Choď na obsah Choď na menu

Lionel Messi podpíše vo novú zmluvu

Lionel Messi, argentínsky útočník FC Barcelona, podpíše vo štvrtok novú zmluvu s klubom, ktorá bude platná do 30. júna 2018.


 

Leo Messi bude jedným z posledných hráčov, ktorý predĺži súčasný kontrakt s Barcelonou v priebehu posledných týždňov, keďže s predĺžením súhlasili a zmluvy už podpísali aj kapitáni Carles Puyol a Xavi Hernández. Vo štvrtok Messi, ktorý je momentálne vo Švédsku s argentínskou reprezentáciou, podpíše zmluvu o predĺžení kontraktu do 30. júna 2018. Podpis zmluvy sa uskutoční v ústredí klubu o 16:30 hod.

 

Už 18. decembra 2012 bolo oznámené, že Leo Messi by mal predĺžiť svoju zmluvu, ktorej platnosť končila v júni 2016. V ten istý deň bolo oznámené predĺženie zmluvy Carlesa Puyola a Xaviho Hernándeza.

  zdroj: fcbarcelona.cat

 

TOP 10 najlepšie platených reklám na dresoch

 

 

 

  Až donedávna bol Katalánsky gigant aj v tomto smere viac ako klub. Namiesto reklamy na svojich dresoch nosil značku UNICEF, ktorá sa však musela skloniť pred silou petrodolárov z Kataru. V každom prípade toto exkluzívne miesto na dresoch každého tímu prináša do klubových pokladníc poriadny balet

 

Barcelona rebríčku najlepšie platených reklám na dresoch vládne pomerne jednoznačne. Od neziskovej organizácie Qatar Foundation zinkasuje ročne až 26 miliónov libier. Astronomická čiastka. V tomto poradí figurujú viac menej očakávané kluby, no niektoré by ste tak vysoko zrejme nečakali.

1. Barcelona – 25 miliónov libier | Qatar Foundation
2. Bayern Mníchov – 23,6 miliónov libier | Deutche Telekom
3. Manchester United - 20 miliónov libier| Aon
3. Liverpool - 20 miliónov libier | Standard Chartered
3. Manchester City - 20 miliónov libier | Etihad Airways
3. Sunderland - 20 miliónov libier | Invest in Africa
7. Real Madrid - 16,8 miliónov libier | Bwin
8. Chelsea – 13,8 miliónov libier | Samsung
9. Tottenham Hotspur - 10 miliónov libier | Autonomy & Investec
9. AC Miláno - 10 miliónov libier | Emirates
9. Newcastle United - 10 miliónov libier | Virgin Money

článok

 

Callejón: "Je pravda, že Messi nazval Karanku Mourinhovou bábkou"

José Callejón na tlačovke komentoval údajný stret Messiho a asistenta trénera Realu Madrid, Aitora Karanku. Ubezpečil, že celú situáciu videl a že to, čo médiá z Madridu uverejnili, je pravda.

 

 

 

 

 

 

"Ten incident s Karankom som videl. Sedel som za ním a všetko som videl. Je pravda, že Messi ho nazval Mourinhovou bábkou. Na trávniku je to ešte normálne, všetci sa urážame a rozprávame čokoľvek v zápale hry - veci, ktoré neskôr ľutujeme. Ale keď hráč hodinu, hodinu a pol po skončení zápasu čaká, aby sa konfrontoval s našim pracovníkom, to už je trochu priveľa. Niekedy tí dobrí až takí dobrí nie sú, a tí zlí nie sú až takí zlí," povedal.

 

Keď však novinári začali situáciu porovnávať s tou spred roka, keď Mourinho čakal na parkovisku na rozhodcov, aby im vynadal, Callejón odvetil: "Ide o rôzne situácie. Tú s Mourinhom som nevidel, videl som len fotky, nie kto komu čo hovoril."

 

"Jediným klubom, ktorý v priebehu dlhej histórie trpel rasizmom je Real Madrid. Na mnohých štadiónoch nás urážajú a to je niečo, čo nemôžeme ovplyvniť, čo nemôžeme kontrolovať. Ale ide o niečo, čo sa deje všade. Sťažnosť Barcelony na rozhodcov? Niekedy získaš, inokedy stratíš," uzavrel.

 

zdroj: sport.es

článok

Nominácia na Valenciu 

Po dnešnom tréningu bola zverejnená nominácia na duel s Valenciou, v ktorej chýbajú Marc Bartra a Cristian Tello, kvôli rozhodnutiu Jordiho Roury a Abidal s dos Santosom pre ich zdravotné problémy.

Na zajtrajší zápas s Valenciou (19:00) nominoval Jordi Roura 19 hráčov. Na súpiske sú vštci hráči A-tímu okrem Marca Bartru a Cristiana Tella, ktorých sa Jordi Roura rozhodol nenominovať. S tímom taktiež neodcestujú Abidal s dos Santosom, kvôli ich zdravotným problémom. Keďže je na súpiske 19 hráčov, Roura bude musieť pred zápasom jedného z nich pred zápasom vyškrtnúť.

Nominácia na zajtrajší zápas je identická s tou, ktorá bola proti Madridu až na jednu zmenu. Marca Bartru nahradil Martín Montoya.

Tím odcestuje do Valencie v nedeľu ráno.

Ovácie pre Piquého a Cuencu

Ešte pred tým, ako Jordi Roura zverejnil nomináciu sa v Ciudad Deportiva konala tréningová jednotka s všetkými hráčmi prvého tímu a zúčastnil sa na nej aj Marc Muniesa, bývalý člen A-tímu, ale teraz hráč FC Barcelony B. Na začiatku tréningu hráči tlieskali Gerardovi Piquému, pretože túto sobotu oslavuje svoje 26. narodeniny a Isaacovi Cuencovi, pred jeho cestou do Holandska, kde bude do konca sezóny hosťovať v Ajaxe Amsterdam.

Nominácia na zápas s Valenciou CF:  

Brankári: Valdés, Pinto

Obrancovia: Piqué, Puyol, Mascherano, Alvés, Adriano, Montoya, Alba

Záložníci: Xavi, Iniesta, Fábregas, Song, Thiago, Busquets

Útočníci: Alexis, Pedro, Villa, Messi

Zdroj: fcbarcelona.cat

Cuenca na hosťovanie do Ajaxu

Mladý 21-ročný krídelník sa nedávno zotavil z dlhodobého zranenia kolena a to, čo teraz najviac potrebuje, je hrať. Preto spolu s Klubom dospel k rozhodnutiu, že prijme ponuku na hosťovanie od Ajaxu Amsterdam.


 

Cuenca dnes večer vchádza do budovy Klubových kancelárií, aby podpísal zmluvu

 

 

Cuenca ostane v Ajaxe do konca tejto sezóny resp. do 30.6.2013. Podľa denníka Mundo Deportivo mladý krídelník ešte dnes ráno ponuku odmietol, no aj vďaka telefonátu od Tita Vilanovu z Ameriky sa rozhodol svoj postoj prehodnotiť a s ponukou súhlasiť.

 

V zmluve nie je zahrnutá opcia na odkúpenie hráča.

 

Klub dohodu oznámil tesne po polnoci, 1.2.2013.

zdroj: twiter.com/barcastuff, fcbarcelona.com

 


článok

Messiho stratosférické čísla

Cristiano Ronaldo včera v zápase proti Getafe zaznamenal hetrik len v priebehu desiatich minút a v klasifikácii Pichichi sa o čosi dotiahol na Messiho. Leo však odpovedal štyrmi gólmi a opäť sa Portugalčanovi o čosi vzdialil. Túto sezónu pritom zaznamenal už teraz 33 gólov.

Leo otvoril skóre v 11. minúte, ale ten najdôležitejší gól strelil z pokutového kopu na 2-1. Bol to totiž jeho 200. gól v lige v kariére. Neskôr si pripísal ďalšie dva presné zásahy a v tejto sezóne má na konte už 44 gólov vo všetkých súťažiach. Bol to zároveň jeho 16. zápas, kedy nastúpil od začiatku a skóroval.

Messi tým pádom zlepšil aj strelecký rekord dvoch hráčov Barcelony - Ronalda (1996-1997) a Mariano Martína (1942-1943), ktorí zaznamenali aspoň gól v 10. stretnutiach ligy v rade. Pre Messiho bol zápas s Osasunou v poradí 11. v lige, v ktorom skóroval. V tomto kalendárnom roku strelil Messi už 9 gólov. Stratosférické čísla.

 

 

 

 

zdroj: sport.es

 

 

 

 

 

 

článok

OFICIÁLNE: Xavi do 2016

Vzrastom nízky záložník dnes podpísal predĺženie svojho kontraktu, ktorý ho po novom udrží na Camp Nou do leta 2016.

 

Xavi tak bude hráčom FC Barcelona minimálne do 30. júna 2016 potom, ako dnes v popoludnajších hodinách sadli s predstaviteľmi klubu za jeden stôl a podpísali potrebné náležitosti.

 

Xavi oslávil v piatok 33. narodeniny, už teraz je spolu s Puyolom hrajúcou legendou klubu a sám by rád kariéru ukončil v Barce. Preto sa klub rozhodol ponúknuť mu predĺženie zmluvy, ktorá mala končiť v roku 2014.

FOTOGALÉRIA: Barca B 3:1 Real Madrid Castilla

 

 

 

 

 

Barcelonskí mladíci sa vezú na víťaznej vlne, tentokrát porazili rivala z Madridu a oplatili mu tak prehru zo začiatku sezóny, pričom sa stále držia na barážových priečkach.

 

 

 

 


 

 

 

 

 

zdroj: fcbarcelona.cat

 

 

 

 

 

Mini El Clásico: Predpokladané zostavy

 


 

 

 

Už dnes od 17:00 si môže barcelonismo vychutnať poriadnu porciu futbalu. Prvým možno zaujímavejším z dvojice vysielaných zápasov je El Clásico na Mini Estadi, v ktorom sa stretne Barcelona B a Real Madrid Castilla.

 

 

 

 

 

Rezerva Barcy si v tej sezóne nevedie zle, keď je na piatom mieste v priebežnej tabuľke s 36 bodmi, kým rezerva Realu Madrid okupuje s 25 bodmi až 16. pozíciu. V tomto zápase však nerozhoduje tabuľkové postavenie. Ide o veľké derby. Verme, že sa našim mladíkom bude dnes podvečer dariť.

 

 

 

 

zdroj: sport.es

 

 

 

 

 

 

 

článok

Vilanova: "Trénerom Madridu sa nikdy nestanem"

 

 

 

 

V pondelok bude v Barcelone zverejnená kniha s názvom Ser del Barca es, ktorá bude obsahovať slová rôznych osobností. Samozrejme aj tých, ktorí sa v histórii Barcy môžu popýšiť titulom legenda.

 

 

 

 

 

 

Tito Vilanova bol jedným z tých, ktorí sa s autormi knihy rozprávali. "Trénovať Real Madrid je jednou z troch vecí, ktorú by som vo futbale nikdy neurobil. Zvyšné dve sú vzdať zápas a používať doping," povedal tréner Barcelony.

 

V knihe samozrejme nechýbajú ani slová od Pepa Guardiolu: "Keď sa ma ľudia pýtajú prečo milujem Barcelonu, odpovedám, že je to to isté, ako keby sa ma pýtali, prečo milujem svojich rodičov. Barca to nie je len jeden hráč alebo hviezda či prezident, ale predovšetkým ľudia, ktorí prichádzajú zo všetkých kútov sveta, aby si pozreli zápas. Alebo dedkovia, ktorí v bare hrávajú domino a hovoria o Barcelone," povedal.

 

 

 

 

 

 

Carles Puyol má podobný názor: "Čo pre mňa znamená byť barcelonista? Dôvod byť hrdý. Nepotrebujem viac slov, aby som opísal, čo cítim."

 

 

 

 

 

 

 

V knihe Ser del Barca es sa môžete dočítať nielen to, čo o katalánskom klube hovoria ľudia s ním spojení, ale aj nezávislé osobnosti. Španielsky spevák José Carreras tvrdí, že "táto Barca je ako opera, kompletný orchester." Spisovateľka Pilar Bardem hovorí: "Barcelonistkou som sa stala preto, lebo ako malá som videla krásne modré oči môjho ocka, mokré od emócií, keď v rádiu počul, že Barca strelila gól. Teraz tieto emócie prežívam ja a plačem zakaždým, keď skóruje."

 

 

Výtlačok tiež obsahuje slová od Fabregasa, Lea Messiho či Sandra Rosella. Na prezentácii knihy sa v pondelok zúčastní práve Rosell či kapitán mužstva Carles Puyol.

 

 

 

 

zdroj: marca.com

 

 

 

 

 

 

článok

 Valdés môže na Man. City zabudnúť

 

Manchester City sa neplánuje zapojiť do boja o gólmana FC Barcelona, Víctora Valdésa. Niektoré špekulácie pritom naznačovali, že Valdés zamieri práve na ostrovy do Manchestru, kde ho zlákali Txiki Begiristain spolu s Ferranom Sorianom.

V každom prípade by Valdés po prestupe zrejme len kryl chrbát najlepšiemu brankárovi Anglicka. Joe Hart podáva v drese The Citizens skvelé výkony, navyše má stále len 25 rokov a o post jednotky by ho mohol pripraviť len dramaticky pokles formy.

Nie je však stále jasné či Valdés po sezóne z Barcelony naozaj odíde, nakoľko jeho súčasný zamestnávateľ mu plánuje pripraviť ponuku, ktorá sa vraj neodmieta. Naproti tomu však pracuje nad záložným plánom. Do metropoly Katalánska môže prísť Pepe Reina alebo Thibaut Courtois. Tak či onak je už teraz jasné, že Valdés do Manchestru City nepôjde.       

 

 

 

 

zdroj: dailystar.co.uk

 

 

 

 

 

 

Barca-Osasuna:Predpokladané zostavy

 

 

 

 

 

Dnes večer sa na Camp Nou predstaví mužstvo z dna tabuľky La Ligy - Osasuna. O to viac čaká Kataláncov zložitejší zápas, nakoľko klub z Pamplony vie veľké kluby naozaj potrápiť. Nedávno sa o tom presvedčil aj Real Madrid. Otázkou večera zostáva základ Barcelony a najmä účasť Messiho, nakoľko sa v stredu hrá prvý zápas semifinále pohára proti Madridu.

 

 

 

 

 

 

Svoj odborný pohľad na základné zostavy oboch tímov priniesli opäť katalánske denníky Sport aj Mundodeportivo.

 

 

 

 

 

Pohľad Mundo Deportivo:

 

 

 

 

 

       zdroj: sport.es mundodeportivo.es

 

 

 

 

 

 

 

článok

Nový brankár + €50M na prestupy

Pred niekoľkými dňami FC Barcelona rozhodla o tom, že Víctora Valdésa v letnom prestupovom období nepredá, ale pokúsi sa zaujímavou ponukou jeho rozhodnutie zmeniť. Ak to nepôjde, Valdés zostane v Barcelone do júna 2014.

Dôvod k tomu je jednoduchý - Barca chce v lete kúpiť nového brankára a v nasledujúcej sezóne ho zapracovať do tímu. Ak Valdésa presvedčí, tak bude problém vyriešený. Každopádne existuje viacero scenárov ako to môže celé dopadnúť. V každom prípade sú špičkoví brankári na prestupovom trhu vysoko cenení a katalánsky klub musí svoju pokladnicu poriadne oprášiť.

Predstavenstvo si uvedomuje vážnosť situácie aj to, že Valdés je jedným z najlepších brankárov sveta. Navyše je to pre Barcu vzhľadom na jej štýl ideálny brankár. Nájsť náhradu bude ťažkým orieškom. V tomto momente sa zdá byť nemožné nájsť za Víctora adekvátnu náhradu.

Podľa denníka Marca má Barcelona pre nasledujúce prestupové obdobie vyčlenených 50 miliónov eur, pričom 30 miliónov z tohto balíka pohltí Neymar. Zvýši €20M, no okrem obsadenia postu brankára má klub aj iné potreby. Dôležitý je príchod nového stopéra, pretože Mascherano v tejto sezóne nepodáva ani zďaleka také výkony ako v tej uplynulej. Song takmer nehráva a je vo hviezdach v akej forme sa ukáže Abidal. V jeho prípade však môžeme vzhľadom na jeho vek hovoriť skôr o odchode do dôchodku.

Na druhej strane Barca predĺžila kontrakt s Pintom, ale je ťažké si predstaviť, aby bol 37-ročný gólman v budúcej sezóne jednotkou v bráne FCB. Budúci rok bude pritom s veľkou pravdepodobnosťou pre Pinta na Camp Nou posledný.

V tomto momente závisí všetko od Valdésa. Každopádne má klub čo robiť, aby za neho našiel adekvátnu náhradu.

 

 

 

 

zdroj: marca.com

 

 

 

 

 

 

článok

 Cuenca na hosťovanie do Arsenalu?

 

Podľa britskej tlače, FC Barcelona je pripravená uvoľniť jedného zo svojich odchovancov na polročné hosťovanie. Ide pritom o Isaaca Cuencu, o ktorého sa eminentne zaujíma Arsenal Londýn aj napriek tomu, že Cuenca si do lopty nekopol vyše pol roka.

O tom, že The Gunners mladé krídlo Barcy sledujú sa písalo už dávnejšie, ešte predtým ako utrpel zranenie kolena. Podľa portálu exp