Choď na obsah Choď na menu
 

Ako využiť pláž pre osobnú krásu?

21. 3. 2013


Piesok, riasy, morská soľ sa priam núkajú, aby sme ich silu na dovolenke využili v čo najväčšej možnej miere. V morskej vode sa totiž nachádza bohaté zastúpenie kalcia, horčíka, fosforu i síry a dokonca aj pozitívnych mikróbov, ktoré fungujú ako malé antibiotiká. Ako na to?

Hladké päty s pieskom
Využite čiastočky mokrého piesku na jemný telový peeling. Obrusovaním pomôžete telu zbaviť sa odumretých a suchých čiastočiek kože, pokožka bude potom hladšia a jemnejšia. Postupujte však mimoriadne jemne. Plážový piesok výborne funguje aj na zvláčnenie zhrubnutých chodidiel miesto pemzy. Ešte lepšie však urobíte, ak si päty týždeň pred dovolenkou začnete na noc krémovať hutným krémom a pri mori už len dokončíte spola urobenú prácu. Chodidlá sa vám za vašu starostlivosť odvďačia krajším vzhľadom na počkanie.

Krásna pokožka so soľou
Morská soľ sa využíva k liečeniu mnohých neduhov. Jej tajomstvá dobre ovládali už starovekí Rimania a Gréci. Napokon, je známe, že vysoký obsah minerálov, ktoré sa v morskej soli nachádzajú, má blahodarný vplyv nielen na zdravie, ale aj na celkovú krásu pokožky. Medzi tie najvychytenejšie patrí bróm, kalcium, jód, draslík, magnézium a sodík. Hodne sú preto využívané soli z Mŕtveho mora, Tichého oceánu, Červeného a Čierneho mora či Stredozemného mora.

 

 Bahenné zábaly sú pre telo neoceniteľnou kozmetickou procedúrou

Na akné napríklad výborne zaberá soľ z Mŕtveho mora, ktorá je plná stopových prvkov a minerálov. Nemusíte sa v nej však kúpať, celkom postačí aj naparovanie nad misou s horúcou vodou a niekoľkými lyžicami morskej soli. Ak sa aj nechystáte na dovolenku, spravte si malú kúru doma.

Silu morskej soli môžete otestovať takmer na celom tele. V prípade, že vás trápi celulitída, sa odporúčajú soľné masáže, vďaka ktorým bude pokožka prekrvená, keďže priamym dôsledkom bude zvýšená cirkulácia krvi. Morská soľ spodné vrstvy kože zásobí vlhkosťou a po kúpeli bude pleť vláčnejšia. Hrubé zrnká zasa kožu zbavia nečistôt a odumretých buniek, takže po kúpeli a peelingu bude koža viditeľne sviežejšia.

S bahnom proti celulitíde
Dostanete sa v lete aj k Mŕtvemu moru? Určite sa nechajte presvedčiť na bahenné zábaly, pretože bahno z Mŕtveho mora zrýchľuje krvný obeh, lymfatický systém a okysličuje organizmus. Pokožka sa postupne stáva hladšou a sviežejšou, a preto turisti nikdy nezabudnú telu dopriať bahenné zábaly z Mŕtveho mora. Nie nadarmo bahnu dôverujú aj reumatici. Vysoký podiel solí sa postará o to, aby pokožka bola pevnejšia a vďaka minerálnym látkam aj žiarivejšia.