Choď na obsah Choď na menu
 

Ako podporiť rast vlasov?

22. 3. 2013


Krásne dlhé vlasy sú snom mnohých žien. No s rastom našich vlasov to, žiaľ, často nie je až také ružové a dopracovať sa k vysnívanej dlhej hrive môže trvať nepríjemne dlho. Okrem toho nie každá z nás má to šťastie, že jej príroda nadelila dostatočne husté vlasy. Čo sa dá v týchto prípadoch robiť? Dá sa vôbec nejako podporiť rast vlasov?

Super tipy ako podporiť rast vlasov

Sila prírody
Už naše staré mamy vedeli, že obyčajná žihľava nie je až taká „obyčajná“ a v starostlivosti o vlasy má svoje nenahraditeľné miesto. Ak chcete rast svojich vláskov trošku popohnať, umývajte si ich žihľavovým odvarom. Nečakajte však, že vám hriva porastie kozmickou rýchlosťou.

Napriek mnohým skeptikom, ktorí tvrdia, že žihľava rast vašich vlasov nepodporí, je aj veľa žien, ktoré si žihľavový zázrak pochvaľujú. Keďže je to prírodný spôsob, za vyskúšanie určite stojí a okrem možného zrýchlenia rastu vašich vlasov im dodáte lesk a pružnosť.

Ďalšou bylinkou, ktorá je známa svojimi účinkami na podporu rastu vlasov, je aj lopúch. Používa sa odvar z koreňa lopúcha, možno tiež siahnuť po prípravkoch s výťažkami z tejto rastliny.

Minerály a vitamíny
O tom, že strava má vplyv aj na vzhľad a rast našich vlasov, sa už dávno vie. Aby ste vašim vlasom zabezpečili všetko, čo potrebujú, mali by ste dbať na prísun vitamínov A, B, vitamínu C ako i éčka.

Okrem toho nezabudnite na zinok, ktorý je skvelým pomocníkom pri problémoch s vlasmi – podporuje však skôr vyrastanie nových vlasov. Ideálne je získavať tieto prvky zo stravy, no ak treba, možno ich doplniť aj vhodnými výživovými doplnkami. Dajú sa kúpiť aj „namiešané“ zmesi vitamínov a minerálov priamo určené na podporu rastu vlasov.

 

 

Masírovanie prekrví pokožku, nezabúdajte preto naň
pri šampónovaní

Len žiaden stres
Stres je naším „chlebom každodenným“. Avšak príliš veľa stresu neprospieva nikomu a ničomu – ani našim vlasom. Keď si k tomu pridáme nesprávny spôsob stravovania, nedostatok pohybu, znečistené ovzdušie, je pravdepodobné, že našim vlasom sa to páčiť nebude a podľa toho sa budú aj správať.

Všetky tieto faktory môžu totiž do istej miery negatívne ovplyvňovať rast vlasov, a preto by sme sa mali snažiť dodržiavať zásady zdravého životného štýlu a minimalizovať stres v našom živote. Uvidíte, že kvalitný spôsob života sa čoskoro prejaví aj na vašich vláskoch!

Špeciálne prípravky
V dnešnej dobe máme k dispozícii aj množstvo špeciálnych prípravkov sľubujúcich zrýchlenie rastu vlasov do dĺžky, ale aj vyrastanie nových vlasov. Tieto prípravky (šampóny, balzamy, vlasové kúry či ampulky) možno taktiež vyskúšať v prípade potreby. Platí však, že každá sme iná a tak nečakajte, že to, čo pomohlo vašej kamarátke, zaručene pomôže aj vám.

Premasírujte sa ku krásnym vlasom
Masáž pokožky hlavy je dobrým spôsobom na prekrvenie tejto oblasti tela. Jemnou masážou nič nepokazíte a vďaka dostatočnému prekrveniu vaše vlásky porastú lepšie. Napriek tomu, že počet vlasových cibuliek ako i rýchlosť rastu vlasov sú genetickou záležitosťou, životný štýl dnešného človeka má často negatívny vplyv na správnu funkciu vlasových cibuliek a do istej miery môže spôsobovať spomalenie rastu vlasov.

Ak svojim vlasom dodáme všetko, čo potrebujú pre svoje správne fungovanie, pomôžeme tým aj odblokovať prípadné faktory spomaľujúce rast našich vlasov.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.