkone práva poľovníctva, ale aj ochrany prírody a životného prostredia. Usiluje sa plniť náročné úlohy vyplývajúce zo Stanov Slovenskej poľovníckej komory. Z najdôležitejších oblastí možno spomenúť organizovanie prípravy a skúšok uchádzačov o poľovný lístok, vydávanie a predlžovanie platnosti poľovných lístkov. Organizuje a vykonáva chovateľské prehliadky poľovníckych trofejí, kynologické a strelecké podujatia. Spoluorganizuje poľovnícke, osvetové a kultúrne podujatia, podporuje prácu s mládežou prostredníctvom krúžkov KMPPP, navrhuje a udeľuje vyznamenania a poľovnícke ocenenia, v disciplinárnom konaní rieši previnenia držiteľov poľovných lístkov. Obvodná poľovnícka komora Pezinok plní dôležité úlohy v oblasti poľovníckej samosprávy, v oblasti odbornej prípravy svojich členov, spolupráce so štátnymi orgánmi pri príprave všeobecne záväzných právnych predpisov na úseku poľovníctva.

 

Kontakt

OPK Pezinok

Šúrska 5
Modra, 900 01

Stránkové dni:
Pondelok: 12:00 - 14:00
Streda: 12:00 - 14:00

0903 700 193

pezinok@opk.sk