Vianočné menu pre psíka.
Psie medovníky
Na doske zmiešame: 150 g celozrnej múky,
250 g ovsených vločiek,
2 polievkovú ližicu medu,
1 polievkovú lyžicu silného
domáceho bujónu (nepochybujeme,že ho máte pripravený v mrazničke),
dve vajíčka a 150 ml mlieka.
Spracujeme na hladké cesto, necháme pol hodinu odstáť v chladničke, rozvaľkáme ho a vykrajujeme psie medovníčky v tvare kostičiek alebo aj klasických srdiečok. Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov približne 15 minút. Nepodávame ich psom horúce, nafúkli by sa im brušká. Do toho základného receptu môžeme pridať posekané bylinky, strúhaný syr, cesnak či kúsky šunky. Medovníky nepečieme príliš dlho pred Vianocami, vydržia čerstné zhruba desať dní.
Tip na trávenie:
Zahrajme sa na Marušku a natrhajme psovi vonku trávu, aby ju mal hneď po štedrovečernej večeri k dizpozícii. Určite to ocení. Tráva je totiž skvelý pomocník pri trávení. Čo na tom, že bude pravdepodobne pol metra pot snehom. Kúpme si radšej dopredu kúsok trávy v črepníku.
(Článok z časopisu Pes Plus.)