Choď na obsah Choď na menu
 


BLB NOVÉHO TYPU

7. 11. 2014

Otestujte sa, či ste “Blb nového typu”

dusan-krivsky.png

 

http://www.tvregion.tv/otestujte-sa-ci-ste-blb-noveho-typu/

 

 

SKALICA I Blb nového typu. Tento úsmevný názov knihy si len pred pár dňami vybojoval titulKniha Záhoria 2013. Autorom je Skaličan Dušan Krivský. Do ankety o najpopulárnejšiu knihu sa tento rok zapojilo 42 publikácií. Hlasovanie prebiehalo od leta až do konca septembra. Ľudia hlasovali za svoju knižnú favoritku v knižniciach alebo na internete. "Blb nového typu" dostal takmer 400 hlasov.  "Som šokovaný z toho, že kniha proti internetu sa v internetovej súťaži umiestnila na 1. mieste," povedal Krivský, autor knihy.

Patríte aj vy "k blbom nového typu?" Autor knihy v reportáži prezradil štyri charakteristické znaky, ktoré vás odhalia. Pozrite si video a otestujte sa!

Kto je Dušan Krivský?

65-ročný skalický "lokálpatriot," ktorý pracuje ako advokát už viac ako 40 rokov. Jeho koníčkom je šport a cestovanie, nepriateľom lenivosť a moderné technológie. Svoje literátne práce píše po skalicky, pretože ako hovorí "ináč to reknút nevím." Jeho literárnou prvotinou sú veselé príhody z mladosti "Aj ve Skalici svítí slunko!" z roku 2003. Zážitky z mnohých chmelových brigád v Kryroch popísal v "Ked na chmel, tak do Kryr!" z roku 2004. Svoje priateľstvo so známym hercom Jozefom Kronerom zachytil v publikácii "Človjek Jozef Kroner" takisto z roku 2004. Svoje cestovateľské zážitky popísal v knihách "Himaláje sú pro mja nízké" z roku 2006 a "Na Tichém oceáne pod širákem" z roku 2010. Svoje obavy z nadvlády elektroniky a z ľudskej lenivosti a pohodlnosti popísal v knihe "Blb nového typu."

 

 

zdroj:TV REGION + portál eZáhorie.sk

 

Ja k tomu môžem len dodať, že autora osobne poznám a knižôčka maličká sa super číta. Však len také jedno jeho vysvetlenie ako rozprával okolo toho, že on stále používa ten štvoreček a nie kolečko do počítača je tak zábavné, že kto ho nepozná, na poprvé počutie to nemôže pochopiť čo to vlastne vysvetľuje. Preložím to asi takto : Dušan používa ešte DISKETU a nie CD ak niečo potrebuje uložiť alebo prekopírovať do počítača. Je s ním fakt veľká sranda a ja osobne mám s ním prežitých veľa kadejakých príbehov zo života...

 

peťo z tramtárii - sLOVEnsko

 

ps: po čase vkladám niečo o jeho novej knihe s názvom Aj margarety majú tŕne

margarety-6.png

 

 

 

 

 

 

 

viac o krste alebo privítani novej knihy medzi nás tu nižšie :

http://www.ezahorie.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=13389%3Aaj-margarety-maju-tne&catid=109%3Askalicko&Itemid=125&lang=sk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Idu si pro ňu...

Renata,13. 11. 2014 5:41

Idu si pro ňu, dochtora poznam velice dobre, ked sem robila ve Skalici,to mjel ešte kozu a chodil bosky...

Re: Idu si pro ňu...

peťo tulák,11. 6. 2015 4:43

Tož už máš knihu doma? U Bystriskeho ju eštik stále majú a aj tu novú...

knižôčka

peťo tulák,10. 11. 2014 13:43

Tak ta miniknižôčka čaká u mňa na stole na odoslanie, ale napadlo ma, že počkám do nedele, možno osobne odovzdám Valachom!

Re: knižôčka

Ifča,10. 11. 2014 14:55

Srdečná vďaka!!! Tešíme sa na osobné stretnutie!

Zdravý rozum

Petr z Valašska,7. 11. 2014 21:03

Upoutávka na tuto knihu mne velmi zaujala a chci ji taky mít doma a pobavit se u ní...A je to někdy opravdu až s podivem, jak někteří blbouni slepě věří všemu co vidí a slyší - místo aby taky použili svůj zdravý selský rozum...

Re: Zdravý rozum

peťo tulák,9. 11. 2014 5:25

Peťánku ako sme sa meilom bavili, ak ta kniha bude v predaji, jednu vám zoberiem. Zajtra sa tam chystam, myslím do kníhkupectva. Okolo nás blbou chodí neurekom veľa a tak ďakujem, že aj teba zaujala ta kniha a niečo sem napísal.

Potešilo ma

Ifča,7. 11. 2014 9:44

po tom teste, že nie som blbina nového typu, že mám ešte stále zdravý sedliacky rozum (a viem to aj bez testu). A pri každej vhodnej príležitosti to aj každému doporučujem, nech ho používa.
Moja babka vravievala, že kto sa riadi cudzím rozumom, do vlastné môže nasr...
Je mi sympatický tento pán!

Re: Potešilo ma

peťo tulák,9. 11. 2014 5:21

Dušana človek musé osobne poznať. Na vonok okoliu pripomína čudáka, čo on je, ale je to fakt super chalan a precestoval celý svet, napísal pár super kníh a toto je posledná čo dal na verejnosť. Som rád, že ta kniha zaujala aj len z tejto informiacii čo tu je. Ďakujem!