Choď na obsah Choď na menu
 


Starostlivosť o pleť

18. 3. 2014
 

 Optimálne čistenie pokožky je dvakrát za deň: ráno, keď sa zobudíte, tie čo používajú make up samozrejme predtým, ako ho začnete nanášať, a večer; vtedy je čistenie pokožky obzvlášť dôležité, pretože pleť pod nánosom mejkapu zmiešaným so špinou, prachom a znečisteným ovzduším môže v noci lepšie regenerovať bunky. 
Myslím, že nielen najobľúbenejší ale aj doteraz asi najúčinnejší systém na čistenie pokožky je tzv. 3-fázové čistenie. Vo všeobecnosti sa skladá z čistiacej emulzie na pleť, ktorá zbavuje pleť mejkapu a najväčšej špiny, pleťovej vody, ktorá jemne pokožku dočistí a uzatvára póry na pokožke , a krému, ktorý pleť hydratuje a zanecháva ju hebkú.

 

 

 

1.krok - čistenie

Čistiace prípravky môžu byť rôzneho typu: môže ísť o mydlo, gél, krém, ľahký píling alebo o prípravok s olejovým zložením. Každý z nich je vhodný na iný typ pokožky, preto je dobré si voľbu pred použitím premyslieť. Pri čistení pokožky by sa prípravok mal nanášať v jemných krúživých pohyboch po celej tvári (vynechať oblasť očí) a na krk.

 2.krok - tonizácia
Pleťové vody slúžia na dodatočné odstránenie mastnoty a odumretých buniek z pokožky. Sťahujú tiež póry a robia ich tak na pohľad menšími (upozorňujem, že len na pohľad) a zároveň vyrovnávajú prirodzené pH pokožky. Pokiaľ nemáte poruke žiadnu pleťovú vodu, ako alternatívu môžete použiť aj obyčajnú studenú vodu. Zvyčajne však rozlišujeme pleťové vody s obsahom a bez obsahu alkoholu.

 3.krok - hydratácia
Všetky typy pleti však rozhodne nesmú podceniť použitie dobrého krému. Z mojej vlastnej skúsenosti ide o najdôležitejšiu časť v čistení, bez predošlých krokov však nemá až taký význam!  Krémy udržujú pleť pružnú, pretože v epiderme pomáhajú udržovať vodu. Značne ju zjemňujú, rozjasňujú a spevňujú. Majú tiež vlastnosť ochrániť ju pred znečisteným vonkajším prostredím a počasím.

 

Pokiaľ vám stále nie je niečo jasné, pýtajte sa dolu v komentároch.
A ak vám tento príspevok pomohol, budem rada :))

                           Vaša Zara

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.