Choď na obsah Choď na menu

Láska pri koňoch 10

18. 10. 2013

 

Lex
 
Na náš smiech pribehli aj ostatný a nechápavo na nás hľadeli. Keď sme sa prestali smiať som im všetko vysvetlila a spomenula som aj preteky a rozprávali sme aj o nich. V tom zo stajne vybehol Búrlivák a za ním usmiata Lili. Vedela som o čo jej ide. Ale ja som mala tajnú zbraň. Zapískala som a Búrlivák ku mne pribehol. Niall ma vysadil na neho a Lili hneď úsmev z tváre zmizol. Cvalom som k nej podišla.
„ Chcem aby si si pobalila veci a odišla z tej to farmy, máš čas týždeň  dni,“ oznámila som jej.
Len prikývla a vyzerala zronene.
Viac som sa k tomu nevracala a k ničomu čo sa udialo tieto tri týždne. Vrátila som sa k ostatným, ktorý na mňa hľadeli ako na vraha.
„ Lex, to.. to vážne ju odtiaľto vyhadzuješ?“ spýtal sa Zayn.
„ Zayn, ja ju nevyhadzujem, len som jej nepovedala, že aj jej som podala prihlášku na tú školu a sťahuje sa aj ona,“ oznamovala som. Videla som tie úsmevy šťastia, že som jej odpustila.
Harry prišiel ku mne a zosadol ma z koňa. Chytil ma do jeho náručia a držal a nepustil.
O pár dní.....
Ráno som vstala skoršie, lebo som mala dnes preteky. Zobudila som sa okolo siedmej, ale keď som sa otočila vedľa mňa nik nebol. Obliekla som sa do županu a išla do kuchyne už som bola aj celkom hladná. Kráčala som po schodoch. Zrazu niekto do mňa vrazil. A bežal ďalej.
„ Akože ani prepáč nepovieš!“ zvreskla som.
Nič sa neozvalo a nasratá som prišla do kuchyne. Tam som videla Nialla, ktorý sa napchával.
„ Niall, čo sa tu stalo?“ spýtala som sa ho, pretože kuchyňa bola poriadne rozhádzaná.
„ Ani sa nepýtaj, ak to chceš vedieť tak sa spýtaj Harryho,“ odvrkol.
„ Ach, asi sa nikam neodsťahujem a ostanem tu,“ vzdychla som si.
„ Na to ani nemysli!- vieš ako sa všetci tešíme a to dokonca aj Perrie, že ťa konečne uvidí,“ vravel Niall.
Nič som mu nepovedala a išla za Harrym aby som zistila čo sa vlastne stalo. Keď som vošla do izby Harry, zase zaľahol a spal. Nechcela som ho budiť, ale musím zistiť čo sa deje. Podišla som k posteli a pobozkala som ho. Najprv sa len prevrátil na druhý bok. Čo sa mu porobilo? Spytovala som sa sama seba. Už ma to nasralo a sadla som si na neho. Len sa na mňa pozrel tými jeho zelenými očkami a šibalsky sa usmial.
„ Povieš mi čo sa stalo?“ spýtala som sa ho.
„ No, Niall zaplatil to rýchle liečenie pre Búrku, a ma štvalo, že som to neurobil ja,“ vravel.
„ Teba nemusí nič štvať, urobil si to čo Niall nikdy neurobí, neurobí ma šťastnou ako ty , nedá mi pusu a nikdy so mnou nebude spať,“ upokojovala som ho.
Ako som dopovedala Harry sa na mňa zvalil a bozkával ma ako o dušu. Boli sme v tom najlepšom, keď do izby vtrhla El.
„ El, nevieš klopať?“ vybehla som na ňu.
„ Malý problém, vieš no ako to povedať, Búrlivák je preč,“ odvetila.
„ Počuj, Búrlivák pribehne na zavolanie a nie je preč, bo som ho dala rozjazdiť Louisovi,“ vravela som jej.
„ Bo, ale Louisa zhodil zo sedla a rozutekal sa preč,“ oznámila El.
„ Pekne, tak budem musieť zobrať iného koňa,“ vzdychla som si.
„ A čo ak by si zobrala Búrku,“ navrhol Harry.
„ Búrka, nie je vyliečená, jej stav by sa zhoršil,“ povedala som mu.
Len sme rozmýšľali. Spomenula som si, že príde domov moja rodinka z dovolenky. A do faka a tu je bodrel, kone zajebané. Som v prdeli.
„ Dnes, príde domov moja rodina z dovolenky a potrebujem upratať dom a vyčistiť kone a všetko,“ stresovala som.
„ El, zvolaj poradu, všetci nech ú v kuchyni,“ zavelil Harry.
„ To platí aj pre Lili,“ dodala som.
El prikývla a ja som sa vytackala z postele a išla do sprchy. Rýchlo som zhodila všetky šaty dole a šupla sa pod studenú vodu. Netrvalo ani päť minút a už bol pri mne Harry.
Vedela som, že to nevydrží. Spolu sme sa dáko asi o pol hodinu vytackali zo sprchy a obliekli sa. Harry mi dal pusu a mohli sme ísť za ostatnými. Keď sme prišli dolu tak všetci pozorne počúvali Lili. Samozrejme sme si pripravili zoznam ešte predtým, než naši odišli.
Keď si nás všetci všimli len krútili hlavami.
„ Makajte, Lili vám určite všetko už vysvetlila!“ popohnala som ich.
„ Všetko som nestihla, nestihla som rozdeliť úlohy,“ povedala.
„ Zayn s Niallom, vy idete do stajne a vyčistíte všetky kone, ak niekto stihne všetko čo má príde vám pomôcť, ďalej Liam a Dan vy máte na starosť celé poschodie upratať, Louis a El vy máte prízemie, a Harry ty máš na starosti obed, Lili a ja upraceme stajne a opatríme ostatok a potom vám pomôžeme,“ rozdelila som úlohy.
Každý sa vybral svojím smerom a chytil sa svojej práce. Ja som išla s Lili opatriť zvieratá. Najprv sme išli dať granule psom. Potom sme nadali seno a jačmeň králikom, nakoniec sme vypustili kozy na pastvinu, pretože kone čistia chlapci.
Keď sme skončili s opatrovaním pustili sme sa do upratovanie sedlovne a stajne. Umyli sme trámy a boxy. Po skončení sme sa každá vybrali iným smerom. Lili išla pomôcť čistiť kone chalanom a ja som išla za Harrym do kuchyne.
Vstúpila som do kuchyne, cítila som nádhernú vôňu, ktorá sa šírila po celom dome. Pristúpila som bližšie k Harrymu, aby som zistila čo dobré kuchtí.
„ Čo dobré kuchtíš Styles?“ spýtala som sa.
„ To je prekvapenie, láska,“ otočil sa a objal ma.
„ Dobre, idem pomôcť Liamovi a Dan,“ oznámila som mu.
Dal mi jednu sladkú pusu a pobrala som sa hľadať Liama a Dan. Vybehla som po schodoch a rozmýšľala kde môžu byť. Napadlo mi, že pôjdem upratať Harryho izbu, bo má v nej taký bodrel, že až.
Vstúpila som do jeho izby a na moje prekvapenie tam bola Dan a upratovala ju.
„ Čau Dan, chceš pomôcť?“ spýtala som sa.
„ Že sa pýtaš!- taký bodrel nemá ani v doma,“ vravela.
„ Tak, ak chceš choď do vedľajšej izby a ja túto upracem,“ navrhla som jej.
„ OK,“ a pobrala sa preč.
Tak som sa pustila do upratovania. Nebolo to ľahké, všade po zemi boli papiere, krabice od pizzi a ďalšie nepodstatné veci.
Krabice, papiere som nahádzala do jedného mecha a vybrala som sa upratať posteľ.
Prevliekla som návlečky a ustlala som ju.
Zrazu som pocítila dotyk na mojom zadku. Kto iný ako nadržaný Harry by to bol. Otočila som sa a on ma pobozkal. Zvalil ma na posteľ a hneď je jasné čo ten nadržanec chce.
„ Harry, práve som tu upratala,“ pohrozila som mu.
„ Uprace sa znovu,“ odvetil.
„ Harry!- ja to nebudem upratovať a o päť hodín sú tu naši,“ upozorňovala som ho.
„ No, dobre,“ sklopil pohľad.
Chytila som ho za ruku a ťahala do mojej izby. Šibalsky som sa usmievala, čo sa často nevidí.
„ Ale, moja izba ešte nie je uprataná,“ oznámila som mu.
„ Ó, niekto zabudol, že nie je skoro nič upratané a za chvíľu prídu tvoji rodičia?“ smial sa Hazza.
„ Prestaň,“ uprela som na neho svoj pohľad.
Začal ma nežne bozkávať a pomaly aj vyzliekať.
„ Mali by sme zamknúť, aby nám sem nik nevtrhol ako to majú vo zvyku,“ upozornila som ho.
Postavil sa a išiel zamknúť. Potom prišiel za mnou do postele a bozkal ma na ústa, čelo, na krk a smeroval nižšie a nižšie. Znovu sa vrátil k mojim ústam a dal mi jedného, potom druhého francuzáka. Opatrne do mňa vrážal, a moje stony ponoril do jeho sladkých bozkov. Tá chvíľa bola nádherná, do vtedy kým nám niekto nezaklopal na dvere. Myslela som si, že ich zabijem.
„ Čo je?“ spýtal sa Harry.
„ Mali by sme ísť, Lili volali Lexini rodičia, že už sú v meste a smerujú sem,“ oznámil Liam.
„ Idem,“ odvetil im Hazza.
„ Škoda, že už musím,“ pobozkal ma.
„ A príďte po obede na tie preteky!“ zakričala som za ním.
 Obliekla som sa a išla ich odprevadiť. Harry mi sľúbil, že príde pozrieť na preteky a že sa stavia pre Lili, aby trafili.
Dal mi sladkú pusu a mohli ísť.
Ja s Lili sme sa pobrali do vnútra, ako keby sa nič nestalo. Sadli sme si do kuchyne a jedli to čo Hazza navaril. Výborné až som sa zalizovala.
Ešte že odišli, lebo hneď po nich prišla moja celá rodinka. Povedali nám čo robili a tak. Na oplátku sme mi im povedali čo sme robili, samozrejme, že sme sa dohodli čo im povieme. Museli sme zaklamať o tom čo sa stalo Búrke. Mama histeričila, že na kom pôjdem na dnešné preteky. Ani ja sama neviem na kom pôjdem, a to som zvážila všetko. Rozmýšľala som aj nad Lenu, ale ani jeden z našich koní mi nezodpovedal tomu správnemu šampiónovi. Otec sa išiel prejsť po ranči, aby zistil čo tu je nové alebo pokazené a tak. Skrátka nás kontroloval, nikdy mi neveril, že sa dokážem sama postarať o ranč, a že sa sama neviem ani postaviť na vlastné nohy a to mám 16 rokov.
Nakoniec sme sa naobedovali, a rodičia chválili obed. Niečo som si už vymyslela, aj názov, aby nezistili, že to varil niekto iný.
Potom som im povedala o Londýne. Mama chytila skoro infarkt. Otec šalel a sestra mi len gratulovala, že som sa konečne postavila na vlastné nohy. Nakoniec mi aj rodičia pogratulovali, lebo som im povedala, že ide aj Lili. To sa im rozžiaril úsmev na tvári.
O dve hodiny začínajú preteky a ja nemám vybratého koňa. Z môjho myslenia ma prerušil zvonček. Išla som otvoriť.
„ Dobrý deň, ste Lex?“ spýtal sa.
„ Áno som to ja,“ odvetila som.
„ Tu mi to podpíšte a poďte si ho vyložiť,“ vravel.
Koho vyložiť. Nemám ani poňatia o čom hovorí. Tak som mu to vyhlásenie podpísala a nasledovala som ho až k prepravníku.
Otvoril dvere a z prepravníka na mňa hľadel nádherný šedý kôň. Nemôžem tomu uveriť. Ó môj bože. A ten kuriér mi podal lístoček na ktorom bolo napísané:
„ Viem, že nemáš na kom jazdiť na pretekoch, chcel som ti pomôcť a tak som ti kúpil žrebca šedej farby. Chcel som ťa potešiť, tak dúfam, že sa ti páči a radím ti no skôr Louis radí, aby si ho išla rýchlo ojazdiť a pripraviť. S láskou tvoj milovaný Harry.“
Zobrala som ho za ohlávku a ťahala do stajne. Zatvorila som ho do boxu, aby mi neušiel. Rýchlo som sa pobrala do stajne po sedlo a po uzdu. Nemala som čas ho vyčistiť a len som ho osedlala a vyviedla do jazdiarne. Nasadla som na neho a popchla do kroku, pretože vôbec netuším ako kráča, klusá a cvála a hlavne ako skáče cez prekážky.
Urobila som si pár kolečiek krokom. Potom so ho popchla do klusu a na moje prekvapenie mal ľahký klus, chcem zistiť aký má skutočný klus a preto som mu pritlačila päty k bruchu a on nahodil jeho klus. Bol strašne rýchli a ak na pretekoch nepôjdem jeho klusom vylúčia ma. Takže, tri veľké okruhy v jeho kluse a potom som ho popchla do cvalu. Jeho cval je ako Búrkin. Ten som si precvičiť nemusela. Popchla som ho do trysku a na moje prekvapenie, v trysku bežal ako Búrlivák. Všetok jeho temperament mal v sebe z troch koní. Cválala som, ale nie moc dlho, aby som ho neunavila pred závodom. Pozrela som na hodinky a presne za hodinu začínajú preteky a tak Lili išla domov sa pripraviť. Vychystala som sa a koňa tiež. Naši ho dali do prepravníku a ja som nasadla do auta. Vyrazili sme a asi tak o pol hodinu sme boli na mieste.
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.